Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj komiksu Lenka pham 2012
Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
napsala Stephenie Meyerová
Science fiction & fantasy
III/2 XV A
Počátky, historie, význam a smysl
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Všeználek vypravuje o Velkomoravské říši.
Podmínky života na Zemi
South park: the stick of truth
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Otakar Batlička životopis, charakteristika.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Mark Twain životopis, romány,
III/2 XV A
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Vladislav Vančura Markéta Lazarová.
Spisovatelé dětské literatury
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Boris Akunin životopis, přeložené.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Ray Bradbury životopis, romány, otázky.
Jaroslav Foglar Hoši od Bobří řeky
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
DĚJEPIS 8. a 9. ročník Autor: Miroslav Janata Škola: ZŠ,PŠ a MŠ Česká Lípa VY_32_INOVACE_17_ 19_opakování 1. sv ě tová válka.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Vladimíra Jiránka Anotace: Seznámení s ilustracemi Vladimíra Jiránka Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Úlohu vypracovala Pavla Leitgebová. Komu z nepřátel tajné postavy patří tento znak? 1. Chobotňák Chobotňák 2. Lebkoun Lebkoun 3. Hydra Hydra.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
Art Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník 2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Science fiction (1) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ČESKÝ JAZYK
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Jaroslav Foglar * Český spisovatel literatury pro mládež
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Poznáte, které místo je schováno v puzzle?
Prvouka pro 2. tř. Léto v lese III/2 12.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_56_Vítězslav Nezval
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
STÁTNÍ SVÁTEK DEN VYMEZENÝ ZÁKONEM.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Anotace: Seznámení se s obdobím 2. světové války
Americká próza mezi válkami
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Jiří Wolker životopis, literární.
Název školy: Základní škola T. G
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
Transkript prezentace:

Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK FLASH IRON MAN SUPERMAN THOR SPIDER-MAN

BATMAN Bob Kane a Bill Finger jsou jeho tvůrci. Postava Batmana se poprvé objevila v květnu roku 1939 a to v komiksové sérii Detective Comics. V roce 1943 přišel první hraný seriál o Batmanovi. Velké popularity se dočkal až hraný seriál z roku 1966 ( 120 epizod). V hl. roli se zde objevil Adam West. Následně začaly vznikat další animované a hrané seriály a filmy. Dosud posledním hraným filmem je Temný rytíř povstal z roku 2012 Bob Kane a Bill Finger jsou jeho tvůrci.

BATMAN Schopnosti: Mistr bojových umění, šermíř, akrobat, taktik Výborné pozorovací schopnosti Cvičený počítačový hacker Používá high–tech vybavení, zbraně a brnění Alter ego Bruce Wayne

FLASH Flash se poprvé objevil v roce 1940 ve stejnojmenném komiksu Flash Comics #1. Mimo animovaných seriálů se s ním můžete setkat v hraném seriálu The Flash z roku 2014. Jeho tvůrci jsou Gardner Fox a Harry Lampert.

FLASH Schopnosti: Super rychlost Nadpřirozené reflexy Procházení zdmi Cestování časem Schopnost rychlé regenerace Alter ega: Jay Garrick, Barry Allen, Wally West a Bart Allen

HULK Poprvé se objevil v komiksové knize z roku 1962 a stejně jako další hrdinové se dočkal svých hraných a animovaných filmů i seriálů. Dosud nejnovějším hraným filmem je Neuvěřitelný Hulk z roku 2008 a z roku 2010 animovaný film s názvem Hulk na neznámé planetě. Tvůrci jsou Stan Lee a Jack Kirby

HULK Schopnosti: Jeho síla vzrůstá s hněvem. Odolnost proti zranění. Dokáže se rychle uzdravovat. Bruce Banner se mění v Hulka.

IRON MAN Tento hrdina přišel na svět v roce 1963. V animovaném filmu se objevil v roce 2007 a o rok později ho ztvárnil Robert Downey, Jr. ve filmu s názvem Iron Man. Nejnovější film s Iron Manem pochází z roku 2013 Postavu vymyslel Stan Lee a výtvarně ji ztvárnil Don Heck a Jack Kirby.

IRON MAN Schopnosti: Velmi inteligentní. Díky svému brnění je supersilný, umí létat a je těžce vyzbrojen. Alter ego Anthony Edward Stark

Stvořili jej Joe Simon a Jack Kirby. KAPITÁN AMERIKA Poprvé se objevil v komiksové knize Captain America Comics #1 roku 1941. Svého hraného seriálu se tento superhrdina dočkal v roce 1944. Nejnovější hraný film pochází z roku 2014 s názvem Captain America: Návrat prvního Avengera. Stvořili jej Joe Simon a Jack Kirby.

V boji využívá svůj štít Alter ego Steven Rogers KAPITÁN AMERIKA Schopnosti: Mistr bojových umění Taktik, střelec V boji využívá svůj štít Alter ego Steven Rogers

SPIDER-MAN Poprvé se objevil v komiksu Amazing Fantasy #15 v roce 1962. Vlastního komiksu se dočkal o rok později. Mimo komiksové stránky se s ním můžeme setkat v několika animovaných seriálech a filmech. Nejnovější hraný film z roku 2014 se jmenuje Amazing Spider-Man 2. Jeho autoři jsou Stan Lee a Steve Ditko.

SPIDER-MAN Schopnosti: Udrží se téměř na všech typech povrchů. Supersilný s léčivým faktorem. Vystřeluje odolné pavučiny. Má pavoučí šestý smysl. Alter ego Peter Benjamin Parker

SUPERMAN Jeho první komiksové dobrodružství pochází z roku 1938, ale byl vymyšlen o několik let dříve. Stejně jako ostatní superhrdinové má Superman několik hraných i animovaných seriálů a filmů. Nejnovějším hraným filmem je z roku 2013 Muž z oceli. Stvořili jej Jerry Siegel a Joe Shuster.

Umělec Dusty Abell překreslil všechny podoby Supermana od jeho počátků.

SUPERMAN Schopnosti: Nadlidská síla, rychlost, nezranitelnost. Umí létat. Využívá mrznoucí dech, rentgenové a laserové oči. Alter ego Clark Kent

THOR Jeho dobrodružství začalo v komiksové knize Journey into Mystery #83 roku 1962. Hraný film pojmenovaný po této postavě pochází z roku 2011. Ten nejnovější pak z roku 2013 s názvem Thor: Temný svět. Život mu vdechli Stan Lee, Larry Lieber a Jack Kirby.

THOR Schopnosti: Nadlidská síla, odolnost, vytrvalost, dlouhověkost. Manipulace s počasím a blesky. Umí létat.

Stan Lee a Jack Kirby jsou autory tohoto týmu. Je fiktivní tým superhrdinů, jejichž příběhy vydává nakladatelství Marvel a to od roku 1961. Nové filmové zpracování přijde do kin v tomto roce. Superhrdinové tohoto týmu získali své schopnosti, když byli na misi ve vesmíru vystaveni záření. FANTASTICKÁ ČTYŘKA Stan Lee a Jack Kirby jsou autory tohoto týmu.

Členové týmu: Reed Richard (Mister Fantastic) Susan Storm (Invisible Woman) Johny Storm (Human Torch) Benn Grimm (Thing) FANTASTICKÁ ČTYŘKA

X-MEN X v názvu týmu označuje mutantní gen, díky kterému mají lidé s tímto genem mimořádné schopnosti. První příběh tohoto týmu byl vydán v září roku 1953. Nejnovějším hraným filmem je X-Men: Budoucí minulost. Autory tohoto týmu jsou opět Jack Kirby a Stan Lee.

X-MEN Nejznámější hrdinové: Profesor X Nepřátelé: Phoenix Magneto Wolverine Storm Iceman Beast Angel Nepřátelé: Magneto Mystique Pyro Sabertooth

Zdroje informací Batman (komiks). Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Batman_(komiks). Flash (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_(comics). Hulk (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Hulk_(comics). Iron Man. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man. Captain America. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Captain_America. Spider-Man. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-15]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man. Superman. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-17]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Superman. Thor (comics). Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-17]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Thor_(comics). Fantastic Four. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-17]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Fantastic_Four. List of X-Men comics. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2015-04-17]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_X-Men_comics.

Zdroje obrázků Obr. 2, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 13,14 – 17: Databáze obálek knih – Obálky knih [online] 2015 [cit. 2015-04-20]. Dostupné z: http://obalkyknih.cz. Obr. 1, 3, 8. Pixabay.com. Volné obrázky vysoké kvality, které můžete použít kdekoliv. [cit. 2015-04-20]. Dostupné z: http://pixabay.com. Obr.10. Dusty Abell. Flying Through Superman’s 75 Years In Two Minutes Flat. [cit. 2015-04-20]. Dostupné z: http://www.dannygraydon.com/2013/10/fly-through-supermans-75-years-in-two-minutes-flat/.