Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická Pardubice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická Pardubice"— Transkript prezentace:

1 Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická 268 530 03 Pardubice

2 Proč právě studium na Sportovním gymnáziu v Pardubicích?
Vážení rodiče, chtěli bychom nabídnout vašim dětem možnost studia na Sportovním gymnáziu v Pardubicích s rozšířenou sportovní přípravou Juda. Sportovní gymnázium v Pardubicích je ve východočeské oblasti jedinou státní školou svého typu. Spolu s dalšími obdobnými školami v České republice je jedním z článků výkonnostního a vrcholového sportu v daných věkových kategoriích. Pro studijně a sportovně talentované žáky jsou připraveny ideální podmínky pro skloubení gymnaziálního studia a sportovní činnosti. Na SG v Pardubicích studovali i dlouholetý reprezentanti v judu: Pavel Petříkov a Andrea Pokorná (oba účast na OH). Proč právě studium na Sportovním gymnáziu v Pardubicích?

3 Studium je 4 – leté, přijímáme žáky z 9
Studium je 4 – leté, přijímáme žáky z 9. tříd ZŠ do studijního oboru gymnázium se sportovní přípravou K/41. Systém školy je otevřený a v průběhu roku je možno doplňovat třídy sportovně nadanými žáky z jiných středních škol s odpovídajícími studijními, sportovními a zdravotními předpoklady. Výuka  1. – 4. ročníků probíhá podle rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia se sportovní přípravou, pro 3. a 4. ročníky je široká nabídka volitelných předmětů (seminářů) s cílem připravit žáky k úspěšnému studiu na vysokých školách všech typů.

4 Výhody studia: Kvalitní zázemí – tělocvična s posilovnou
Víceúčelové sportovní hřiště s krytou halou Možnost regenerace – sauna a pára (ve škole) Plavecký areál, bazén (5 min chůze od školy) Zajištění dohledu sport. lékařem a fyzioterapeutem Výživové poradenství Dvoufázové tréninky vhodně propojené se školní výukou Sportovní příprava ve skvělém kolektivu Účast na soustředění a kempech v ČR i zahraničí

5 Spolupráce (škola,trenér,rodiče)
Známky viditelné na webu školy (pro rodiče a trenéra) Plánování zkoušek (dohoda s učitelem) Omluva žáka ze školy v případě soustředění Individuální plán pro reprezentanty Možnost doučování s učitelem v konzultačních hodinách

6 Důležité termíny: a v 15 – 17 hod (čt) Den otevřených dveří Uzávěrka přihlášek

7 Přípravné kurzy Možnost přípravného kurzu k talentové zkoušce v sobotních termínech a od 9 – 12 hodin (zdarma). Možnost přípravného kurzu k přijímací zkoušce z matematiky a českého jazyka od 14 – 16 hodin: (1000,- Kč).Více na Přihlášky na přípravný kurz přijímáme pomocí interaktivního formuláře. Poplatek za kurz je 1000,- Kč.

8 Talentové zkoušky Talentová zkouška se skládá ze tří oddílů:
Učivo TV základní školy (TV) Gymnastika : obratnost (ze stoje na rukou kotoul vpřed, kotoul vzad, přemet stranou,  hrazda po ramena-výmyk do vzporu, podmet, přeskok kozy-roznožka, chlapci-koza na délku, dívky-koza na šířku) Basketbal : driblink, dvojtakt, střelba na koš Volejbal : přihrávky obouruč vrchem, spodem(bagr), podání spodem a vrchem Obecné sportovní předpoklady (OP) běh na 50m z polovysokého startu, běh na 12 minut, skok daleký z místa, hod plným míčem (2 kg) obouruč vrchem, shyby na hrazdě (dívky-počet,výdrž, chlapci-počet), překážková dráha Specializace (S)

9 JUDO Pro zájemce nabízíme:
Sportovní přípravu vedenou zkušeným trenérem s reprezentačními zkušenostmi Výkonnostní růst Možnost startu na mezinárodních a celostátních turnajích jednotlivců a družstev Účast na výcvikových táborech v tuzemsku a v zahraničí Harmonický rozvoj osobnosti Zkušenosti a praxi pro ty, kteří se chtějí v budoucnu věnovat trenérské nebo rozhodcovské kariéře.

10 Mgr. Martin Šaroch Trenérská Kariéra: Diplomovaný trenér, 3. dan Judo, Absolvent Mgr. studia na UK FTVS, trenérský směr – specializace Judo, vystudoval Sportovní gymnázium v Plzni, kde se aktivně věnoval Judu a pomáhal jako pomocný trenér žactva, Profesionální trenér od roku Jeho svěřenci získali řadu medailí z MČR a mezinárodních soutěží. Sportovní kariéra: Dorostenecký a juniorský reprezentant v judu, účast na EYOF (Olympijské hry mládeže), několikanásobné medailové umístění z MČR a reprezentant v Ju Jitsu, 5. místo na MS juniorů, 1. a 2. místo na MČR, 9.místo na ME v Belgii Tel.:

11

12

13 Děkuji za pozornost a doufám, že se pro naši školu rozhodnete.


Stáhnout ppt "Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická Pardubice"

Podobné prezentace


Reklamy Google