238. ZKO Kladno-Rozdělov „U Zvonečku“ Sportovní kynologie Rodinný pes

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mistrovství světa juniorů v motokrosu
Advertisements

Minikárový sport Minikárklub Mladá Boleslav při ÚAMK AMK ŠKODA.
Atletický klub A. C. Sparta Praha
RAGBYOVÝ KLUB WRC LOUNY
Vojtěch Černý Debatní liga, debatní pohár
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
4. Ročník podzimních vozatajských závodů v Sobotce pod Humprechtem
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Václav Metlička Cyklokros
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Milan Němeček Bc. Pavel Hečko
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
MISTR ČESKÉ REPUBLIKY V SOFTBALLU žen roku 2006 a 2007 hledá partnera pro SPOLUPRÁCI! Softballový klub SK JOUDRS Praha, který patří mezi špičku nejen v.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
SPORTOVEC ROKU 2012 MĚSTA MORAVSKÁ TŘEBOVÁ. 17. ročník Sportovce roku Cíl: ocenit nejúspěšnější sportovce a mimořádné sportovní výkony Poprvé se tak stalo.
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
Pejsci.
Mezinárodní závody agility Rožnov pod Radhoštěm
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
BIATLON.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Nový sportovní areál softballových klubů. NAŠE ÚSPĚCHY V ROCE 2005 SK JOUDRS PRAHA Vicemistr - 1.ČSL žen 3. místo - Pohár vítězů pohárů evropských zemí.
DÁLKOVÉ BĚHY.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Členství v SSK Louny. Máte zájem střílet z pistole či revolveru? A nevíte jak a kde? Zájemcům o tuto střelbu nabízíme členství ve Sportovním střeleckém.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
Věrnostní klub - ČEDOK.
 Zábava pro vás i vašeho psa  Podobný koňskému parkuru  Poprvé kolem roku 1978  Dneska běhají čistokrevní i kříženci, dospělí i děti  Pes není na.
KOŇSKÁ SHOW Taková „MALÁ“ Na skok do Skal O co tu běží? Křtiny nové haly Slavností přestřižení pásky Ukázka jezdeckého umění Zábava.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
Libor Bucifal juniorský reprezentant ČR na vytrvaleckých tratích.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
IVETKY MEMORIÁL ZKO PYŠELY VÁS ZVE NA 3. ročník
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Oddíl juda pořádá nábor
Tel:
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
S MĚSTEM JIHLAVA PLAVE CELÁ RODINA
Pohár vědy (Science cup)
Prezentace mládeže Moravskoslezského kraje 2016
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Plavecký klub Děčín.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická Pardubice
Transkript prezentace:

238. ZKO Kladno-Rozdělov „U Zvonečku“ Sportovní kynologie Rodinný pes Rehabilitace psů Agility Obedience Kladenský voříšek Bullí sporty

Začala se psát novodobá historie kladenské kynologie. První zprávy o kynologickém dění na Kladensku pocházejí z roku 1939 díky práci tehdejšího poradce pro německé ovčáky p. E.Hnědkovského. V roce 1953 získali pejskaři od tehdejšího MNV pozemek v Kladně-Rozdělově kde 10 let úspěšně budovali a cvičili. V roce 1961 byli pověřeni uspořádáním XIII. ročníku přeborů ČSSR. Ve výkonu byla tato akce velmi úspěšná a kladně hodnocena i v časopise Pes přítel člověka. 16.dubna 1964 byla uspořádána 1. oblastní výstava všech plemen (mimo lovecká), která byla opět velmi úspěšná. V červnu 1969 byl vypovězen pronájem pozemku kvůli stavbě plaveckého bazénu. Náhradou byl nabídnut pozemek na Sítné mezi kl. pekárnou a výpočetní stanicí SONP. 6. 6. 1970 se zde konaly zkoušky z výkonu jakožto první a poslední akce HISTORIE Když bylo nejhůře, pomohla náhoda a 11. srpna 1970 byly uzavřeny kupní smlouvy na louku č. kat. 39 a louku č. kat. 40/1 a třetí kladenská kynologická organizace ČSCHDZ měla svůj vlastní pozemek a to v Kladně-Rozdělov „Na Zvonečku“. 10. října 1970 započala stavba klubovny a v září dalšího roku proběhla kolaudace montované chaty, která slouží dodnes. Protože se nepodařilo na pozemku najít vodu, ačkoli studna byla vyhloubena do 20 metrů, byla v prosinci 1975 dotažena vodovodní přípojka a zároveň zapojen elektrický proud. Tím byly vytvořeny ideální podmínky pro vlastní práci v klubu Začala se psát novodobá historie kladenské kynologie.

VÝCVIK SPORTOVNÍ KYNOLOGIE Současnost cvičiště určil nový trend v kynologii zánikem SVAZARMu, kdy kynologická cvičiště byla určená pouze pro psy služebních plemen jako je německý ovčák, dobrman, rotwailer atd. Je potěšující, že tehdejší vedení 238.ZKO Kladno-Rozdělov včas podchytilo nastupující změny a přizpůsobilo budoucí rozvoj cvičiště a výcvik psů. VÝCVIK SPORTOVNÍ KYNOLOGIE Sportovní kynologie je zakládající disciplínou 238.ZKO Kladno-Rozdělov. Je určena především pro výcvik služebních plemen, ale v současné době se věnují této disciplíně i „neslužební plemena“. SOUČASNOST VÝCVIK OBEDIENCE V roce 2007 vznikl na cvičišti 238. ZKO Kladno-Rozdělov Český klub obedience. Obedience by se dala přirovnat řekněme k dokonalé poslušnosti. Je vhodná pro jakékoliv plemena s PP bez PP i křížence.

video VÝCVIK AGILITY RODINNÝ PES SOUČASNOST PROSTĚ POHODA ŽÁDNÝ STRES je nový kynologický sport, kde podstatou je překonávání překážek (skočka, tunel…) psem a to pod vedením psovoda pomocí slovních příkazů apod. bez fyzického kontaktu. Tento sport se vyskytl v tehdejším Československu v roce 1991 a na Kladně působí od roku 1999 ,kdy vznikla Oblastní skupina agility Jahoda Kladno. Agility umožnily členství v klubu majitelům psů malých plemen i kříženců. SOUČASNOST RODINNÝ PES Určeno pro pohodáře, kteří chtějí bez obav jezdit se svým čtyřnohým kámošem na výlety, dovolenou apod. Zde se naučí, jak postupovat při výcviku svého psa a to skutečně pohodovou formou výletů základního výcviku poslušnosti. PROSTĚ POHODA ŽÁDNÝ STRES

VÝCVIK BULLÍCH SPORTŮ SOUČASNOST V poslední době jsou bohužel bullí plemena označována jako nebezpečná a nesprávně nazývána jako bojová. Vše je ale na člověku, jak pes bude vychován. Při správném vedení jsou „bullíci“ velmi dobrými společníky milující svojí rodinu.Je to jako se střelnou zbraní, kdy může hájit tolik ceněnou svobodu, ale i vzít. Právě výcvik bullích sportů jednoznačně napomáhá ke správnému vyžití tohoto plemene. Ve spojení s výcvikem poslušnosti psa je zajištěno správné soužití člověka a bullích plemen. A to je naším cílem SOUČASNOST

REHABILITACE ZVÍŘAT Dornova metoda SOUČASNOST Základní a nejdůležitější význam Dornovy metody je navrácení kloubů a obratlů do fyziologické, tedy správné polohy. Je to jemná manuální terapie prováděná v dynamice svalového aparátu. Navrácením kostí na své fyziologické místo se vyrovnává celková statika i dynamika. Dornova metoda je jednoduchá, efektivní a rychlá možnost, jak nastolit rovnováhu v organismu. Dornovu metodu používáme při onemocnění pohybového aparátu zvířat. Dornovu metodu lze použít i jako preventivní ošetření zvířat. Pomocí Dornovy metody se případné mechanické posuny v opěrném aparátu (kostře) řeší preventivně dříve, než vznikne chybná funkce svalu, který se upíná na kost. SOUČASNOST

video POŘÁDÁNÍ ZÁVODŮ A AKCÍ PRO VEŘEJNOST Závody v agility Mezi nejznámější závody patří především závody v agility, které pořádá Oblastní skupina agility Jahoda Kladno, která je členem 238.ZKO Kladno a to za účasti cca 120 týmů z celé ČR a zahraničí. V roce 2006 pořádalo Kladno MČR. Během roku pořádáme tři dvoudenní závody a to „Jahodový pohár“, který pořádáme na cvičišti a „Jahodová bowle“, „Halové závody Kladno“, které pořádáme v kladenské sportovní hale a to jako jediní v ČR na umělé trávě. Používáme kvalitní českou umělou trávu od firmy JUTA

POŘÁDÁNÍ ZÁVODŮ A AKCÍ PRO VEŘEJNOST Závody bullích sportů V roce 2011 jsme poprvé pořádali jednodenní závody bullích sportů „Bullí hrátky“ a tím se zařadili mezi hrstku organizátorů. Vždy se snažíme o co nejlepší organizaci a ta byla mnoha ohlasy ze strany zúčastněných velmi dobře hodnocena. V současné době se Bullí hrátky skládají ze třech disciplín a to High jump (skok volný), Weight pull sprint (sprint s taženou tříkolkou), Wallclimbing (skok vysoký proti stěně). Vzhledem k vysokému zájmu o Bullí hrátky, kdy se zúčastnilo 90 týmů, bychom rádi v roce 2013 pořádali dvoudenní Bullí hrátky a obohatili o disciplínu . Weight pull sprint video Wallclimbing High jump

POŘÁDÁNÍ ZÁVODŮ A AKCÍ PRO VEŘEJNOST Závody sportovní kynologie sportovní kynologie má na našem cvičišti bohatou tradici po mnoha desítek let. Během roku pořádáme celkem tři závody a to „Obranářský závod“, „Velikonoční“, „O pohár primátora města Kladna“ a také mnoho zkoušek

POŘÁDÁNÍ ZÁVODŮ A AKCÍ PRO VEŘEJNOST Kladenský voříšek Již sám název napovídá, že tato akce je určena pro majitele psů bez průkazu původu a kříženců resp. Voříšků z nichž je volen Kladenský voříšek, Pes sympaťák, nejhezčí psí pár. Akce je doprovázena ukázkami jednotlivých kynologických aktivit provozované na našem cvičišti a ve spolupráci s organizací Pomocné tlapky i ukázkami činnosti asistenčních psů. Akce má i charitativní pojetí tj. během níž je zorganizována sbírka pro organizaci pomocné tlapky. Je pro nás potěšující zájem o akci, účastní se kolem 100 majitelů psů se svými čtyřnohými kamarády a to i z Prostějova, Olomouce …

NAŠE ÚSPĚCHY Trenér roku 2011 Pavla Dušková 2002 - Mistrovství republiky border kolií v poslušnosti - 1. místo 2003 - Mistrovství Evropy juniorů - 3. místo, jednotlivci - Mistrovství republiky border kolií v poslušnosti - 3. místo 2006 - Evropský pohár - 23. místo ve finále jednotlivců 2007 - Mistrovství republiky - 3. místo, družstva - titul C.A.C.I.Ag 2012 - získala titul Trenér roku 2011, v anketě Kynolog roku - je třeba také zmínit její mimořádné trenérské kvality, mezi její trenérské odchovance patří mnoho úspěšných členů Jahody, můžeme jmenovat například: Monika Šaling, Alena Vocelková, Anna Řezníčková a další

NAŠE ÚSPĚCHY Vícemistryně světa 2012 Monika Šaling 2006 - Evropský pohár 5. místo ve finále jednotlivců - Otevřené mistrovství světa IMCA - 1. místo, družstva - Mistrovství České republiky - 2. místo, družstva - Mezinárodní mistrovství šeltií - 2. místo, družstva - tituly: Evropský vítěz šeltie, Top Team 2006, C.A.C.Ag 2007 - tituly:Top Indoor Team, C.A.C.Ag 2008 - A3 šampion - Mistrovství světa FCI - 11. místo, družstva - Mistrovství republiky - 9. místo, jednotlivci 2009 - tituly: C.A.C.Ag, Top Cup Outdoor team, Top Team 2009 - Evropský pohár - 5. místo ve finále - Mistrovství světa FCI - 7. místo, agility jednotlivci, 10. místo družstva 2010 - Mistrovství ČR - 3. místo, družstva - Mistrovství Evropy šeltií - 2. místo družstva, 4. místo jednotlivci 2011 - udělen titul Národní šampion agility - Mistrovství republiky - 2. místo, družstva - Blackie přestup do kategorie A3 Vícemistryně světa 2012

NAŠE ÚSPĚCHY Alena Vocelková Anna Řezníčková 2011 - Mistrovství Evropy Juniorů - 6. místo, družstva - Mistrovství republiky mládeže - 2. místo, jednotlivci - Evropský pohár teriérů - 2. místo, junioři - 4. místo, teriéři 2007 - Mistrovství Evropy juniorů - 4. místo, družstva 2008 - zranění psa (přišel o oko), poté: Mistrovství republiky mládeže - 4. místo družstva 2010 - Mistr republiky mládeže v družstvech 2011 - Mistr Evropy juniorů v družtvech, 5. místo, jednotlivci - s oběma psy účast na Mistrovství Evropy juniorů i republiky mládeže Anna Řezníčková 2011 - Mistrovství Evropy juniorů - 1. místo v jumpingu, jednotlivci (Aisha) - Mistrovství republiky mládeže - 1. místo ve hře (Aisha) - Mistr republiky mládeže v družstvech (Týna) - účast na European Open Junior (Týna) - 2x 1. místo v agility na kvalifikačních závodech mládeže (Týna) + 1x s Aishou

NAŠE ÚSPĚCHY Lubomír Jonáš pan Jonáš je představitel sportovní kynologie resp. IPO s mnohaletými zkušenostmi a úspěchy: Mistrovství mládeže ČR 1978 - Heřmanův Městec s NO bez P.P. Mistrovství světa WUSV 1990 - Warreme, Belgie s NO CAK Z LABSKÉHO RAMENE Mistrovství světa FCI 1991 - Dilingen Saar, Německo s NO CAK Z LABSKÉHO RAMENE Mistrovství republiky IPO 1990-1991-1992-1993-1994-1995-1996 s NO CAK Z LABSKÉHO RAMENE Mistrovství NO ČR 1990-1991-1992-1993-1994-1995 s NO CAK Z LABSKÉHO RAMENE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mistrovství světa FMBB 4 x r. 2000 -2001-2002-2003 s belgický ovčák FRAM MALIDAJ Mistrovství republiky IPO r. 2000-2001-2002-2003

V březnu roku 2012 jsme získali titul NAŠE ÚSPĚCHY V březnu roku 2012 jsme získali titul ZKO ROKU 2011 Celkem jsme získali vítězství v pěti kategoriích a to: Nejvíce úspěchů na zkouškách Nejvíce pořádaných závodů Za práci s mládeží Nejvšestrannější ZKO Nejvíce závodících

NAŠI SPONZOŘI SPONZORŮM NABÍZÍME KONEC PREZENTACE

Dle výše sponzorského příspěvku nabízíme: 1/ umístění Vaší reklamy v prostoru cvičiště 2/ umístění Vaší reklamy na všech akcích včetně akcí mimo cvičiště – halové závody apod 3/ umístění Vaší reklamy v propagačním materiálu Halové závody v agility – sportovní hala Kladno TĚŠÍME SE NA SPOLUPRÁCI Pohled na výcvikovou plochu č.1 z železniční tratě Praha-Chomutov