SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Hry „Ť“ V Prezentaci naleznete DVĚ hry na upevnění a trénink hlásky ť.
PEXESO Ostré sykavky – S
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
K V A R T E T O Co k sobě patří Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu
Logopedie v obrázcích Rozlišování samohlásek ve slovech - interaktivní Doporučení: Pro úspěšné použití je třeba, aby dítě znalo alespoň jeden ze dvou předkládaných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Hry „Ň“ V Prezentaci naleznete aktivity na upevnění a trénink hlásky ň. První jsou kartičky, které slouží k seznámení s obrázky. Druhá aktivita je pexeso.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
České bankovky a kdo je na nich vyobrazen
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
Zrakové vnímání Variabilní hra
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Rozvoj fonematického sluchu
SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak,
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Rozumíš mi 4 Nábytek Hádáme … 1. Co patří ke stolu.
Rozumíš mi 5 V koupelně Hádáme … 1. Prohlížíš se v něm.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Třídíme podle dvou kritérií
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
PEXESO Ostré sykavky – C
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
DOBBLE Diferenciace C a S
Hry „Ď“ V Prezentaci naleznete tři hry na upevnění a trénink hlásky ď.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Zrakové vnímání 6 Variabilní hra
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Půjdem spolu do Betléma…
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak, jak to známe u klasické hry. Rozdíl je v tom, že si dítě tato slova musí zopakovat samo a je nuceno je správně vyslovovat a zpřesnit svou mluvu. Doporučuji před skládáním řady vždy s dítětem slova projít, aby dítě nepoužívalo zdrobněliny (dům – domeček) nebo nezaměňovalo slovo (rak – krab apod.) Hra by ztratila smysl. Na kartách jsou vyobrazena jednoslabičná slova. Kartičky zalaminujte pro opakované použití. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Věra Gošová.. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.   Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Série 1 HAD – DŮM – MYŠ – ŠÍP – PES – SÝR – RAK – KOST Start Cíl

Série 2 OKO – OKAP – PÁN – NOS – SOB – BOBR – ROH – HAD Start Cíl

Zdroje: pes [cit. 2014-10-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3461.html> had <http://www.clker.com/clipart-snake-10.html> dům <http://www.clker.com/clipart-12150.html> sýr <http://www.clker.com/clipart-cheese-1.html> myš <http://www.clker.com/clipart-simple-cartoon-mouse-2.html> šíp <http://www.clker.com/clipart-target-with-arrow.html> rak <http://www.clker.com/clipart-13342.html> kost <http://www.clker.com/clipart-23275.html> oko <http://www.clker.com/clipart-23244.html> okap <http://www.clker.com/clipart-3125.html> pán <http://www.clker.com/clipart-2330.html> nos <http://www.clker.com/clipart-28711.html> sob <http://www.clker.com/clipart-ruldoph.html> bobr <http://www.clker.com/clipart-156719.html> roh <http://www.clker.com/clipart-11670.html>