Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzděláváme pro budoucnost
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Využití cloudových služeb ve školství
projektu „Škola na dotek“
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Elektronická komunikace
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_179_IT 8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Multimediální elektronická komunikace
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Ivana Topolová VŠE v Praze
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Stručný přehled videa Zahájení videohovoru V seznamu kontaktů přejděte na fotku kontaktu a klikněte na ikonu kamery. Na obrazovce kontaktu vyskočí zpráva.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KA 01 Radek Švehla Manažer KA 01
Hlavní partner:Partneři: Cyklus vzdělávání ITuniverzita.cz Ing. František Hůlka Mgr. Miroslav Šucha : Úvod – zahájení cyklu vzdělávání.
Klíčové aktivity projektu Mgr
Online aplikace pro rozvoj ICT kompetencí učitele Radek Maca Počítač ve škole 2016.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Cesta k uplatnění na trhu práce
Sociální podnik s příběhem
Podpora krajského akčního plánování
The stem engagement europe project
TÉMA: Počítačové systémy
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Název operačního programu:
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Vzorový projekt pro gymnázia
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha

Mgr. Ladislav Šrejbr - ředitel

Co je projekt?

Cíle projektu zvýšení kompetence ředitelů, ICT metodiků a pedagogů napříč realizovanými klíčovými aktivitami zvýšit efektivitu využití školních ICT při výuce - jak z pohledu techniky, která ve školách je již k dispozici, tak především z pohledu v rámci projektu nově dodaných mobilních dotykových zařízení zlepšit zázemí pro to, aby pedagogové mohli využívat ICT při sebevzdělávání i při své práci celkový cíl projektu bude vždy v relaci s individuálními potřebami jednotlivých partnerských škol Být příkladem dobré praxe.

Výstupy projektu …kteří umí využívat moderní technologie při své práci i při vlastním vzdělávání …kteří jdou s dobou a jsou technicky zdatní minimálně jako jejich žáci …sdílí své zkušenosti v rámci komunity a jsou proto příkladem dobré praxe pro ostatní

Představení projektového webu

Mentoři aktivity A3 Ing. František Hůlka Mgr. Miroslav Šucha

ICT metodik V rámci této aktivity bude zajištěno: Nastaveny postupy metodik pro využití ICT napříč ŠVP ICT bude veden k implementaci školních cloud řešení – Office 365 nebo Google Apps Bude ovládat zajištění bezdrátového přenosu obrazu ICT metodik bude umět zajišťovat podporu pedagogům – metodickou, technickou Bude po dohodě s vedením školy nastavena udržitelnost funkce

ICT metodik ICT metodik si vyzkouší pod vedením Mentora pro ICT metodiky jednotlivé znalosti prakticky Umí přispět k zajištění chodu školní ICT infrastruktury pro potřeby vzdělávání ICT metodik postupně přebírá od svého mentora roli stát se sám ve škole zdrojem informací, jak využívat ICT napříč ŠVP

Vzdělávání ICT metodika ICT metodika 1:1 Konzultace s Mentorem pro ICT metodiky ve škole Webinář - 60 minut – Úvodní webinář pro ICT metodiky Webinář - 60 minut – Cloudové řešení Webinář – 60 minut – Sítě Webinář – 60 minut – LMS a zdroje výukových materiálů 15 hodin online konzultací na každou školu

Komunika ce Komunikační prostředky web projektu ové adresy: nebo Microsoft Lync Konzultační hodiny jsou vypsány na webu v sekci Termíny konzultací Pro registraci na konzultace používejte formulář na webu v sekci Registrace konzultace, NE ové adresy! Po domluvení konzultační hodiny Vám od mentora přijde pozvánka na Lync meeting

Microsoft Lync Komunikační nástroj Rychlé zprávy a online stav Video konference Schůzky Telefonie Propojení se Skypem

Microsoft Lync Připojení kdekoliv, kde je síť Na jakémkoliv zařízení – Android, iOS, Windows, Windows Phone Hlasové hovory, videohovory, schůzky Lyncu, okamžité zprávy, sdílení aplikace/plochy, přenos souborů Video ve vysokém rozlišení založené na standardech Video viditelné současně až s pěti účastníky Připojení jedním dotykem nebo kliknutím Možnost připojení pomocí webového prohlížeče Propojení Lyncu se Skypem – kontakty, stav, hlasové hovory, rychlé zprávy (videohovory brzy)

Představení programu Microsoft Lync

Vyplňte prosím Dotazník spokojenosti na tomto odkazu.tomto odkazu