Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Advertisements

Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
prostřednictvím online konta na
Prodloužení výpůjček on-line
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
prostřednictvím online konta na
Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky,
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Operační systém MS Windows xp
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
Prostřednictvím online konta na
Prostřednictvím online konta na VÝPŮJČKA NOVIN PREZENČNÍ – DO STUDOVEN.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Pro registraci do informačního systému EKOLAMP klikněte na úvodní straně na odkaz „Zaregistrovat se“ v tabulce Přihlášení do systému.
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Knihovna CMTF UP Průvodce pro 1. ročníky.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Využití moderních technologií v rámci zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Projekt OP VK – Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 19. října 2015.
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Návod k aplikaci pro vedoucí DoFE Instalace aplikace a kontrola aktivity systém Android Verze aktuální k
ÚVOD DO ELEKTRONICKÝCH INFORMAČNÍCH ZDROJŮ
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Transkript prezentace:

Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav

E-výpůjčky v břeclavské knihovně Musíte být čtenářem knihovny s platnou registrací. Musíte mít ve svém uživatelském kontě v knihovně zadaný . Můžete ho zadat u knihovníka v knihovně nebo přes web po přihlášení do svého účtu v katalogu Carmen Výpůjčka stojí 49,- Kč, prvních 400 výpůjček za Vás hradí knihovna z grantu MK ČR VISK 3 Délka výpůjčky je 21 dní, po uplynutí této doby se e-kniha automaticky znepřístupní, výpůjčku není možné zkrátit. Nevztahuje se na ní proto pokuta z prodlení, výpůjčka sama zmizí z vašeho zařízení. Zároveň si lze vypůjčit maximálně dva tituly. Kromě možnosti e-výpůjčky byly některé záznamy knih v katalogu obohaceny o možnost prolistovat si ukázku daného titulu v PDF.PODMÍNKY:

I když Vás v knihovně rádi vidíme, e-knihy je možné si půjčovat i z pohodlí domova prostřednictvím webových stránek knihovny www. knihovna-bv.cz E-výpůjčky se realizují pomocí knihovnického katalogu Carmen

Pro půjčování e-knih je nutné přihlásit se do čtenářského konta

Pro přihlášení použijete jako login číslo Vaší průkazky a jako heslo prvních šest číslic z vašeho rodného čísla Pokud se přihlášení podaří, uvidíte v černé liště své jméno a otevře se Vám možnost nastavení svého konta

Pro nabídku e-knih otevřete Odkazy / E-knihy v horní černé liště nebo v sekci Nejhledanější

Zde vidíte aktuální počet nabízených e-knih, klikněte na odkaz E-knihy Zde vidíte kolik e-knih je dostupných také v papírové podobě To, že se u knihy objevuje Nedostupné tedy NEZNAMENÁ, že si není možné e-knihu vypůjčit

Pokud se u knihy objeví tlačítko Půjčit E- knihu je kniha k dispozici i v elektronické podobě Výpůjčku zahájíte kliknutím právě na toto tlačítko

Zde odsouhlasíte podmínky e-výpůjčky Klepněte na tlačítko Vyžádat si e-knihu

A JE HOTOVO! Nyní je možné si e-knihu stáhnout rovnou do čtečky tabletu nebo mobilu nebo do počítače a pak následně do některého z uvedených zařízení Pokud se přihlašujete poprvé, je nutné se zaregistrovat na stránkách ereading.cz, kliknutím na odkaz budete na tyto stránky přímo přesměrováni

Zaregistrujte se pod stejným em, jaký máte uvedený v čtenářském kontu! STAHUJEME JE DO POČÍTAČE 

Heslo může být odlišné od toho, které používáte při přihlašovaní do pošty Do políčka ověření napište malým písmem: ereading Odklepněte souhlas a tlačítko Registrovat Potvrďte, že jste z České republiky

Zde vidíte, jaké e-knihy máte vypůjčeny a dokdy e-výpůjčka platí

E-výpůjčku je možné si stáhnou rovnou do čtečky eReading nebo do tabletu/mobilu s operačním systémem Android/iOs  STAHUJEME PŘÍMO DO ČTEČKY v knihovně je k vypůjčení pět podsvícených dotykovýchčteček eReading 4 Touchlight v červeném pouzdře

Čtečka se zapíná tlačítkem v dolní části Ovládat se dá dotykovým displejem nebo tlačítky po bocích

Podmínkou pro stáhnutí e-výpůjčky přímo do čtečky je připojení k dostupné bezdrátové síti

E-výpůjčky realizujeme pomocí tlačítka eReading.cz

Klepněte na odkaz ONLINE Zadáte a heslo, pod kterým jste se zaregistrovali na stránkách eReading.cz

Po přihlášení do konta zde uvidíte výpůjčky, které jste realizovali v knihovnickém katalogu Carmen

Klepnutím na knihu si ji můžete stáhnout do čtečky

HOTOVO, MŮŽETE ZAČÍT ČÍST! Jen pamatujte nato, že na přečtení máte jen(?) 21 dní.

Intenzitu podsvícení displeje lze regulovat K dispozici je i noční režim

V nastavení je možná samozřejmě změna velikosti písma a spousta dalších vychytávek

E-výpůjčku je možné si stáhnout i do vlastního tabletu/mobilu s operačním systémem Android/iOs  STAHUJEME DO TABLETU/MOBILU podmínkou je nainstalování bezplatné aplikace eReading

Postup je pak stejný jako u e-výpůjček do čtečky

Příjemné počtení! Případné dotazy pište na adresu Příjemné