¿CÓMO VOY? LOS LUGARES DE LA CIUDAD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LA CASA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Advertisements

EXPRESAR GUSTOS Los PRONOMBRES del OBJETO INDIRECTO
LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
EL ASPECTO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
sloveso BÝT ve španělštině
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Presente de ESTAR + GERUNDIO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
PRÉTERITO INDEFINIDO VERBOS REGULARES
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
EL TIEMPO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Los pronombres del objeto directo
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Formación de SUBJUNTIVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ
Preposiciones de lugar
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Export fotografií v Adobe Lightroom
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Nový dokument v Adobe Photoshop
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

¿CÓMO VOY? LOS LUGARES DE LA CIUDAD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AnotaceLugares de la ciudad, orientación Klíčová slovaSigues recto, giras a la derecha,… PředmětŠpanělský jazyk AutorMgr. Eva Šimonková JazykŠpanělský jazyk Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůckyPC, interaktivní tabule Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace; Interaktivní strany – kliknutím vpřed ZdrojeSeznam viz poslední strana

POPIS Cílem prezentace je seznámit se se slovní zásobou, jako je pojmenování jednotlivých objektů a orientace ve městě. Nejdřív se žáci seznámí se základní slovní zásobou, poté si ji mohou procvičit tak, že přiřazují k španělským výrazům správný překlad. Po kliknutí se český překlad přesune na správné místo. Následují fotografie. Žáci pojmenují objekt na obrázku, po kliknutí se objeví správný překlad. Následují základní fráze a pojmy (po kliknutí se objeví překlad). Cílem posledního cvičení je popsat cestu, po níž se pohybují „smajlíci“. Po prvním kliknutí se objeví cíl cesty, po druhém kliknutí se „smajlík“ přesune do cíle, po třetím se vykreslí trasa. Poté žáci cestu popíší (rovně, doleva atd.). Po dalším kliknutí se objeví správný popis.

LOS LUGARES DE LA CIUDAD EL CENTRO COMERCIALOBCHODNÍ CENTRUM LA FARMACIALÉKÁRNA LA ESTACIÓNNÁDRAŽÍ, STANICE EL HOSPITALNEMOCNICE EL CIBERCAFÉINTERNET. KAVÁRNA LA HELADERÍAPRODEJNA ZMRZLINY EL AYUNTAMIENTORADNICE LA ESCUELAŠKOLA EL PARQUEPARK EL RESTAURANTERESTAURACE

LA IGLESIAKOSTEL LA FARMACIALÉKÁRNA LA PARADA DEL AUTOBÚSAUTOBUS. ZASTÁVKA LA COMISARÍA DE POLICÍAPOLICEJNÍ STANICE EL PARQUEPARK EL BANCOBANKA EL CAJERO AUTOMÁTICOBANKOMAT LA OFICINA DE CORREOSPOŠTA EL CAMPO DE FÚTBOLFOTBALOVÉ HŘIŠTĚ EL ESTADIOSTADION

TRADUCE LA ESCUELA LA FARMACIA EL HOSPITAL EL CIBERCAFÉ LA PARADA DEL AUTOBÚS EL BANCO LA IGLESIA EL PARQUE LA COMISARÍA DE POLICÍA EL RESTAURANTE EL AYUNTAMIENTO restaurace policie radnice park škola zastávka banka internet.kavárna kostel lékárna nemocnice

¿QUÉ HAY EN LA FOTO? EL CENTRO COMERCIAL EL RESTAURANTE LA ESCUELA EL AYUNTAMIENTO

LA ESTACIÓN EL BANCO LA OFICINA DE CORREOS EL CIBERCAFÉ EL HOSPITAL

LA IGLESIA EL CAJERO AUTOMÁTICO LA FARMACIA LA HELADERÍA

V OCABULARIO BÁSICO : ¿Cómo voy?Jak se dostanu? ¿Cómo se va?Jak se jde? Sigues todo recto.Půjdeš rovně. Giras a la derecha.Odbočíš doprava. Giras a la izquierda.Odbočíš doleva. Cruzas la plaza.Přejdeš náměstí. Coges/tomas el autobús.Pojedeš autobusem. Bajas en la estación/parada.Vystoupíš na stanici Vas en autobús, metro, tranvía.Pojedeš autobusem... Cambias a …Přestoupíš na… Vas en dirección a …Pojedeš směrem na...

C OMPLETA LAS INSTRUCCIONES : CRUZAS LA PLAZA GIRAS A LA IZQUIERDA GIRAS A LA DERECHA SIGUES RECTO LA PLAZA

la esuela el restaurantela iglesia la oficina de correos la estación Vas recto, giras en la primera calle a la derecha, luego a la izquierda y sigues recto. QUIERO IR A… Describe el camino: Vas recto, giras en la segunda calle a la derecha y sigues todo recto. Giras en la primera calle a la izquierda y luego en la segunda a la derecha y sigues recto.

Z DROJE : Obrázek 1: Kallerna. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 2: Hans Peter Schaefer. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 3: [cit ] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obrázek 4: Club de Golf Los Tabachines. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 5: [cit ] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Obrázek 6: Petros3. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: _Cyprus.jpg Obrázek 7: Tyk. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 8: Mat Honan from San Francisco, CA, USA. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 9: Juandedioss. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 10: José Antonio Gil Martínez from Vigo, Spain. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

Obrázek 11: Pudelek. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 12: Bahar. [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obrázek 13: [cit ] Dostupný pod licencí Public domain na WWW: