Vzděláváme knihovníky pro práci a život v 21. století? Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvodní konference projektu Úvodní konference projektu.
Advertisements

Zelené stezky Greenways
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ PRACOVNÍKŮ - 5 Řízení lidských zdrojů.
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Dosavadní možnost studia učitelství Mgr. - odborné (s možností učitelské způsobilosti) – FF - učitelství (PdF, FTK, PřF)
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel Bc. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně sekce IVU: Čtenářská gramotnost.
VY_62_INOVACE_1_2_07 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Zajištění rizik.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 Ex Libris Alma Nová generace knihovních služeb.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
Praktický seminář pro vedoucí pracovníky. Zásady osobního rozvoje, které změní váš život. Dozvíte se, jak zdokonalit sebe a svoje vztahy s lidmi, jak.
Každé povolání si žádá své
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
K NIHOVNICTVÍ NA FF UK V P RAZE : VYDRŽÍME ? více otázek než odpovědí Barbora Drobíková
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Řízení a plánování kariéry
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Provozovatelé služeb a informační centra - silný tandem Mgr. Lenka Stockton Asociace hotelů a restaurací České republiky.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
PRESTIŽ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A JEJÍ SOUVISLOST S PŘIPRAVOVANOU PROFESNÍ KOMOROU A-FORUM, z. s.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Ekonomika – základní pojmy.
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
1. Současný legislativní stav
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Profese trenéra.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Kabinet informačních studií a knihovnictví Brno FF MU
Název projektu: Ve škole po škole
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Změny na trhu práce?.
Edukační (výchovné a vzdělávací) cíle
Transkript prezentace:

Vzděláváme knihovníky pro práci a život v 21. století? Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému

by Heo2035Heo2035

Předsudky a stereotypy spojované s povoláním Knihovník jako knihomol a bibliofil Knihovník jako technofobní staromilec Knihovník jako nekvalifikovaný podavač knih Knihovník jako vševědoucí polyhistor Knihovník jako neplacený obětavý idealista Knihovna jako odkladiště jedinců, kteří … Knihovnictví jako prototyp nudného zaměstnání

Významové okruhy asociačně spojené s knihovnickým povoláním

7 základních kompetencí pro 21. století 1. kritické myšlení a schopnost řešit problémy; 2. spolupráce v rámci sítě a její cílevědomé využití k vlastnímu poznávání; 3. svižnost a adaptabilita; 4. iniciativa a podnikavost; 5. efektivní mluvená i psaná komunikace; 6. schopnost nalézat a analyzovat informace; 7. zvídavost a představivost.

Peníze? Uspokojení? Rozvoj?

...vědět, kde je brána, kolik má vsítit gólů, kdo a jak mu v tom pomůže a kolik na to má času.... na místě, které mu nejvíce vyhovuje. Tj. bude stát v bráně, v záloze nebo v roli trenéra přestože je nejlepší v útoku....mít kopačky, balón, chrániče, trénink, podporu týmu…, prostě vše pro to, aby mohl dávat góly.... vidět na tabuli výsledků. Člověku se hraje úplně jinak, když vidí, jaký je stav a kolik má času ho udržet nebo změnit. Abychom mohli podat výkon, něco potřebujeme Například takový fotbalista neodvede stoprocentní práci, když nebude…

Povolání budoucnosti? manažer digitální smrti: specialista, který vytváří, spravuje nebo eliminuje obsah, aby sestrojil posmrtnou online přítomnost digitální detoxifikační terapeut: poradce, který se specializuje na oddělení technologií stresovaných jedinců od jejich zařízení, vytváří jedinečné analogové zóny crowdfunding specialista: odborník, který chápe, jak podpořit a dosáhnout finanční prostředky na projekt pomocí financovaní davem –Zdroj:

Povolání budoucnosti? osobní digitální kurátor: odborník doporučující a udržující jedinečnou sbírku aplikací, hardwaru a softwaru a informačních zdrojů pro vaši měnící se osobnost a profesi tiskový všeuměl (Printing Handyman): specialista na 3D tisk a místní materiály, podobný lokálnímu opraváři zaměřenému na opravy všeho druhu uspokojující malé výrobní potřeby

Děkuji za pozornost Petr Škyřík