Eva Kubátová, Ministerstvo vnitra, koordinátorka projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Setkání uživatelů GEPRO & Atlas, 21. říjen 2014, Praha, hotel Olšanka
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Aktuální stav projektu tvorby
Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/ Projekt je finančně podpořen.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Ing. Martin Jahn, MBA – místopředseda vlády pro ekonomiku (Úřad vlády, nábřeží Eduarda Beneše 4, Praha1)12. dubna Strategie Hospodářského Růstu inovace.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
ministryně pro místní rozvoj
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Interaktivní personální portál
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Vybrané projekty tvorby národních prostorových a datových infrastruktur Ministerstvo vnitra Lukáš Klučka 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Eva Kubátová, Ministerstvo vnitra, koordinátorka projektu GeoInfoStrategie Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v České republice do roku 2020 Eva Kubátová, Ministerstvo vnitra, koordinátorka projektu

GeoInfoStrategie byla schválena usnesením vlády ČR ze dne 8 GeoInfoStrategie byla schválena usnesením vlády ČR ze dne 8. října 2014 č. 815

Obsah prezentace Zásadní informace o projektu Obsah GeoInfoStrategie Základní rámec Postup projektu Změna obsahu Obsah GeoInfoStrategie Cíle Klíčová témata Akční plán Základní informace Obsah Řízení a organizační struktura Financování Rizika Monitorování a hodnocení Závěr

Základní rámec GeoInfoStrategie Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) Základní rámec GeoInfoStrategie Základní registry VS jako mozek Czech Point jako prsty Komunikační infrastruktura VS jako oběhový systém eGov Act jako srdce eGON Na základě usnesení vlády ČR ze dne 14. listopadu 2012 č. 837 (schválení záměru) Jako nedílná součást českého eGovernmentu, jehož základní principy jsou Obíhat musí dokumenty, ne občané. Sdílení datových zdrojů veřejné správy pro efektivní poskytování služeb veřejné správy. V těsné vazbě na Strategický rámec rozvoje veřejné správy a eGovernmentu ČR v letech 2014 - 2020 INSPIRE jako hlavní inspirace

Projekt tvorby GeoInfoStrategie Otevřený, transparentní projekt Spolupráce veřejné správy, akademického sektoru a komerční sféry Organizační struktura projektu Gestor (předseda Řídicího výboru) a koordinace projektu - MV Řídicí výbor (MV, ČÚZK, MO, MŽP, MMR, MD, MF) Zpracovatelský tým Konzultační tým veřejná správa (ÚOSS, kraje, statutární města, AK ČR, SMO ČR) profesní sdružení (ČSGK, KGK, CAGI, …) akademická sféra Pracovní skupiny pro konkurenceschopnost v oblasti prostorových informací (PSK) pro datovou oblast (PS NaSaPO) pro globální architekturu a technická řešení (PS GATR)

Postup projektu Analytická část Návrhová část I Návrhová část II Leden – červen 2013 Zpracování existujících evropských i národních zdrojů a podkladů legislativního i nelegislativního charakteru Sběr nových podnětů pro návrhovou část Návrhová část I Červenec – prosinec 2013 Schválení návrhu vize, cílů a opatření, neschválení návrhu opatření Pozastavení projektu v listopadu 2013 Dosažení shody na jiném obsahu dokumentu a posunu termínu dokončení do 30. 9. 2014 Návrhová část II Leden – září 2014 Vypracování materiálu v novém pojetí Předložení materiálu do vlády bez rozporu

Změna obsahu GeoInfoStrategie východiska vize a cíle v souladu s národními strategickými dokumenty s využitím principů čtyřvrstvé architektury eGovernmentu návrh konkrétních opatření a úkolů k dosažení vytýčených cílů klíčová témata (návrh řešení) Akční plán implementační dokument obsahující konkrétní opatření k cílům GeoInfoStrategie 7 7

Obsah GeoInfoStrategie Úvod Současný stav Hlavní problémy současného stavu Vize a cíle Návrh řešení (Klíčová témata) Přínosy a rizika Implementace GeoInfoStrategie (Jak dál?) Závěr Slovník pojmů Seznam zkratek Přehled použitých zdrojů Přílohy Popis a problémy současného stavu Příklady pro implementaci služeb nad prostorovými informacemi Postup projektu tvorby GeoInfoStrategie

Hlavní problémy současného stavu nedostatečná koordinace roztříštěný a nedostačující regulační rámec a terminologické ukotvení absence některých prostorových dat vysoké míry podrobnosti absence potřebných garantovaných prostorových dat pro užití v agendách veřejné správy podcenění významu lidských zdrojů a vzdělávání v oblasti prostorových informací nedostatečné využívání ekonomického potenciálu prostorových dat

Strategické cíle Zajištění garantovaných služeb veřejné správy pro správu a efektivní využívání prostorových informací pro činnosti veřejné správy a další široké využití celou společností Vybudování národní infrastruktury pro tvorbu, správu a propojení datového fondu prostorových informací veřejné správy Zkvalitňování a další rozvoj datového fondu prostorových dat pro jejich využívání veřejnou správou a celou společností Koordinace a rozvoj institucionálního zajištění oblasti prostorových informací a podmínek pro jejich správu a využívání

Návrh řešení – Klíčová témata Změna regulačního rámce Koordinace oblasti prostorových informací Tvorba Národní sady prostorových objektů (NaSaPO) Národní integrační platforma pro prostorové informace (NIPPI) Národní geoportál (NGP) Služby nad prostorovými daty ve veřejné správě Využívání prostorových informací pro třetí strany Publikování otevřených dat a otevřených služeb Lidské zdroje a vzdělávání Plnění mezinárodních závazků a mezinárodní interoperabilita 11 11

(část) Usnesení vlády ČR ze dne 8. října 2014 č. 815 vláda ČR dne 8. října 2014 schválila GeoInfoStrategii uložila ministru vnitra zpracovat ve spolupráci s předsedou ČÚZK, ministry obrany, životního prostředí, dopravy, zemědělství, 1. místopředsedou vlády pro ekonomiku a ministrem financí a ministryní pro místní rozvoj a vládě předložit do 30. června 2015 návrh Akčního plánu GeoInfoStrategie do 31. prosince 2021 návrh GeoInfoStrategie po roce 2020 ministru vnitra zajistit financování implementace GeoInfoStrategie na léta 2015 a 2016

Akční plán GeoInfoStrategie zpracování ve stejném režimu jako GeoInfoStrategie připojilo se MZe větší důraz na výstup činnosti Pracovních skupin pro globální architekturu a technická řešení (PS GATR) pro Národní sadu prostorových objektů (PS NaSaPO) pro konkurenceschopnost v oblasti prostorových informací (PSK) pro standardy a terminologii v oblasti prostorových informací (PS ST) pro lidské zdroje, vzdělávání, výzkum, vývoj a inovace (PS LZVVVI) pro legislativu a služby veřejné správy (PS LSVS) meziresortní připomínkové řízení 20.4.- 4.5.2015, vypořádáno k 22.5.2015 návrh Akčního plánu byl schválen ŘV dne 5.6.2015 aktuálně probíhají finální úpravy před předložením vládě bez rozporu v termínu do 30. června 2015

struktura Akčního plánu Základní informace Hierarchická struktura prací a harmonogram realizace Postupy řízení a organizační struktura Rozpočet a zdroje financování Soustava indikátorů Přínosy implementace Rizika implementace a postupy řízení rizik Postupy monitorování a hodnocení implementace Komunikační plán Slovník pojmů Seznam používaných zkratek Přílohy

Obsah Příloh Akčního plánu Popis opatření (k naplnění cílů) výstup činnosti pracovních skupin cca 75 opatření Harmonogram realizace přehled jednotlivých opatření v členění po etapách viz schéma dále Soubor indikátorů pro měření dosažení cílů či efektů jednotlivých úrovní implementace Popis projektů resortní projekty s vazbou na GeoInfoStrategii základ budoucího katalogu projektů – základního nástroje pro koordinaci aktivit v oblasti prostorových informací

Popis opatření/Projektů Jaké klíčové téma opatření/projekt naplňuje Jaký/é specifický/é cíl/e opatření/projekt naplňuje Vazby na ostatní opatření/projekty Vstupy a výstupy Indikátory splnění Odpovědný subjekt (věcný gestor) Spolupracující subjekty Časové zakotvení (začátek, konec) Předpokládaná náročnost na finanční zdroje Předpokládaná náročnost na nefinanční zdroje Způsob a zdroje financování Rizika

Hierarchická struktura prací

Harmonogram implementace

ETAPY IMPLEMENTACE Analytická opatření nezbytná pro realizaci podrobných analýz (právního rámce, životních situací, potřeb agend veřejné správy, rozvoje lidských zdrojů…) Návrhová nosná část Akčního plánu příprava realizace změn legislativních, rolí, kompetencí, financování apod., příprava NIPPI, NaSaPO Realizační vývoj komponent NIPPI, NaSaPO implementace INSPIRE … Provozní zajištění rutinního běhu procesů a systémů vytvořených v realizační fázi

Rámcové časové schéma implementace

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDICÍ STRUKTURA implementace   

Část návrhu usnesení

Rozpočet a zdroje Financování Náklady uvedeny u každého opatření v tuto chvíli vyčíslitelné 1 260 mil. Kč na opatření z fáze realizační budou upřesněny prostřednictvím studií proveditelností či analýz, které budou zpracovány v analytické etapě Zdroje financování Evropské strukturální a investiční fondy (ESIF) – OPZ, IROP státní rozpočet (gestor za realizaci opatření) program veřejných zakázek ve VaVaI pro potřeby státní správy „BETA“ prostřednictvím TAČR

Rizika implementace Klíčová (7) Závažná (6) Politické riziko Nevhodně nastavený plán implementace Nedostatek kvalifikovaných pracovníků Neřiditelný proces zadávání veřejný zakázek Nesoulad harmonogramu implementace s účinností nástrojů financování Neúčinná koordinace a řízení realizace Strategie Průtahy při přípravě nového právního rámce Nedodržení harmonogramu Nesystémové prosazování resortních zájmů Nevhodná nebo nerealizovatelná koncepce technického řešení Ztráta důvěry odborné veřejnosti v projekt implementace Strategie Nedostatečná alokace zdrojů ze státního rozpočtu Nedostatečná příprava technicko - normalizačních dokumentů a jejich využití při implementaci opatření pro podporu realizace cílů Strategie

POSTUPY MONITOROVÁNÍ A HODNOCENÍ Termín Aktivita 07/2016 zpracování informace o plnění Akčního plánu a její předložení vládě 07/2018 07/2020 07/2021 zpracování souhrnné informace o plnění Akčního plánu a její předložení vládě

Děkuji za pozornost Závěr http://www.geoinfostrategie.gov.cz geoinfostrategie@mvcr.cz 26