CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Propagace a reklama na facebooku
Sociální sítě.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
U ŽIVATELÉ F ACEBOOKU ČTOU ZPRÁVY, I KDYŽ NECHTĚJÍ Střední škola Kostka, s.r.o. Mgr. Libor Čada |
Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
FACEBOOK Fenomén 21. století Vypracoval: Daniel Mrkvica
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Termín: 31. května 2011 Místo: Praha – konkrétní místu bude upřesněno SOCIÁLNÍ SÍTĚ V PRAXI pro BARY A RESTAURACE aneb nejnovější marketingové tipy na.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Marek Vohradský.  komunitní server  profil – nový, Facebook, Twitter  zaměření na média(fotky, skladby, videa …)  a trendy(informace o celebritách)
MYCZECHREPUBLIC.EU Statistika návštěvnosti Říjen
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
Sociální sítě.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Helena Vorlová Kamasová silvie.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Analýza a návrh informačního systému pro střední školu Bakalářská práce Lukáš Zachoval.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz. Kdo jsem? David Antoš Jabber:
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Internet,Historie,možnosti připojení,služby
UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ČR
Pij s rozumem: Vyhodnocení webu a FB 2015.
Aplikace marketingového mixu na vybraný podnik
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Ing. Veronika Dostálková MBA
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Obhajoba bakalářské práce
Internet - historie.
Povolání logistický manažer
PROČ JSEM SI VYBRAL … Za týden to bude jeden rok od doby, kdy jsem se zaregistroval na facebook.Důvod proč jsem se na něj zaregristroval je takový: používám.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE Kateřina Hajduchová, 1.C Veronika Jarošová, 1.C

Osnova PRAKTICKÁ ČÁST TEORETICKÁ ČÁST DOTAZNÍK CO JE FB, FUNKCE FB HISTORIE FB NOVÁ PRAVIDLA FB (od 1.1. 2015) ČEŠI JAKO UŽIVATELÉ FB ÚDAJE Z ČESKÉHO STATISTICKÉHO ÚŘADU (ČSÚ) Z POHLEDU JEDNOTLIVCE ÚDAJE Z ČESKÉHO STATISTICKÉHO ÚŘADU (ČSÚ) Z POHLEDU PODNIKŮ ZAJÍMAVOSTI, FB V ČÍSLECH ZÁVĚR, SHRNUTÍ, PODĚKOVÁNÍ

PRAKTICKÁ ČÁST - DOTAZNÍK Úvod, naše cíle

Jste uživatelem některé sociální sítě? MUŽI ŽENY CELKEM

Jaké sociální sítě používáte?

K čemu sociální sítě využíváte?

Znáte své přátele (ze sociálních sítí) osobně?

Závěr, shrnutí praktické části

TEORETICKÁ ČÁST Co je FB? Funkce FB. Nejrozšířenější sociální síť na světě Fotky, videa Události Zeď Šťouchnutí Messenger, chat Skupiny Aplikace Komentáře, status (stav) Like Přátelé

Historie FB Mark Zuckerberg – zakladatel FB Zajímavosti ze založení FB OKRUH UŽIVATELŮ: Harvardova univerzita Vybrané univerzity v USA Vybrané světové university (Masarykova univerzita) Nadnárodní obchodní společnosti 11. srpna 2006 – kdokoliv nad 13 let WhatsApp se stává majetkem FB Dnes 1,5 mld. aktivních uživatelů Anonymní budoucnost?

Nová pravidla platná od 1. ledna 2015 MĚJTE VŽDY NA PAMĚTI, ŽE SE VŠE, CO UVEŘEJNÍTE NA FB, STÁVÁ JEHO MAJETKEM! Dostatečná informovanost? Obrana proti novým pravidlům? Lepší kontrola nad vlastním profilem Cílenější reklama Sbírání dat o uživatelích FB

Češi jako uživatelé FB 3,6 mil. účtů Marek Prokop, odborník na SEO problematiku

ÚDAJE Z ČESKÉHO STATISTICKÉHO ÚŘADU (ČSÚ) Z POHLEDU JEDNOTLIVCE Nejčastějšími uživateli FB jsou vysokoškolsky vzdělaní lidé Nejčastějšími uživateli FB jsou lidé věkové kategorie 16-24 let Počty uživatelů mužského a ženského pohlaví se téměř neliší Počet uživatelů FB neustále narůstá Graf C11 Použití sociálních sítí podle pohlaví a věku

ÚDAJE Z ČESKÉHO STATISTICKÉHO ÚŘADU (ČSÚ) Z POHLEDU PODNIKŮ Mezi podniky, které nejčastěji využívají sociálních sítí, se řadí podniky z oblasti cestovního ruchu (tj. služeb) Typy sociálních médií využívaných podniky

Důvody využívání sociálních médií; leden 2013

Zajímavosti, FB v číslech V roce 2010 byl o vzniku FB natočen film Sociální síť, který získal 3 Oskary Data více než 900 milionů uživatelů zabírají 100 petabajtů diskového prostoru. V loňském roce vydělal FB 1 miliardu dolarů Ženy vloží na svou stránku měsíčně v průměru 21 aktualizací, zatímco muži pouze 6. Za poslední tři měsíce loňského roku bylo na FB nahráno 6 miliard fotek. Za rok by ve stejném období mělo být na FB o dalších 10 miliard snímků více. Partnery si na FB vyhledalo 63 procent žen a 42 procent mužů

Zdroje: http://www.lupa.cz/clanky/facebook-meni-pravidla-chcete-vedet-co-se-skutecne-zmeni/ http://www.letemsvetemapplem.eu/2014/12/02/vse-muze-facebook-1-1-2015-tim-nesouhlasite-nesmite-se-uz-prihlasit/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Facebook http://www.m-journal.cz/cs/aktuality/jaky-je-skutecny-pocet-ceskych-uzivatelu-facebooku__s288x9161.html https://www.czso.cz/csu/czso/informacni-spolecnost-v-cislech-2015 https://www.czso.cz/documents/10180/20561093/061004-15_C.pdf/fcaa7ff7-2e0f-4bfc-b73b-3bd34e1d61a3?version=1.0 https://www.czso.cz/documents/10180/20561093/061004-15_D.pdf/e3ea8444-6804-4fda-93c0-5255ae4515f5?version=1.0

Závěr, shrnutí, poděkování