Větrný Jeníkov MVDr. Eva Cipínová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Advertisements

Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Legislativní předpisy, přístup ke kontrole
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
Potravinová bezpečnost z pohledu Státní veterinární správy
Využití GIS pro potřeby krizového managementu při nákaze ptačí chřipkou v Jihočeském kraji na jaře 2006 Jiří Bárta Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jihočeského.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Kontrola veřejné správy I.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Hygienická problematika produkce zpracování a prodeje medu
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
MVDr. Jana Houdková (SVS ČR)
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Dozor státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb
Regionální potravina a novinky v legislativě
Nejčastější závady v označování
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Implementace zákona o státní službě
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
[ 1 ] RNDr. Olga Hanzlíčková © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv RNDr. Olga Hanzlíčková vedoucí sekce dozoru Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Pravidelná veřejná osobní lodní doprava. červenec 2007 Inspirace k obnovení tradice osobní lodní dopravy na Labi na Litoměřicku listopad 2007 Nastavení.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Výsledky kontrolní akce ŠACH
Vodohospodářské aktuality
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Novela veterinárního zákona
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Změna veterinární legislativy
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Stavební právo.
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Registr spaloven odpadů
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
Úřad vlády České Republiky
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Územně analytické podklady
Odbor ekonomický KÚPK Ing. Karel Hladký.
Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje v roce 2013 Pro orientaci počet legálně pobývajících cizinců (údaje.
Transkript prezentace:

Zkušenosti s dozorem v provozovnách společného stravování v Jihočeském kraji Větrný Jeníkov 26.5.2015 MVDr. Eva Cipínová Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Jihočeský kraj

Legislativní podklad Novela zákona o potravinách § 16 odst. 1 písm. b) 4 Vnitřní dokumenty Metodický návod SVS č. 9/2014 Metodická podpora 011/2014 ze dne 19.12.2014, novela 1 ze dne 6.1.2015

Příprava k provádění kontrol Schůzka KHS, SZPI a KVS SVS dne 7.1.2015 Původně KVS nebyla přizvána, účast domluvil ředitel KVS Rozdělení kompetencí mezi KHS a SZPI Aktualizace seznamů pss (KHS do 23.1.2015) asi 10% chybovost Dohoda o předávání nálezů Dohoda o likvidaci potravin živočišného původu

Příprava k provádění kontrol Příprava na KVS Plán kontrol na rok 2015 Nejméně 730 kontrol pss (ÚVS) Plán minimálně 800 kontrol 210 kontrol na čtvrtletí 7 okresů = 30 kontrol čtvrtletně

Příprava k provádění kontrol Porada odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví 13.1.2015 Poučení k provádění kontrol Dokumenty, které musí být při kontrole pořízeny PoK připravovat zásadně v kanceláři Kontrola PoK nadřízeným (popř. právníkem a ředitelem odboru) Použití § 53 Příkazy k pokutám pouze „od zeleného stolu“ Nakládání se zvěřinou Živočišné produkty neznámého původu

Porada v Praze 23.1.2015 Předání prvních zkušeností z kontrol pss Sjednocení názorů zástupců KVS

Porada odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví 10.2.2015 Projednání výstupů z porady v Praze Značení hovězího masa Zákaz činnosti Zamrazování potravin Kontrola v místě určení Systémy provozovatele Nakládání s kuchyňskými odpady

Zkušenosti z kontrol Provedeno a v IS vloženo 282 kontrol Se závadou 52 porušeno 151 kontrolních bodů = 25% Návrh na sankci 42 = 15% Pozastavení či likvidace potravin a surovin živočišného původu 27 = 9,5%

Zkušenosti z kontrol Ojedinělé případy Zákaz nakládání s živočišnými produkty 1x Maso z nelegální porážky 1x Konfiskace více než 100kg potravin 2x Nesprávné nakládání se zvěřinou 2x Maření kontroly 1x Uzavření provozu provozovatelem v průběhu kontroly 2x Ukončení provozu provozovatelem 1x

Sankce Do března pouze příkazy „od zeleného stolu“ Od dubna i příkazy na místě Velká administrativní zátěž

Spolupráce s KHS a SZPI Pravidelné měsíční zasílání tabulek závad za jednotlivé okresy Při neodkladných záležitostech telefonická komunikace Pravidelné schůzky s KHS Nepravidelná komunikace se SZPI

Dobré zkušenosti Školní kuchyně

Děkuji za pozornost