Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické posouzení možnosti zajištění údržby vozů metra na trase A a B formou plného outsourcingu Připraveno pro Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Listopad.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Seminář ČLFA k Leases ED 10. září 2013 Dopady na poskytovatele leasingu.
Zákon roku 2013 Tomáš Babáček, Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Sociální správa - prosinec
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
© Oldřich Staněk. 35 let OVB Společnost OVB vznikla roku 1970 a poskytuje klientům obsažné, individuální a objektivní majetkové a finanční poradenství.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Judikatura SDEU a její reflexe v českém právním řádu
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Transakční náklady českých ekonomických subjektů…
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Dodání zboží uvnitř Společenství
Judikatura SDEU (Nezákonná) správní praxe
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
IFA, Česká republika 17. května 2011
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Zpráva o finanční stabilitě 2005
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Akvizice společností Financování akvizic
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Rok po FX intervenci ČNB
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Předběžné posouzení potenciálu využití finančních nástrojů v OP PIK
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Auditorské služby Tomáš Lorenc, Petr Svoboda, Martin Totůšek Martin Totůšek.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Vybrané problémy XXX. SETKÁNÍ VODOHOSPODÁŘŮ V KUTNÉ HOŘE 26. května 2015 Zdeněk Horáček vodoprávní praxe II.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Export služeb Drobných,malých a středních podnikatelů ve stavebnictví František Holec prezident Svaz drobných,malých, středních zaměstnavatelů ve stavebnictví.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Střední a východní Evropa: Bezpečnost investic v rozvíjejícím se světě
Vybrané problémy vodoprávní praxe
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Společensky odpovědné podnikání
10 pilířů reformy Policie ČR
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
GDPR Detective Jste připraveni na novou právní úpravu v oblasti ochrany osobních údajů?
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Mezinárodní pronájem pracovní síly
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Nájemní bydlení Petr Hána.
Transkript prezentace:

Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR

2 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Zákon roku 6. ročník Podnikatelské prostředí v ČR 800 předpisů v 5+5 nominacích Debata & konsensus

3 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Zákon roku 2014 Partneři ankety

4 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Zákon roku 2014 Mediální partneři

5 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Výsledky Zákona roku 2013 Zákon roku 2013% 1.Rekodifikace soukromého práva: nové veřejné registry32,4 2.Zásah státu při selhání trhu (regulace telekomunikačních operátorů)24,1 3.Mezinárodní spolupráce při řešení daňových úniků (dohody o výměně informací v daňových záležitostech) 14,8 4.Vylepšení insolvenčních předpisů14,8 5.Podpora fungování vnitřního trhu EU (řešení spotřebitelských sporů on-line)13,9 Paskvil roku 2013% 1.Špatně a pozdě I: Daňová legislativa33,3 2.Špatně a pozdě II: Daň z nabytí nemovitých věcí25,3 3.Nekoncepční a neefektivní legislativní proces (zákon o veřejných zakázkách)19,5 4.Mnoho povyku (bohužel) pro nic: medializovaný boj za zvýšení transparentnosti korporací 11,5 5.Paušální represivní regulace (obchod lihem)10,3

6 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Zákon roku 2014 Nominace Zákon roku Méně administrativy a omezení (zákon o zaměstnanosti, živnostenský zákon) 2.Transparentní přijímání zákonů (novela jednacího řádu Poslanecké sněmovny) 3.Veřejná regulace na správném místě (zákon o kybernetické bezpečnosti) 4.Partner pro soukromou sféru (Služební zákon) 5.Férové placení daní se vyplatí Paskvil roku Zbytečné informační povinnosti podnikatelů (informace o původu potravin) 2.Služební zákon: cíle nenaplněny 3.Ode zdi ke zdi: Novela advokátního tarifu 4.Daňové předpisy opět komplikovanější a opět na poslední chvíli (tři sazby a reverse charge DPH) 5.Zbytečná administrativní zátěž místo řešení reálných problémů (třídění bioodpadu místo regulace výkupen odpadů) 

7 © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář HLASUJTE na

Deloitte označuje jednu či více společností Deloitte Touche Tohmatsu Limited, britské privátní společnosti s ručením omezeným zárukou („DTTL“), jejích členských firem a jejich spřízněných subjektů. Společnost DTTL a každá z jejích členských firem představuje samostatný a nezávislý právní subjekt. Společnost DTTL (rovněž označovaná jako „Deloitte Global“) služby klientům neposkytuje. Podrobný popis právní struktury společnosti Deloitte Touche Tohmatsu Limited a jejích členských firem je uveden na adrese Společnost Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenství a finančního a právního poradenství klientům v celé řadě odvětví veřejného a soukromého sektoru. Díky globálně propojené síti členských firem ve více než 150 zemích a teritoriích má společnost Deloitte světové možnosti a poskytuje svým klientům vysoce kvalitní služby v oblastech, ve kterých klienti řeší své nejkomplexnější podnikatelské výzvy. Přibližně odborníků usiluje o to, aby se společnost Deloitte stala standardem nejvyšší kvality. Společnost Deloitte ve střední Evropě je regionální organizací subjektů sdružených ve společnosti Deloitte Central Europe Holdings Limited, která je členskou firmou sdružení Deloitte Touche Tohmatsu Limited ve střední Evropě. Odborné služby poskytují dceřiné a přidružené podniky společnosti Deloitte Central Europe Holdings Limited, které jsou samostatnými a nezávislými právními subjekty. Dceřiné a přidružené podniky společnosti Deloitte Central Europe Holdings Limited patří ve středoevropském regionu k předním firmám poskytujícím služby prostřednictvím více než zaměstnanců ze 37 pracovišť v 17 zemích. © 2015 Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., advokátní kancelář Mobilní aplikace Deloitte CZ Zpravodaje l Studie l Semináře l Novinky l Videa