Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Advertisements

Český jazyk (sloh) – 8. ročník
typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
PRÁCE NA HRUBÉ SPODNÍ STAVBĚ
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
P Ř I R O Z E N É S U Š E N Í Ř E Z I V A
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
 Vítejte u prezentace o Lidové architektuře.. Roubená stavba je stavba, jejíž stěny jsou zbudovány technikou roubení. Trámy, kladené vodorovně na sebe,
KONOPNÁ VLNA VE STAVEBNICTVÍ Zkušenosti a doporučené konstrukce Pořádá: Veletrh hospodářského využití konopí KONO- BUSINESS 2005 Přednášející: ing. David.
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Vnitřní klima v budovách, výpočet tepelných bilancí, vytápění místností, návrh otopných těles PŘEDNÁŠKA Č. 6.
Řešení problémů s vlhkostí a radonem s naším systémem IGLŮ
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
STAVEBNICTVÍ Technologie
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
Dodatečné provádění svislých izolací
Natálka, Anička a Štěpánka
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Zámečnické práce (STA39)
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Princip spřažené konstrukce
Kanalizační potrubí svislé
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Podlahy a podlahové konstrukce.
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
TDI – Sádrokartonové příčky
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Varianty řešení nízkoenergetického domu pro bydlení
Výroba vestavěného nábytku
Stavebnictví Pozemní stavby Izolace proti vodě (STA35)
TDI – anhydritové potěry
Zhotovování příček a dělících stěn
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
EKOLOGICKÁ ŠKOLA V INDICKÉM HIMALÁJI Ing. Jan Tilinger Ing. František Kulhánek, CSc Stavební fakulta ČVUT v Praze.
1 DETAILY - sokl nezateplený / uskočený ČVUT PRAHA Katedra technologie staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Vytápění Rozvody dálkového vytápění
Ukládání potrubí v objektu
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Betonování plošných základů – pracovní postup
Projekt novostavby zadaného objektu v rozsahu projektu
Zemní práce a zakládání staveb
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
Izolace na stavbě RADON.
Jak na akustiku v interiérech
Transkript prezentace:

Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti jsou nyní z poloviny oddělené zděnou příčkou. Cílem je především snížit vlhkost a množství radonu v domě pomocí drenáže podlahy. Popis celkových prací (návrh) Podlaha se má rekonstruovat ve dvou místnostech o přibližné rozloze 3,7x3,8 a 2,5x3,8 m, tj. celkem cca 24 m2. K odvětrání podlahy se by se měly použít podél stěn položené trubky (husí krky) o průměru 80 mm a odsávací svislá trubka vedená nad střechu o průměru 125 mm. Husí krky povedou mezi místnostmi skrz pod příčkou, aby nemusel být okruh přerušen. (bez nádechů, podtlak, vzduch bude brán z podloží a ze stěn) Svislá plynotěsná trubka bude vyvedena vedle komína a na střeše zakončena v jeho úrovni (prostup stropem je volný). Na střeše je prostup třeba zajistit skrz tašky (možná bude stačit jen dvě vyndat) a poté utěsnit, aby do domu kolem trubky neteklo. Trubka by měla být opatřena stříšku proti zatékání. Její délka bude přibližně 5 m. Napojení svislé trubky na husí krky spojené „téčkem“ u zdi by mělo být vedenou plnou trubkou. Je třeba zajistit rovněž úplnou přilnavost protiradonové hydroizolace k trubce v místě podlahy – možno použít na to vhodný díl popsaný v příloze od společnosti AZ Radon.

Další stavba, vyvýšený terén západ 2,5 m 3,7 m jih výdech svislá trubka koupelna 3, 8 m kolna žlutě - husí krky komín okno předsíň ložnice jídelna vchod okno okno kamenné zápraží

Délka trubky by byla cca 5 m (z toho cca 2, 5 půdou))

POZEMNÍ PRÁCE Žádost o radu - zpevnění: Výkopem podlahy do požadované hloubky (cca 30 cm) došlo ke zjištěni, že základy domu tvoří někde nejspíš nedbale uložené kameny a hlína. Rovněž to vypadá, že jsou základy na některých stranách nízké a vykopané dno podlahy je tedy nyní nejspíš na některých stranách domu po jejich úrovní. Cílem poradenství je tedy navrhnout zpevnění stěn a postup pozemních prací. Varianty, které mne zatím napadly jsou znázorněny na následující obrázcích. Liší se v rozhodnutí, jak vysoké zpevnění vystavit, zdali ho případně stavět v celku, nebo dál na betonové desce a kudy vést izolaci…Zdali použít dilataci, kari sítě, jak stěny začisti, jak samotné zpevnění vlastně udělat (cihlová zeď, beton.…) Vrstvy podlahy (návrh) Spodní vrstvu o výšce cca 15 cm by měl tvořit štěrk s frakcí 16/32. (Husí krky by neměly být položený přímo na zemině ale na vrstvě štěrku). Následuje: Geotextilie Betonová deska silná cca 6 cm Protiradonová hydroizolace (vytažené okraje ke zdem , „vana“– nutnost kvalitně utěsnit) Tepelná izolace cca 7 cm (dřevná/plovoucí podlaha - není rozmyšleno) Vzhledem k nutnosti zajistit, aby nedocházelo k úniku radonu podél zdí (špatná přilnavost izolace na zdech) a mohla se umístit dilatace k betonové desce (aby byla plovoucí?) je třeba kvalitně, pevnit, vyspravit a začistit (omítnout)odkopané stěny od výšky štěrku nad úroveň celkové výšky podlahy.

Varianta 1a (kratší zpevnění, začištění) stěna hydroizolace – svisle proti radonová začištěná a omítnutá stěna Stěna dřevěná/plovoucí podlaha (parozábrana?) začištění tepelná izolace protiradonová hydroizolace - vodorovně Dilatace ? kameny betonová deska (kari sítě?) geotextílie neomitnuto zpevnění hlína štěrk, trubka – husí krk zemina

Varianta 1b (jedno vyšší zpevnění) stěna hydroizolace – svisle proti radonová začištěná a omítnutá stěna Stěna dřevěná/plovoucí podlaha (parozábrana?) tepelná izolace protiradonová hydroizolace - vodorovně Dilatace ? kameny betonová deska (kari sítě?) zpevnění geotextílie neomitnuto hlína štěrk, trubka – husí krk zemina

Varianta 2a (2 x zpevnění, izolace uvnitř) stěna hydroizolace – svisle proti radonová začištěná a omítnutá stěna Stěna dřevěná/plovoucí podlaha (parozábrana?) zpevnění tepelná izolace protiradonová hydroizolace - vodorovně Dilatace ? kameny betonová deska (kari sítě?) geotextílie neomitnuto zpevnění hlína štěrk, trubka – husí krk zemina

Varianta 2b (2x zpevnění, izolace vně) stěna hydroizolace – svisle proti radonová začištěná a omítnutá stěna Stěna dřevěná/plovoucí podlaha (parozábrana?) zpevnění tepelná izolace protiradonová hydroizolace - vodorovně Dilatace ? kameny betonová deska (kari sítě?) geotextílie neomitnuto zpevnění hlína štěrk, trubka – husí krk zemina