Zdravý Životní Styl Michal Burda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAŽDODENNÍ STRAVA Zpracovali: Sklenář Jiří
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Zdravá strava- básnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
NUTRILITE – Kroměříž.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Zdravé stravování KC3.
Vypracoval Dominik Bednář
ZÁSADY DODRŽENÍ ZDRAVÉHO STYLU
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
OBEZITA U DĚTÍ prim. MUDr. Martin Zítek Dětské oddělení Krajská nemocnice Liberec,a.s.
.. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Autor:Mgr. Eva Burdová Cílová skupina:2. stupeň, Základní škola speciální.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Zdravá výživa.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_11_ PL- zdravý životní styl Číslo projektu:
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
PESTROST STRAVY.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Hry.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
AUTOR: Blanka Petlánová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název projektu: Moderní škola
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Transkript prezentace:

Zdravý Životní Styl Michal Burda

Kam chcete nejdříve? 1:Proč je zdravý životní styl důležitý? 2:Potravinová pyramida 3:Já a zdravý životní styl. 4:Spánek 5:Co by jsi neměl dělat pro své zdraví! 6:Sporty a relaxace 7:Zdravé a

Proč je zdravý životní styl důležitý? Kdybychom nejedli zdravě byly by jsme častěji nemocní,abychom jsme se před nemocemi chránili musíme dodržovat zdravotní styl. A měli bychom jíst zdravě například: (celozrnné pečivo, ovoce, zelenina, mléčné výrobky,…)

Potravinová pyramida Je to jakási pyramida, ve které je seřazeno jídlo od nejzdravějšího po to méně zdravé. Nejzdravější je tmavé pečivo, celozrnné pečivo a různé druhy cereálii. Potom samozřejmě Ovoce a zelenina. Přes mléčné výrobky, polévky a maso Až po to nejméně zdravé.

Já a zdravý životní styl. Myslím si že já ,,žiju“ zdravý životní styl. Ráno, když se vzbudím vyčistím si zuby a udělám si na snídani cereálie s mlékem. Do školy mi svačinu udělá většinou mamka. Často mívám rohlíky se salámem. Na oběd chodím do školy a tam je vždycky zdravá výživa. Na večeři si vezmu chleba se sýrem. Samozřejmě po celý den dodržuji pitný režim!

Spánek Je pro tvé zdravý velmi důležitý průměrně by měl každý člověk spát aspoň 9 hodin a to hodně lidí nedodržuje! Já chodím spát obvykle ve 21:45 a vstávám v 6:50. Když někdo spí málo je pak přes den unavený a hůř přemýšlí.

Co by jsi neměl dělat pro své zdraví! Hlavně by jsi se neměl přecpávat. (všeho moc škodí.) Ale není dobré ani málo jídla (Měl by jsi jíst tak průměrně) Nejezte často příliš sladké, ani příliš slané (čokoláda,slané tyčinky) !ALE V žádném případě si nezačínej z kouřením!

Sporty a Relaxace Není špatné si občas zasportovat například si trošku zaběhat anebo si pustit relaxační hudbu a trochu si za relaxovat. Ze sportem to moc nepřehánějte a nesnažte se udělat něco na co víte že sami nemáte. (Neběhejte moc velké vzdálenosti…) posilování vám také zlepší kondici stejně jako běh. K relaxaci vám bude stačit pouze ticho, klid A příjemná hudba. Velice to pomáhá také na uklidnění.

Zdravé a dobré Když budete mít chuť na něco sladkého tak si nekupujte čokoládu nebo bonbon. Radši si udělejte zdravý ovocný džus nebo koktejl který není ani těžký na přípravu, a rozhodně ti více prospěje.

Prezentace Děkuji že jsem mohl na tuto prezentaci jít velice mě to bavilo. Téma Bylo dobré, zábavné a zajímavé.

Zdroje: Google Obrázky: Vlastní hlava https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi&ei=-atVVbbmMYeHygOy1YCgCA&ved=0CBEQqi4oAg Vlastní hlava