Zpřístupnění účastnického vedení Referenční nabídka zpřístupnění Local Loop Unbundling (LLU) Tisková konference, 19. 9. 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Referenční nabídka propojení (RIO)
Advertisements

1 Nový projekt Přechod na nové řešení O čem bude třeba rozhodnout.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Modely pro komutovaný přístup k Internetu AORTA Zájmová sekce alternativních operátorů APVTS 29.říjen 2002.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Nabídka personálních služeb
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
>> 1 Ing. Zdeněk Vejvoda Technologická podpora liberalizace Bratislava
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pohled alternativního operátora na poskytování služeb pro VS David Duroň GTS Czech, a.s.
Tisková konference APVTS, ČTÚ1 Nové služby v pevných telekomunikačních sítích Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá.
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Komerční využití systému ISDS
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Archiv českého webu (Webarchiv) a CC Lukáš Gruber.
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Zpřístupnění účastnického vedení Local Loop Unbundling (LLU) Ing. Pavel Jiroušek.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
ACCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP July 24, 2006 A CCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Finanční výsledky za.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Systém kontrolní činnosti SEI
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
TARIFY aneb Ceny telekomunikačních služeb. Způsoby tvorby cen z hlediska marketinku: 1. Nákladově určená cena 2. Podle konkurence (vůdce a následovatel…)
N_SD/c-pVPH TB č. 10 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 2. část.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
» » CentroNet, a. s.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Vodafone Zaměstnanecký program
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Webové portály účastníků energetického trhu
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Webové portály LDS/MDS
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
EVROPSKÁ REGULACE B2B.
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Zpřístupnění účastnického vedení Referenční nabídka zpřístupnění Local Loop Unbundling (LLU) Tisková konference,

LLU strana 2 Obsah prezentace  Dokončení liberalizace českého telekomunikačního trhu  Služby zpřístupnění v zahraničí  Úvod ke službě zpřístupnění  Referenční nabídka zpřístupnění (RUO)

LLU strana 3 Obsah prezentace (1)  Dokončení liberalizace českého telekomunikačního trhu  Služby zpřístupnění v zahraničí  Úvod ke službě zpřístupnění  Referenční nabídka zpřístupnění (RUO)

LLU strana 4 Liberalizace českého telekomunikačního trhu Završení liberalizačního procesu českého telekomunikačního trhu  Nový zákon č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů  Zveřejnění Referenční nabídky propojení (RIO) v telekomunikačním věstníku  Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá volání (CS) - povinnost pouze pro ČESKÝ TELECOM  Výběr provozovatele formou nastavení předvolby čísel (CPS) - povinnost pouze pro ČESKÝ TELECOM  Přenositelnost čísla (NP)  Zpřístupnění účastnického vedení (LLU), zveřejnění RUO - povinnost pouze pro ČESKÝ TELECOM  Liberalizace telekomunikačního trhu trhu  Podepsání první smlouvy o propojení s novým alternativním operátorem  Přečíslování telekomunikačních sítí v České republice

LLU strana 5 Studie IDC CEMA:  Česká republika a Estonsko mají nejpokročilejší telekomunikační trhy z pohledu liberalizace v regionu střední a východní Evropy Liberalizace českého telekomunikačního trhu

LLU strana 6 Novela Zákona o telekomunikacích Povinnosti uložené ČESKÉMU TELECOMU  umožnit plný resp. sdílený přístup k účastnickému vedení či jeho části  poskytnout prostor a vybavení k umístění zařízení oprávněným poskytovatelům (OP) v objektech ČESKÉHO TELECOMU  Zákon č. 225/2003 Sb., kterým se mění zákon č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

LLU strana 7 Důležité zákonné termíny  Povinnost ČESKÉHO TELECOMU poskytovat službu zpřístupnění vyplývá z novely Zákona o telekomunikacích, kterou 8. července podepsal prezident republiky.  Tato novela byla zveřejněna ve Sbírce zákonů, částka 79, 31. července Toto datum se stalo klíčovým pro další postup ČESKÉHO TELECOMU.  Dvacet dní po tomto termínu vstoupila v účinnost výše zmíněná novela a od tohoto data je tedy naše společnost povinna do třiceti dnů, tj. nejpozději do , předat ČTÚ ke zveřejnění v Telekomunikačním věstníku tzv. Referenční nabídku zpřístupnění (RUO) včetně nabídky kolokace (CoO).  Novela Zákona o telekomunikacích určuje lhůtu pro uzavření smlouvy s oprávněnými poskytovateli, a to do šedesáti dnů od doručení jejich návrhu.

LLU strana 8 Harmonogram vyjednávání  Zveřejnění Referenční nabídky zpřístupnění (tzv. RUO – Reference Unbundling Offer)  Doručení návrhu prvního oprávněného poskytovatele (OP) na uzavření Smlouvy o zpřístupnění  Datum uzavření první Smlouvy o zpřístupnění ? Do 60 dnů uzavření Smlouvy o zpřístupnění (zákonná lhůta) Plně liberalizovaný telekomunikační trh v ČR

LLU strana 9 Obsah prezentace (2)  Dokončení liberalizace českého telekomunikačního trhu  Služby zpřístupnění v zahraničí  Úvod ke službě zpřístupnění  Referenční nabídka zpřístupnění (RUO)

LLU strana 10 Zpřístupněná vedení v zahraničí Zdroj: ECTA, březen 2003 = přibližně 0,57 % zpřístupněných vedení z celkového počtu vedení „V březnu 2003 byl dosažen důležitý milník, když počet zákazníků využívajících předvolbu operátora dosáhl jeden milión. Oftel doufá, že toto číslo nadále poroste stejným tempem v průběhu celého roku.“ Výroční zpráva 2002, Oftel, 2003

LLU strana 11 Ceny za plný a sdílený přístup / měsíc Zdroj: 08/2003; ceny jsou převzaty v EUR nebo vypočteny kurzem ČNB z www.analysys.com

LLU strana 12 Ceny za plný přístup / měsíc Zdroj: 08/2003; ceny jsou převzaty v EUR nebo vypočteny kurzem ČNB z www.analysys.com

LLU strana 13 Ceny za sdílený přístup / měsíc Zdroj: 08/2003; ceny jsou převzaty v EUR nebo vypočteny kurzem ČNB z www.analysys.com

LLU strana 14 Srovnání měsíčních paušálních cen za telefonní stanici Zdroj: Teligen - European Universal Service Atlas ( www stránky operátorů Ceny jsou vypočteny kurzem ČNB z (32,560 CZK/EUR).

LLU strana 15 Srovnání měsíčních paušálních cen za telefonní stanici Zdroj: Telcordia Technologies

LLU strana 16 Příklady operátorů, kteří mají cenu za Plný přístup k metalickému účastnickému vedení vyšší než je rezidenční cena za používání telefonní stanice Zdroj: Telcordia Technologies

LLU strana 17 Obsah prezentace (3)  Dokončení liberalizace českého telekomunikačního trhu  Služby zpřístupnění v zahraničí  Úvod ke službě zpřístupnění  Referenční nabídka zpřístupnění (RUO)

LLU strana 18 Definice služby  Služba, která umožňuje oprávněným poskytovatelům využívat metalické účastnické vedení ČESKÉHO TELECOMU, nebo jeho část, pro poskytování svých telekomunikačních služeb.  Problematiku lze vyhledat např. pod pojmy:  Local Loop Unbundling  Unbundling of Local Loop  Unbundled Local Loop  LLU / ULL  Reference Unbundling Offer / RUO  Collocation / Colocation / Co-location Offer / CoO  Zpřístupnění místního vedení  Uvolnění místní smyčky  Vydělení účastnického vedení pro potřeby alternativních operátorů (AO)  Přístup k účastnické smyčce  Referenční nabídka zpřístupnění  Kolokace (kolokabilita)

LLU strana 19 Přístupová síť ČESKÉHO TELECOMU Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Metalické (Cu) vedení Optický kabel Hlavní rozvod v HOST nebo RSU HR SÍŤ ČTc HR HOSTRSU HR RSU HR RSU Vzdálená účast. jednotka (RSU)

LLU strana 20 Formy zpřístupnění  Plný přístup k metalickému účastnickému vedení (Full Access to the Local Loop)  Sdílený přístup k metalickému účastnickému vedení (Shared Access to the Local Loop)  Plný přístup k úseku metalického účastnického vedení (Full Access to the Sub-Loop)  Sdílený přístup k úseku metalického účastnického vedení (Shared Access to the Sub-Loop)

LLU strana 21 Plný přístup Plný přístup umožňuje oprávněnému poskytovateli nabízet:  Hlasové služby  Datové služby  Kombinaci hlasové služby a datové služby Uživatel služeb se stává plně účastníkem oprávněného poskytovatele, kterému hradí veškeré platby za služby. ČESKÝ TELECOM vstupuje do kontaktu s tímto účastníkem pouze v případě potřeby lokalizace poruchy na metalickém vedení.

LLU strana 22 Plný přístup HR SÍŤ OP PLNÝ PŘÍSTUP SÍŤ ČTc Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Optický kabel Hlavní rozvod v HOST nebo RSU HR Datový provoz Hlasový provoz KOLOKACE

LLU strana 23 Sdílený přístup Sdílený přístup umožňuje oprávněnému poskytovateli nabízet:  Datové služby (hlasové služby poskytuje ČESKÝ TELECOM) Uživatel služeb je stále účastníkem ČESKÉHO TELECOMU (hlasové služby), ale současně se stává účastníkem oprávněného poskytovatele (např. vysokorychlostní přístup k Internetu).

LLU strana 24 Sdílený přístup KOLOKACE HR SÍŤ OP SÍŤ ČTc SDÍLENÝ PŘÍSTUP Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Optický kabel Hlavní rozvod v HOST nebo RSU HR Datový provoz Hlasový provoz

LLU strana 25 Kolokace  Kolokace je služba nabízená ČESKÝM TELECOMEM, která umožňuje oprávněným poskytovatelům umístit v objektu ČESKÉHO TELECOMU zařízení nezbytná pro zpřístupnění místního metalického účastnického vedení a poskytování služeb na tomto zpřístupněném vedení.  Služba kolokace je předmětem samostatné Nabídky služby kolokace (tzv. CoO) a je nutnou součástí služby Zpřístupnění metalického účastnického vedení, která je předmětem RUO.

LLU strana 26 Příklad kolokační místnosti

LLU strana 27 Obsah prezentace (4)  Dokončení liberalizace českého telekomunikačního trhu  Služby zpřístupnění v zahraničí  Úvod ke službě zpřístupnění  Referenční nabídka zpřístupnění (RUO)

LLU strana 28 Struktura RUO Zpřístupnění účastnických vedení  Návrh Smlouvy o zpřístupnění metalických účastnických vedení - Příloha A  Přílohy Smlouvy o zpřístupnění 1-18  Smlouva o ochraně obchodního tajemství pro služby zpřístupnění metalických účastnických vedení a návazných služeb kolokace - Příloha B

LLU strana 29 Přílohy RUO

LLU strana 30 Kolokace  Návrh Smlouvy o kolokaci - Příloha A  Přílohy Smlouvy o kolokaci 1-13  Smlouva o kolokaci pro konkrétní lokalitu - Příloha B Struktura CoO

LLU strana 31 7,8,9 Ostatní služby Struktura cen v RUO 3.1, 4.1, 5.1, 6.1 Jednorázové ceny za zřízení přístupu k pronajatému vedení Zřízení služby Nastavení komunikačních, objednávkových a účtovacích procesů a systémů Plný přístup (PPV) Poskytnutí PPV Vrácení vedení PPV Změna třídy služby PPV TRANSFER PPV Odmítnutí objednávky PPV Zrušení objednávky PPV Storno objednávky PPV Sdílený přístup (SPV) Poskytnutí SPV Vrácení vedení SPV Změna třídy služby z SPV na PPV TRANSFER SPV Odmítnutí objednávky SPV Zrušení objednávky SPV Storno objednávky SPV Plný přístup k úseku vedení (PPÚ) Sdílený přístup k úseku vedení (SPÚ) Plný přístup (PPV) Měsíční pronájem jednoho metalického účastnického vedení Sdílený přístup (SPV) Měsíční pronájem jednoho metalického účastnického vedení Plný přístup k úseku vedení (PPÚ) Měsíční pronájem úseku metalického účastnického vedení Sdílený přístup k úseku vedení (SPÚ) Měsíční pronájem úseku metalického účastnického vedení Činnosti v důsledku nesprávného hlášení poruchy MDF QUERY (dotaz na hlavní rozvod) LQI – kvalifikace účastnického vedení LQM - kvalifikace účastnického vedení s měřením 3.2,4.2,5.2,6.2 Periodické ceny Jednorázové ceny Periodické cenyJednorázové ceny 2.1 Jednorázová cena za zřízení služby pro Poskytovatele

LLU strana 32 - Zřízení služby pro Nájemce - Předběžné místní šetření - Podrobné místní šetření - Poskytnutí koloklačního prostoru 2.1 Zřízení služby pro Nájemce 2.2 Místní šetření 2.3 Poskytnutíslužby pro konkrétní lokalitu Poskytnutí služeb v rámci konkrétní lokality 2.4 Poskytování služeb v rámci konkrétní lokality 2.8 Deinstalace služeb v rámci konkrétní lokality 2.5 a 2.6 Ostatní služby 2.7 Změna služeb v rámci konkrétní lokality Jednorázové ceny Periodické cenyJednorázové ceny Struktura cen v CoO - Instalace napájení 48V a uzemnění stojanu - Instalace napájení 230V - Instalace vnitřních spojovacích kabelů - Instalace vnějších spojovacích kabelů -Instalace sběrných okruhů -- Instalace UPS - Spotřeba energie - Pronájem kolokačního prostoru - Poskytování napájení 48V - Poskytování napájení 230V - Pronájem vnitřních spojovacích kabelů -Pronájem vnějších spojovacích kabelů - Pronájem sběrných okruhů - Pronájem UPS - Podrobné místní šetření - Instalace napájení 48V a uzemnění stojanu - Instalace napájení 230V - Instalace vnitřních spojovacích kabelů - Instalace vnějších spojovacích kabelů -Instalace sběrných okruhů -- Instalace UPS - Deinstalace napájení 48V a uzemnění stojanu - Deinstalace napájení 230V - Deinstalace vnitřních spojovacích kabelů -Deinstalace vnějších spojovacích kabelů -Deinstalace sběrných okruhů -- Deinstalace UPS - registrace čipové karty a realizace požadavku na aktivaci přístupu do kolokačního prostoru - Vstup s doprovodem do kolokačních místností

LLU strana 33 Ceny stanoveny na nákladech MetodikaModel Zpřístupnění účastnického vedení LRICModel použitý v Polsku a v Maďarsku dodaný firmou Andersen Bus. Consulting Služby kolokaceVýpočet nákladů na procesy Standardní metodika (stejná jako u CS/CPS) Procesní služby u služeb zpřístupnění Výpočet nákladů na procesy Standardní metodika (stejná jako u CS/CPS) Ceny a podmínky za služby kolokace jsou uvedeny v samostatném dokumentu „Nabídka služby kolokace“.

LLU strana 34 Ceny - výběr  Periodické ceny  Plný přístup k vedení / úseku vedení 491 / 461 Kč/měs.  Sdílený přístup k vedení / úseku vedení 275 / 258 Kč/měs.  Jednorázové ceny  Zřízení plného přístupu k vedení / úseku vedení / Kč  Zřízení sdíleného přístup k vedení / úseku vedení / Kč Další ceny jsou součástí RUO. Veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH.

LLU strana 35 Ceny - výběr  Zřízení služby zpřístupnění  Nastavení komunikačních, objednávkových a účtovacích procesů a systémů -> následuje podepsaná smlouva o službě zpřístupnění  Kč  Zřízení služby kolokace  Nastavení komunikačních, objednávkových a účtovacích procesů a systémů -> následuje podepsaná smlouva o službě kolokace  Kč Další ceny jsou součástí RUO. Veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH.

LLU strana 36 Kontakt pro další informace MEDIA ( )