Analýza průchodu studentů kurzem Vzdělávací technologie 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Studijní opory a eLearning - teorie a praxe Ing. Petr Korviny, Ph.D. Krnov
Tutorujeme pomocí Moodle
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Statistický modul EZproxy a další aktuální vývoj MULTIDATA Praha Mgr. Petr Novák Bibliotheca academica 2009, 3.listopadu 2009, UTB Zlín.
PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Jan Vávra Působení auxinu u Oscillatoria sp. pozorované in situ.
Úvod Proč studovat informatiku?
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Základy matematiky Matematická analýza 2 kurz distančního vzdělávání na MFF UK Prof. RNDr. Miroslav Hušek, DrSc. Doc. RNDr. Pavel Pyrih, CSc. KMA.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Vedoucí práce: RNDr. Ingrid Nagyová, PhD.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Dolování znalostí z vícejazyčných textových dat Luděk Svozil , Brno Vedoucí práce: doc. Ing. František Dařena, Ph.D.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Efektivní Knowledge management
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Institut Celoživotního Vzdělávání
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Digitální učební materiál
Cisco Networking Academy
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Analýza průchodu studentů kurzem Vzdělávací technologie 1 Bc. Milan Pastyřík Vedoucí práce: RNDr. Ingrid Nagyová PhD.

Cíle práce Analyzovat aktivity studentů v kurzu VTEC1. Zjistit základní statistické údaje o využívání studijních materiálů a aktivitě studentů. Zjistit rozdíly ve studiu mezi kombinovanou (KS) a prezenční (PS) formou studia. ? Bc. Milan Pastyřík

Co bylo analyzováno Data z LMS Moodle: Log protokoly Protokoly známek Protokoly testů Souhrnné údaje (aktivity, závěrečný dotazník, statistiky činnosti)   2012 2013 Studentů Záznamů (1 student) PS 384 227 463 (590) 348 180 927 (520) KS 212 124 302 (586) 118 51 959 (440) Bc. Milan Pastyřík

Předzpracování dat Výběr atributů  Odstranění duplicit  Nahrazení údajů  Formáty atributů  Odvození údajů  Kategorizace údajů Popisem předzpracování všech dat z Moodlu byla vytvořena metodika obecně použitelná na data z ostatních kurzů. Bc. Milan Pastyřík

Aktivita dle IP adresy Bc. Milan Pastyřík

Odevzdávání úkolů (měsíc) Říjen Listopad Prosinec Leden Únor Březen Bc. Milan Pastyřík

Aktivita studentů (dny v týdnu) Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Bc. Milan Pastyřík

Odevzdávání úkolů (dny v týdnu) Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Bc. Milan Pastyřík

Aktivita dle času Bc. Milan Pastyřík

Vypracováno činností Bc. Milan Pastyřík

Vypracováno činností podrobně Bc. Milan Pastyřík

Úspěšnost studentů Analýza protokolů známek Bc. Milan Pastyřík

Úspěšnost v testech Bc. Milan Pastyřík

Analýza testových otázek Příliš lehké otázky (FI = 95–100 %) Název úlohy FIP FIZ DIP DIZ Formát videa 96% 98% 23% 14% Formát webu 97% 95% 26% 22% Komprimace 32% 38% Program pro zvuk 100% 6% Příliš těžké otázky (DI = 0–20 %) Název úlohy FIP FIZ DIP DIZ Služba publikování 14% 7% 49% 47% Změna velikosti 4% 10% 63% 52% Bc. Milan Pastyřík

Aktivita po kapitolách kurzu Bc. Milan Pastyřík

Oblasti analýz Log protokoly Protokoly známek Protokoly testů Aktivita dle IP adresy, dnů v týdnu a času Odevzdávání úkolů dle měsíců a dnů v týdnu Protokoly známek Celkový zisk bodů Vypracováno testů úkolů a dotazníků Úspešnost studentů Protokoly testů Úspěšnost v testech Analýza testových otázek Kompletní statistiky Aktivita v kapitolách kurzu a po měsících Bc. Milan Pastyřík

Závěr Bylo prokázáno, že v akademickém roce 2013/2014 byli studenti v kurzu úspěšnější a vyvíjeli menší aktivitu pro úspěšné zvládnutí kurzu oproti předchozímu roku. Změnou přístupu ke studentům a tvorbě výukových materiálů lze pozitivně ovlivnit průchod studenta kurzem. Práce může sloužit jako podklad pro inovace v kurzu Vzdělávací technologie. Práce může být použita jako metodika pro možnou statistickou analýzu kurzů v LMS Moodle. Bc. Milan Pastyřík

Děkuji za pozornost