Učíme se aktivně a s porozuměním díky hlasování Jana Končelová Vlachovice 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malý průzkum dovedností žáků řešit úlohy
Advertisements

Risk - elektrický proud
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Elektromagnet a jeho užití - test
zpracovaný v rámci projektu
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Elektromagnetické jevy Cívka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Digitální učební materiál
Využití elektromagnetu
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_08.
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Elektromagnetismus V./2./81.
zpracovaný v rámci projektu
Elektromagnetické jevy
Didaktické testy doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.
Elektromagnet a jeho užití
Anotace Prezentace, která se zabývá reostatem. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají, jak využít reostat ke změně proudu či.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Autor práce: Bc. Jan Húsek Vedoucí práce: Ing. Pavel Hanák
Elektromagnetické jevy Elektromagnet
Nestacionární magnetické pole
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ELEKTROMAGNET.
37.1 Magnety a elektromagnety
Energie magnetického pole cívky
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
Autor: Mgr. Dana Forýtková
Možnosti a meze masového vzdělávání (praktických předmětů) na Přírodovědecké fakultě MU Zdeněk Bochníček.
Anotace Prezentace, která se zabývá elektrickou prací a energií. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají, jak vypočítat elektrickou.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_.
GALVANICKÝ ČLÁNEK RNDr. Zuzana Karafiátová GALVANICKÝ ČLÁNEK Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník: devátý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy v 8.
VY_32_INOVACE_83. ANOTACE Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Linda Kapounová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_10_07_F9_Hanak AUTOR : Ing. Roman Hanák TÉMA : Vedení elektrického proudu Základní škola.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaElektrický obvod Název.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_03_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Elektromagnet.
Magnetické pole vodiče s proudem. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Popis elektromagnetu, využití elektromagnetu v praxi. Elektromagnet a.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_10_08_F9_Hanak AUTOR : Ing. Roman Hanák TÉMA : Vedení elektrického proudu v polovodičích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Elektrický obvod VY_32_INOVACE_48_Uvod-el.obvod
na Slovanském gymnáziu
VY_32_INOVACE_91.
VY_32_INOVACE_13_Polovodičová dioda
Magnetické pole cívky.
Magnetické pole cívky.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
FYZIKÁLNÍ KUFR Elektrický obvod (6. ročník)
Elektřina VY_32_INOVACE_05-24 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Elektromagnet a jeho využití
VY_32_INOVACE_85.
VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
všechny animace a obrázky - archiv autora
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Druhý stupeň malotřídně
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Transkript prezentace:

Učíme se aktivně a s porozuměním díky hlasování Jana Končelová Vlachovice 2011

Jakým způsobem? výklad výklad diskuze diskuze okamžitá zpětná vazba okamžitá zpětná vazba Peer Instruction (Eric Mazur)

VÝKLAD (5-7min) KONCEPTEST 1. HLASOVÁNÍ DISKUZE (2min) 2. HLASOVÁNÍ správně méně než 30% 30%-70%více než 70% VYSVĚTLENÍ ŘEŠENÍ (2min) DALŠÍ TÉMA správně více než 70%méně než 70% NÁPOVĚDA KONCEPTEST Schéma průběhu jednoho bloku v metodě Peer Insruction

Diskuze čas na rozmyšlení čas na rozmyšlení pokládání otázek (sobě i druhým) pokládání otázek (sobě i druhým) ujištění - pochopil jsem to správně? ujištění - pochopil jsem to správně? pro spolužáky - jazyk pro spolužáky - jazyk pro mě - upevnění pro mě - upevnění pro nás - vyjadřování, respektování názorů, uvažování, zdravé prosazování názorů… pro nás - vyjadřování, respektování názorů, uvažování, zdravé prosazování názorů…

Sbírka úloh - konceptestů Eric Mazur, Peer Instruction: Eric Mazur, Peer Instruction: A User’s Manual více než 200 konceptestů více než 200 konceptestů překlad zadání, přesná středoškolská terminologie, komentované řešení příkladů překlad zadání, přesná středoškolská terminologie, komentované řešení příkladůinspirace

Použití v praxi

Elektrický obvod

Obvod je uzavřený, bude žárovka na obrázku svítit? A.Ano B.Ne

Elektromagnet

Které dvě součástky ve zvonku se při průchodu el. proudu magneticky přitahují? A.šroub + kotva B.kotva + cívka s jádrem C.palička + klobouček

Reakce žáků Proč máme odpovídat dvakrát na to samé, když už jsme se o odpovědi rozhodli už před prvním hlasováním, děsně to zdržuje... (žákyně 6. třídy) Proč?!? (celá 8. třída, el. obvod) Chápu, to je jasné. (většina 9. třídy, elektromagnet)

Ověření pravidel PI v praxi diskuze 3 – 4 žáci cca 15 min na blok (závěrečné vysvětlení!) promítání otázek elektronika – výhoda pro učitele i žáky „důkaz“ pokusem poslech diskuzí jiná role učitele

Moje zkušenosti navíc Flash animace jako výklad učitelský ovladač diskuze - dobrý pocit (chápu!)

Plus a mínus diskuze diskuze samostatně uvažují samostatně uvažují formulují myšlenky formulují myšlenky vysvětlují vysvětlují aktivita žáka (ne jen učitele) aktivita žáka (ne jen učitele) pochopení pochopení lepší zapamatování lepší zapamatování zájem zájem nové i pro učitele nové i pro učitele vstupní investice (EU) vstupní investice (EU) méně „probrané látky“ méně „probrané látky“ VŠ – JiTT VŠ – JiTT SŠ, ZŠ SŠ, ZŠ

Děkuji za pozornost Jana Končelová Jana

Pro „nakládání“ železa se A.uzavírá elektrický obvod B.otevírá elektrický obvod C.elektrický obvod je stále uzavřený bez ohledu na nakládání a vykládání železa