Co (ne)dělat …. Britský den v Olomouci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘEDPOKLADY ÚSPĚCHU NA TRZÍCH V GLOBÁLNÍM SVĚTĚ
Advertisements

Představení společnosti
Lisovna plastů, spol. s r.o.
Aplikace služeb pro zvýšení konkurenceschopnosti, vlastnosti a služby na podporu prodeje výrobků Vratislav KOZÁK
managementu znalostí podle
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Business Partnering „Nejdůležitější přísadou receptu na úspěch je umění vycházet s lidmi.“ Theodore Roosevelt.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Dan Higginson zvolil Garyho působivou statui „Synergy“ na základě její síly a tvrdosti, aby tím motivoval a inspiroval svou komunitu. Již vždy byla intence.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
1 Kriteria hodnocení simulace – Balanced Scorecard (BSC) Toto metoda může být s úspěchem využita i pro stanovování cílů konkrétních projektů. Detailně.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
NOKIA POHLEDY DVOU STOLETÍ. Společenský řád ve společnosti n Míra rozvoje a společenský řád –racionalita –iracionální základ n Soutěživost –individuální.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
Investice Benson Oak Tisková konference KK Central, Praha 22. květen 2008 CONFIDENTIAL UNTIL RELEASE SUBJECT TO BO REVIEW AND APPROVAL DRAFT 5/17/08 –
Benson Oak: Plány na rozvoj společnosti Setkání s novináři KK Central, Praha 22. květen 2008 | 14:00 hod. CONFIDENTIAL UNTIL RELEASE SUBJECT TO BO REVIEW.
STARTEK Profil společnosti Společnost STARTEK spol. s r.o. je výhradně česká soukromá strojírenská společnost, která vznikla roku 1996 jako nástupce původní.
Sun Tour s.r.o. Prezentace cestovní kanceláře. Historie a současnost firmy Firma Sun Tour s.r.o. byla založena r.1992, člen Asociace cestovních kanceláří,
marketingové poradenství
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Marketingová politika a výběr pracovníků. Produktové skupiny, segmentace, teritoria Určení hlavního produktového a teritoriálního rozdělení a stanovení.
TECHO historie  Český výrobce kancelářského nábytku od roku 1991  Akciová společnost od roku 1998  ISO 9001 certifikace rok 1999  Nejvýznamnější výrobce.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Ondřej NOVODVORSKÝ Ředitel pro malé a střední fimy Microsoft MALÁ MOBILITA: NEVYUŽITÁ PŘÍLEŽITOST I BRZDA RŮSTU MSP V ČR.
Ing. Stanislav Sýkora personální ředitel
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Jsme Smiths Medical Pracujeme s nejmodernějšími technologiemi v oblasti výroby zdravotnického materiálu za použití špičkového technologického zázemí a.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Sociální podnik s příběhem
Setkání s výchovnými poradci
Firma byla založena v roce 1921 a v současné době má v průměru 650 zaměstnanců. Isolit–Bravo, spol. s r.o. je ryze českou firmou a uznávaným dodavatelem.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Název společnosti Obchodní plán.
Efektivní programování V CAM software
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Jsme „Jedno PPG“ Náš záměr We protect and beautify the world
Transkript prezentace:

Co (ne)dělat …. Britský den v Olomouci příběh John Crane v České republice John Crane Sigma a.s. 12.června 2015

John Crane Sigma a.s. česká akciová společnost založena v r.1993 sídlo v Lutíně u Olomouce 500+ zaměstnanců cca .1500mil obrat certifikace ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 Součástí skupiny Smiths

23,000 zaměstnanců ve více než 50 zemí světa Smiths Group - nadnárodní společnost kótovaná na londýnské burze cenných papírů - London Stock Exchange. - globální výrobce praktických aplikací pokročilých technologií Smiths poskytuje výrobky a servis pro bezpečnost a obranu, energetiku, zdravotnictví, komunikace a strojírenství po celém světě. , FTSE 100 company 23,000 zaměstnanců ve více než 50 zemí světa 3

Filozofie Smiths Group a John Crane Být světově proslulou a rychle se rozvíjející společností, která bude zákazníkům nabízet špičkové výrobky, zaměstnancům zajímavou a ohodnocenou práci a bude generovat dobré zisky investorům. Být předním celosvětovým výrobcem těsnících systémů ve vybraných tržních segmentech, kde nám vstřícnost vůči zákazníkům zajistí stálý zisk a růst. Philip Bowman Chief Executive Duncan Gillis Group Managing Director

Aktivity John Crane Sigma a.s.. Výroba kovových komponentů pro mechanické ucpávky, spojky a ložiska Montáž mechanických ucpávek a spojek Tvorba výkresové dokumentace Dodávky pro sesterské organizace John Crane Prodej externím zákazníkům v teritoriu střední východní Evropy Servisní činnost pro CZ/SK

Příběh John Crane v České republice

John Crane Sigma: historie… 1993 Společný podnik TI Group a John Crane = John Crane Sigma Lutín a.s. 1995 ISO 9001 první certifikace 1996 John Crane se stal 100% vlastníkem 1998-1999 Stali jsme se centrálou pro východní Evropu; strategický plán vize (nárust výrobní kapacity, investice do budov a strojů, transfer znalostí) Založena kancelář CAD / konstrukce 2000 Růst výrobní kapacity na 90 000 hodin; výroba ucpávky typu 4610 investice více než 1m liber do strojového parku 2001 Prodej divize Vacuum Filtration a Automotive John Crane se stává členem Smiths Group plc. 2001–2007 Další expanze výrobní kapacity Přes 100 obráběčů pracuje na více než 30 strojích V roce 2006 se stáváme evropskou centrálou pro montáž spojek Další rozvoj týmu konstrukce na 25 konstruktérů 2008 Projekt UNIFY – implementace SAPu a nového pracovního stylu Projekty neustálého zlepšování Další rozvoj výroby spojek – transfer z Itálie a Německa 2009 Projekt Atlantic – transfer výroby dílů pro Gas Seals z V. Británie 2010 Projekt Atlantic II– transfer výroby dílů na ucpávky a ložiska z Německa Zodpovědnost za Rusko – jednotka v Moskvě a nový podnik v Permi 2011 Safematic transfer 2012 Další expanze výrobní kapacity, investice do nových CNC strojů, výstavba nové administrativní budovy, plán rozšíření Gas Seals, rozšíření týmu konstrukce 2013 Stěhování do nové admin. budovy, rozšíření výrobních prostor, úprava pracovišť, nábory nových zaměstnanců, transfer výroby z Německa a Finska 2014 Více než 450 zaměstnanců; téměř 10 000 hodin týdně „From Design to Assembly“ ….

John Crane Sigma: model práce … Interní zákazníci Externí zákazníci Design Výroba Obchod Východní Evropa / Evropa EU Integrovaný systém řízení JC Sigma Interní procesy SAP Sdílené Servisy Lidské zdroje

John Crane Sigma: Čím chceme být … Být jedničkou mezi dodavateli těsnících systémů u vybraných zákazníků. Být ve vybraných průmyslových odvětvích standardem, který naše konkurence bude chtít vždy dosáhnout. Být nejlepším příkladem „dobré“ investice v rámci skupiny Smiths Group.

Co (ne) dělat…

Co (ne) dělat… mějte svoji vizi, svůj SEN T.Baťa : Základem fungujícího systému je idea řídící firmu."

Co (ne) dělat… neztraťte NADŠENÍ mluvit o vašem snu mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ mluvit o vašem snu T.Baťa : „ Ideu je třeba komunikovat."

Co (ne) dělat… mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST T.Baťa : „„Malou výrobu je možné řídit s malými lidmi. Velkou výrobu mohou vést pouze velcí lidé. Lidé, kteří jsou velcí povahou, vůlí a vědomostmi. Ti nám chybí a možná, že budeme muset počkat než nám dorostou z mladých mužů, které zde vychováváme.“

Co (ne) dělat… POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků

Co (ne) dělat… definujte svoji STRATEGII mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků definujte svoji STRATEGII J.A.Baťa : „ Budujme stát pro 40 000 000 lidí"

Co (ne) dělat… neignorujte ETIKU ve vašem podnikání mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků definujte svoji STRATEGII neignorujte ETIKU ve vašem podnikání T.Baťa : „ Přímé jednání patří mezi prvotní podmínky úspěchu! Avšak jenom dobrý člověk může jednat přímo, a pouze dobrou, všem užitečnou práci možno konati před celou veřejností. Přímé, prosté jednání budí v lidech všechny dobré instinkty. Jednáš-li otevřeně s úmyslem posloužit lidem, tvůj úspěch je neodvratný.“ "

Co (ne) dělat… mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ mluvit o vašem snu hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků definujte svoji STRATEGII neignorujte ETIKU ve vašem podnikání ztráta schopnosti se učit je nejrychlejší cesta k bankrotu , PTEJTE SE svých zaměstnanců, konzultantů a všech kteří mohou VĚDĚT T.Baťa: „Metař ví o čištění dílny více než vrchní ředitel. Metaři mne mohou poučit o tom, jak udržet čistotu v podniku lépe než všichni ředitelé a úředníci dohromady.“

Co (ne) dělat… Budování podniku je dlouhá cesta , buďte TRPĚLIVÍ mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ mluvit o vašem snu hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků definujte svoji STRATEGII neignorujte ETIKU ve vašem podnikání ztráta schopnosti se učit je nejrychlejší cesta k bankrotu, PTEJTE SE svých zaměstnanců, konzultantů a všech kteří mohou VĚDĚT Budování podniku je dlouhá cesta , buďte TRPĚLIVÍ

váš podnik vás musí bavit : HAVE a FUN !!! Co (ne) dělat… mějte svoji vizi, svůj SEN neztraťte NADŠENÍ mluvit o vašem snu hledejte lidi LEPŠÍ než jste vy, vychovávejte je pro vaši BUDOUCNOST POCHOPTE váš trh a potřeby svých zákazníků definujte svoji STRATEGII neignorujte ETIKU ve vašem podnikání ztráta schopnosti se učit je nejrychlejší cesta k bankrotu PTEJTE SE svých zaměstnanců, konzultantů a všech kteří mohou VĚDĚT Rozvoj podniku je dlouhá cesta , buďte TRPĚLIVÍ váš podnik vás musí bavit : HAVE a FUN !!!

Děkuji za pozornost. Nějaké dotazy?