Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. 22.10.2009 FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

III/2 XVII A
Zařízení pro trvalé uchování dat
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Identifikátor materiálu: EU
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ZÁKLADNÍ DESKA.
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
USB porty a jejich využití
SOLID STATE DISK - SSD.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Ukládání dat. 1) Komprese dat speciální postup p ř i ukládání nebo transportu dat. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok nebo zmenšit pot ř ebu zdroj.
Informatika - pevný disk, další média akademický rok 2013/2014
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Paměťová média.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Paměťová média.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
ZÁKLADNÍ DESKA POČÍTAČE
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
1 paralelní (Centronics) pro připojení tiskárny, scanneru Konektor 25 pólový s otvory seriová (COM 1, COM 2, PS/2)myš, modem tato zařízení.
Základní deska Matherboard.
PROCESORY.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Hardware osobních počítačů
Záznamová média Informatika – 6. ročník
USB Flash Disk Kateřina Klajsnerová.
SKLADBA PC 8 OP VK VYT 2.8 Pevné disky a SSD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základy operačních systémů
INFORMATIKA Historie pc.
USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
 Říká se jim též USB klíč, hovorově flashka  Používají se jako náhrada diskety  Podoba klíčenky, vybaveny pamětí typu flash  Data se nahrávají přes.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
USB flash disk -Je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. -Typicky slouží k zálohování a přenášení dat mezi počítači. -Jsou malé a.
PC základní jednotka.
Záznamová média.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
Operační systémy 1.
Správa disků
Informatika – Operační systémy
Informační a komunikační technika
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou má podobu klíčenky a je vybaveno pamětí typu flash, která umožňuje uchování dat i při odpojení napájení. Data se do disku nahrávají přes sběrnici USB, odtud název. Ačkoli je v názvu slovo disk, vlastní mékotouče dium ve tvaru není. disketypamětíflashsběrniciUSBkotouče

VZHLED A STRUKTURA  Flash disky jsou v současnosti vyráběny v mnoha podobách. V základu je však u všech klasický USB konektor a malá destička s integrovaným obvodem. integrovaným obvodem

POUŽITÍ  1-Přenos osobních dat 2-Bezpečnostní důvody 3-Systémová administrace 4-Bootování OS 5-Ukládání hudby 6-Zálohy Typy konektorů A a B

HISTORIE  komerční výrobou flash disků přišly v roce 2000 firmy IBM a Trek Technology. První disky od IBM měly kapacitu 8 MiB, což ve své době pětinásobně překročilo kapacitu běžné diskety. Tyto disky se na trhu objevily 15. prosince IBMMiBdiskety15. prosince2000 IBM Personal System2 Model 25

VÝHODY  Kompaktnější než jiná přenosová média  Odolnější proti fyzickému poškození  Většinou vyšší kapacita než u CD nebo DVDCDDVD  Malá spotřeba elektrické energieelektrické energie  V nových operačních systémech nejsou zapotřebí žádné ovladačeovladače