Identifikace partnera

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Purkyňovo gymnázium Strážnice
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
„Okna technickým oborům dokořán“
Integrovaný regionální operační program
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Identifikace partnera Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Znojmo, Dvořákova 19 Číslo partnera: 3 Adresa: Dvořákova 19, 66902 Znojmo Statutární zástupce: Ing. Josef Brouček Kontaktní údaje: telefon 515225280 Webová adresa www.sos-znojmo.cz Email: sekretariat@sos-znojmo.cz

SOŠ a SOU, Znojmo, Dvořákova 19

Projektový záměr Zkvalitnění výuky v technickém a přírodovědném vzdělávání na SOŠ a SOU Rozvoj klíčových a odborných kompetencí absolventů SŠ Vybavení odborných učeben moderní technikou a zařízením Zapojení odborníků z praxe a vědeckých pracovníků do vzdělávání a výchovy žáků SŠ

Zapojení vědeckých pracovníků do výuky Doc. Ing. Patrik Burg, Ph. D. Prof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.

Zapojení odborníků z praxe Bula Karel

Cílové skupiny Žáci střední školy: - učební obor Opravář zemědělských strojů-KA 1 - maturitní obor Přírodovědné lyceum – KA 2 Žáci 7 spolupracujících ZŠ - 8. a 9. ročník - 3 ZŠ ze Znojma: Přímětice, Václavské nám., Klášterní ul. - 4 ZŠ z okolí Znojma: Kravsko, Višňové, Prosiměřice, Hrušovany n/J.

Spolupracující subjekty Technický obor v KA 1: Agrall Bantice a.s., zemědělská technika Fronius Česká republika s.r.o. Přírodovědný obor v KA 2: .A.S.A.EKO Znojmo, s.r.o. Znovín Znojmo a.s. Mendelova univerzita v Brně

Zhodnocení naplňování MI (k 1. 6. 2015) Podpoření žáci v počátečním vzdělávání: plán: 400 realita: 903 Pedagogičtí pracovníci další vzdělávání (CLIL) plán: 10 realita: 10 Poskytovatelé služeb (výukové týmy, tvorby slovníků a výukových materiálů, odborníci z praxe apod.) plán: 36 realita: 31 (do konce VI 36) Nově vytvořené produkty (cizojazyčné slovníky) plán: 3 realita: 0 (do konce VI 3)

Realizované aktivity žáků ZŠ v KA 1 Školní rok: 2013 – 2014 a 2014 – 2015 Povinná výuka: 5 aktivit /rok Zájmový kroužek Opravárenské činnosti ZŠ: 3 aktivity/rok Závěrečná odborná exkurze: návštěva firmy AGRALL Bantice a.s. a Fronius Česká republika, s. r. o. Jednotlivé aktivity byly určeny pro žáky 7 základních škol

Novinky ve výuce u žáků SŠ – obor Opravář zemědělských strojů Nově vybavené odborné učebny pro výuku (dílny) - diagnostická technika - drobné ruční nářadí - svářecí agregáty Zapojení odborníků z praxe do výuky prostřednictvím kroužku Opravář

Panel zapojení elektroinstalace Zetor

Výroba plechové krabičky

Vyvrtání orýsovaného materiálu

Práce s plechy – žáci ZŠ

Práce s ručním nářadím

Nýtování – žáci ZŠ

Svařování

Realizované aktivity žáků ZŠ v KA 2 Školní rok: 2013 – 2014 a 2014 – 2015 Povinná výuka: 10 aktivit /rok Zájmový kroužek Přírodní vědy ZŠ: 3 aktivity/rok Závěrečná odborná exkurze: návštěva firmy Znovín Znojmo a.s., .A.S.A.EKO Znojmo, s.r.o. Jednotlivé aktivity byly určeny pro žáky 7 základních škol.

Odborná exkurze .A.S.A.EKO Znojmo, s.r.o.

Akademická zahrada Mendelovy univerzity v Lednici

Novinky ve výuce u žáků SŠ – obor Přírodovědné lyceum Vybavená chemická laboratoř - přístroje a zařízení, chemické sklo a chemikálie Zapojení odborníků z praxe do výuky prostřednictvím kroužku Přírodní vědy SŠ Zapojení vědeckých pracovníků do výuky prostřednictvím spolupráce s Mendelovou univerzitou v Brně Výuka odborných předmětů v cizím jazyku /metoda CLIL/ s využitím vytvořených cizojazyčných slovníků

pH-metr, elektromagnetické míchadlo

Sklopná pipeta = „špaček“ pístoventilový dávkovač

Spektrofotometr

Laboratorní váhy

Příprava kalibračních řad: kolorimetrie a fotometrie

Odpady a člověk

Vyzdobíme si byt rostlinami a Podzimní dekorace

Pokožka rostlin

Anatomie kapra a Základy pitevní práce

Suroviny v pekařství

Zalaminovaná krása přírody

Výroba ručního papíru

Vytvořené výstupy KA 1 Nové vybavení učeben Podpořeni žáci ZŠ a SŠ Výukové materiály pro spolupracující ZŠ: - 6 ks z povinné výuky /textová a digitální forma pro jednotlivé ZŠ, umístění na školní stránky www.sos-znojmo.cz/

Samostmívací kukly pro svařování

Vytvořené výstupy KA 2 Nové vybavení učeben – chemická laboratoř a odborná učebna Podpořeni žáci ZŠ a SŠ Výukové materiály pro spolupracující ZŠ: - 20 ks z povinné výuky /textová a digitální forma pro jednotlivé ZŠ, umístění na školní stránky www.sos-znojmo.cz/ Pro žáky SŠ 3 soubory pro jazykové vzdělávání - 3 ks výukových materiálů pro metodu CLIL - cizojazyčné odborné slovníky v ANJ a NEJ -8 témat

Přínosy pro kvalitu výuky v KA 1 v oboru Opravář zemědělských strojů modernizace vybavení odborné učebny učebního oboru Opravář zemědělských strojů zvýšený zájem o přijetí do učebního oboru Opravář zemědělských strojů a zlepšení technické vybavenosti žáků ZŠ aplikace moderních technologických postupů z praxe do výuky na SŠ

Přínosy pro kvalitu výuky v KA 2 v oboru Přírodovědné lyceum moderní vybavení nově vybudované chemické laboratoře a odborné učebny zlepšení úrovně znalostí a dovedností v přírodovědném vzdělávání na ZŠ rozvoj získaných dovedností a znalostí žáků SŠ a obohacení o poznatky odborníků z praxe a výzkumu zvýšení jazykové připravenosti žáků v odborných předmětech

Nová laboratoř chemie

Přínosy pro žáky ZŠ zvýšení zájmu o přírodovědné a technické vzdělávání rozšíření přehledu o náplni práce a pracovních možnostech konkrétních společností uvědomění si nutnosti dodržování pravidel bezpečnosti a ochrany zdraví při práci zlepšení znalostí a praktických dovedností v přírodovědné a technické oblasti na ZŠ

Přínosy pro žáky SŠ lepší připravenost na vstup na trh práce a zvýšení informovanosti o pracovních příležitostech v regionu lepší technická zručnost a znalost moderních technologií lepší odborná jazyková připravenost

Pozitivní zkušenosti Žáci ZŠ i SŠ vítali praktické činnosti, kdy mohli sami - tvořit nové věci - provádět žákovské pokusy v chemické laboratoři Došlo ke zvýšení zájmu žáků ZŠ o studium v oboru Opravář zemědělských strojů Postupně došlo ke zvýšení zájmu žáků ZŠ o nabízenou spolupráci Podařilo se propojit jednotlivé stupně vzdělávání vzájemně a s praxí

Spokojený žák-nejlepší zkušenost

Negativní zkušenosti Vysoký počet hodin aktivit povinné výuky u žáků ZŠ a narušování výuky na ZŠ a SŠ Někteří žáci se těšili na aktivity x část z nich to bere pouze jako únik z výuky Nepřipravenost žáků ZŠ na činnosti v rámci projektových aktivit Nízká úroveň přírodovědných a technických znalostí žáků ZŠ a jejich motivovanost

Zkušenosti s vedením projektu Vysoký objem administrativní činnosti V počátku nejasně stanovené požadavky na vedení dokumentace a pravidla realizace projektu Ochota a vstřícnost pracovníků odboru regionálního rozvoje při konzultacích pro řešení problémů

Odborná práce budoucích vědců