Vypracovala: Luisa Strešková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Advertisements

FOTOGRAFOVÁNÍ A PRÁCE VE FOTOKOMOŘE
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Optické přístroje Miroslav Andrle Petr Neugebauer.
Optické přístroje.
Užití čoček v praxi Lupa (wikipedie)
Oko jako optická soustava, optické přístroje
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Digitální videokamery
VY_52_INOVACE_ZB03_3164TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
19. Zobrazování optickými soustavami
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Jednooká digitální zrcadlovka
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Základy fotografování (V. Část)
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Digitální fotoaparát
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Dovolte mi nás představit.
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Digitální fotoaparáty
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Stroj Času |Jakub Mudra|.
Dalekohledy.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Základní pojmy, základy teorie a praxe
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
39. Geometrická optika II Martin Lola.
Vlastnosti digitálního fotoaparátu
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA - OPTIKA
Digitální fotografie Bohumil Bareš.
Digitální fotoaparáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
Video a fotografie z mikroskopu Michal Jurajda. Obsah  Funkce optického mikroskopu  Možnosti instalace kamery/fotoaparátu  Výhody a nevýhody jednotlivých.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Mikroskop
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla Číslo DUM: III/2/VT/2/3/41 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Historie fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/42 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Fotografování (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Fotoaparáty 3. ročník Zbožíznalství Fotoaparát - zařízení sloužící k pořizování a a zaznamenání fotografií - v principu 1. světlotěsně uzavřená komora.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_20_ Promítací přístroje Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_20_ Fotografický přístroj a filmová kamera.
Ostatní fotografické potřeby 3. ročník Zbožíznalství.
Fyzika v digitální fotografii Část 4 : Detekce světla – film a CCD Stanislav Hledík
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Geometrická optika. Geometrická optika je částí optiky, která se zabývá studiem šíření světla v prostředí, jehož rozměry jsou velké ve srovnání s vlnovou.
Fotoaparát.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Dalekohledy Kepplerův dalekohled Galileův dalekohled Newtonův dalekohled.
OPTICKÉ PŘÍSTROJE Lupa slouží k pozorování malých blízkých předmětů spojná čočka s ohniskovou vzdáleností do 25 cm zvětšuje 10x předmět.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_04 TÉMA: VYNÁLEZY.
39. Geometrická optika II Martin Lola.
Čočky a zrcadla Mirek Kubera.
Optické přístroje VY_32_INOVACE_59_Optické přístroje
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
1) LIDSKÉ OKO AKOMODACE =děj vyklenování či zplošťování čočky – umožňuje zaostřování Oko je vyplněno kapalinou Rohovka je průhledná (vchod světla) Průchod.
FOTOAPARÁTY Nevoral Matěj, E3 Studentská konference 2017/2018
Základní kroky při úpravě fotografií v Camera RAW
Od malířství až k digitálnímu fotoaparátu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Člověk a technika – OPTICKÉ PŘÍSTROJE
Transkript prezentace:

Vypracovala: Luisa Strešková FOTOAPARÁT Vypracovala: Luisa Strešková

FOTOAPARÁT Fotoaparát je zařízení sloužící k pořizování a zaznamenání fotografií. Každý fotoaparát je v principu světlotěsně uzavřená komora s malým otvorem, jímž dovnitř vstupuje světlo, a nějakým druhem světlocitlivé záznamové vrstvy na druhé straně, na níž dopadající světlo kreslí obraz.

HISTORIE camera obscura - předchůdce fotoaparátu vynález Leonarda da Vinciho Rok 1725 - Johann Heinrich Schulz objevil citlivost solí stříbra na světlo Rok 1884 - George Eastman vynalezl první fotografický film

FUNKCE Fotoaparát funguje na principu průniku světla soustavou čoček ( spojek a rozptylek) na světlocitlivou plochu.

ZRCADLOVKY Zrcadlovky jsou dvojího typu, jednooké a dvouoké. Dvouoké zrcadlovky mají dva objektivy. Světlo prošlé horním objektivem se odráží na zrcátku, které my ze shora pozorujeme.

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY v dnešní době se už fotografuje převážně digitálními fotoaparáty Digitální fotoaparáty se skládají ze spousty součástek, dílů, tištěných spojů, elektronických obvodů, optiky a dalších moderních technologií. známe kompaktní a zrcadlové fotoaparáty

ČÁSTI Tělo Hledáček nebo LCD monitor Objektiv je soustava spojných a rozptylných čoček

ZAJÍMAVOSTI Praktické využití fotoaparátu bylo zejména v kriminalistice Zadržení zloději byli fotografováni i s odcizenými předměty. Alphons Bertillon navrhl fotografovat hlavu zločince samostatně z různých poloh.

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST Vypracovala: Luisa Strešková