LOGOPEDICKÉ KOSTKY B Sestavení – síť vystřihneme a sestavíme kostky (síť můžete zalisovat, vystřihnout, ohnout hrany dle pravítka a sestavit pomocí průsvitné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Kde je rybka? V p rezentaci si děti procvičí prostorovou orientaci. Návod: 1) Otázka je u každého obrázku stejná: Kde je rybka? 2) Dítě se snaží co nejpřesněji.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
K V A R T E T O Co k sobě patří Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu
Vnímání řeči O Budulínkovi
Logopedie v obrázcích Rozlišování samohlásek ve slovech - interaktivní Doporučení: Pro úspěšné použití je třeba, aby dítě znalo alespoň jeden ze dvou předkládaných.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Rozvoj fonematického sluchu
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
LOGOPEDICKÉ KOSTKY M Sestavení – síť vystřihneme a sestavíme kostky (síť můžete zalisovat, vystřihnout, ohnout hrany dle pravítka a sestavit pomocí průsvitné.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KOSTKY I. TŘÍDÍME DLE KATEGORIÍ
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
LOGOPEDICKÉ KVARTETO Kvarteto obsahuje sadu karet s orofaciálním cvičením. Soubor karet představuje 32 cvičení rozdělených na cvičení jazyka a úst.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Pořadí obrázků – drak Postup práce:
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
PUZZLE B Skládáním puzzle si dítě procvičuje a trénuje nejen abstraktně vizuální myšlení, ale i nenásilně procvičujeme hlásku B. Autorem materiálu.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Logopedické pexeso B Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rozvíjíme zrakovou paměť
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

LOGOPEDICKÉ KOSTKY B Sestavení – síť vystřihneme a sestavíme kostky (síť můžete zalisovat, vystřihnout, ohnout hrany dle pravítka a sestavit pomocí průsvitné lepenky – déle vydrží). Děti mohou kostkami házet a popisují obrázek, který padne. Nenásilným způsobem můžeme fixovat hlásku B. Použijeme ty kostky, které se nám hodí k reedukaci hlásky. Kostky můžeme využít i pro rozvoj slovní zásoby. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

BÉ BÚ BÁC BUM BIČ BOB

BÁBA BOBY BASA BÓJE BOTA BOUDA

BATOLE BALVAN BANÁN BATOH BÁBOVKA BAŽANT

BEDNA BEZ BERLA BEKOVKA BERAN BENZÍN

BÍLEK BICÍ BICYKL BIFTEK BIČÍK BIŘIC

BOBULE BOJLER BONBON BODLÁK BOROVICE BORŮVKA

BUDKA BUBEN BUBLINA BUCHTA BUNDA BUVOL

Zdroje obrázků: OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-colour-cows1.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11663.html> [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=80&pos=115> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12417.html> [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=17&pos=160> Mohamed Ibrahim. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-hand-holding-whip.html> [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=23&pos=200> Věra Gošová. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://wiki.rvp.cz/Kabinet/Obrazky/Speci%C3%A1ln%C3%AD_pedagogika/Logopedie/Obr%C3%A1zky_k_logopedick%C3%A9mu_cvi%C4%8Den%C3%AD_-_B> [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=33&pos=13> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13014.html> Christian.Winterstein. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Glockentonne.png> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13769.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-banana.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-14528.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-10376.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-23243.html> [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Common_Pheasant.jpg> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3246.html> AJ. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-red-black-hat.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3419.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-26732.html>

OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-shepherd.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-gas-can.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4088.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12443.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11990.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13189.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-soldier-3.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-green-grapes.html> Josefus2003. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:TanqueWH.jpg> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4110.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-scottish-thistle.html> Mohamed Ibrahim. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-white-pine-tree.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12584.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-26979.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-bubble-5.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-blueberry-muffin.html> Abby. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-green-jacket.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-bass-drum.html> OCAL. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-bird-house.html> Vargenau. [cit. 2011-20-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kouglof.png>