Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 21.4.2013 Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu buflerů a jejich vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-3
Korpusy z lehkých šlehaných hmot Autor: Nillerdk http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beating_egg_whites_before_yolk.jpg?uselang=cs
Buflery polotovary tvar klenutého bochánku k výrobě modelovaných i jiných druhů cukrářských výrobků při výrobě – dostatečně hustá pěna povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry
Výrobní postup bílky + cukr šlehání žloutky + voda, 1/3 mouky rozmíchání spojení tvarování mouka prosátí škrob
Vady buflerů malé, popraskané - rychlé zapečení velké, potrhané - mnoho vody ve hmotě zapadlé, nízké - předčasné obracení při pečení, velké množství páry v peci nízké, málo klenuté - řídká hmota
Korpusy z lehkých šlehaných hmot Zápis Korpusy z lehkých šlehaných hmot Buflery polotovary, k výrobě cukrářských výrobků povrch hladký, barva zlatohnědá křehké, suché, s drobnými póry
Výrobní postup: žloutky smícháme s vodou a 1/3 mouky ušleháme bílky s cukrem část bílkového sněhu vmícháme do žloutkové pěny a po spojení přidáme zbývající sníh nakonec lehce vmícháme mouku se škrobem tvarujeme hladkou trubičkou a sáčkem na pečící papír (3g, 5g, 7g) pečeme při 180 °C, dopékáme při 200 °C
Vady buflrů: malé, popraskané velké, potrhané zapadlé, nízké málo klenuté
Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beating_egg_ whites_before_yolk.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.