Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ !

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stín a polostín.
Advertisements

Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
24 Truly Terrifc Things.
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
V E S M Í R.
Autor: Mgr. Helena Nováková
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 20.
Jsme u vstupu na území "tepuyes" ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara). Jsme v privilegované.
Fotosyntéza Vznik glukózy Autor: Ing. Jiřina Ovčarová.
Tropický deštný les.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
HISTORIE ZEMĚ.
Amazonie.
Iveta Ráčková a Míša Boháčová
NOVÝCH 7 DIVŮ PŘÍRODY.
Hlavní atrakce zájezdu: Projížďka v jeepney, ve vyzdobeném autobusu připomínající americký Jeep. Procházka v nejstarší čínské čtvti na světě. Bezstarostná.
Příroda a podnebí Kanady
HANG SON DOONG, JESKYNĚ NEJVĚTŠÍ NA SVĚTĚ
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
VENUŠE ZAKLADNÍ INFORMACE:
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
USA a studená válka Mccartismus Rasová diskriminace
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
Uvádí zájezd cestovní kancelář
Informační technologie-prezentace
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Česnek.
YELLOWSTONE NATIONAL PARK WYOMING, USA.
Nových 7 divů světa Velká čínská zeď  Měla bránit Čínu před nájezdy Hunů  Táhne se stovky kilometrů kolem čínských hranic  Byla vybudována.
Rostliny - význam a jejich dělení.
JEZERO BAJKAL.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
VY_32_INOVACE_05 Asie - povrch - Mount Everest
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
CHKO Český kras.
IZRAEL-MRTVÉ MOŘE Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Projekt – Sluneční soustava PLANETA MARS
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Biosféra.
Viet Nam.
Měsíc Iva Ouhelová.

DRUHOHORY Druhohory se skládají ze tří period, z triasu, jury a křídy a jsou právem považovány za středověk Země a středověk geologických událostí.
Slovní úlohy Dělitelnost
Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Podívejte se v r do největší jeskyně.
PŮSOBENÍ VODY VE VÁPENCÍCH Př_150_Geologie_Působení vody ve vápencích Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková.
Praha. Upozornění: Nelekejte se zvuků a skřeků, které v následující chvíli uslyšíte.
EKOLOGIE NOCI Pavla Hudcová Pavel Suchan.
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
By : JT : Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11_EKOSYSTÉMY_DEŠTNÝ PRALES ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
New york city Open Presentation.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
AMAZON RAINFOREST Presented by Brenda Translate by Vladimir Music: Circle of Life by Elton John.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Rostliny - význam a jejich dělení.
SVÉDSKO 1.
Hromadný odchod povstalců
Sluneční soustava.
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Co je pohyb?.
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ ! Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v rok 1991 Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ !

Vědci z britské asociace pro výzkum jeskyní v režii Howarda a Deb Limbert provedli průzkum, ve Phong Nha-Ke Bang DU z 10 na 14.dubna 2009

Jeskyně je skrytá v národním parku Phong Nha-Ke Bang, poblíž hranic s Laosem. Tvoří součást sítě asi 150-ti jeskyní v horách Annamite, mnohé z nich nebyly dosud objeveny.

Trvalo jim šest hodin pochodu džunglí než se dostali do jeskyně.

Při sestupu do velké místnosti, museli překonat dvě podzemní řeky před dosažením hlavní průchodu.

The cave is located near the Laos-Vietnam border.

Jeskyně má svoji řeku a džungli! Nad jeskyní jsou dokonce i mraky! Jeskyně je považována za největší na světě. Může pojmout celý blok mrakodrapů z New York City! Jeskyně má svoji řeku a džungli! Nad jeskyní jsou dokonce i mraky!

National Geographic poslal svůj tým, aby zjistili vše o této jeskyni National Geographic poslal svůj tým, aby zjistili vše o této jeskyni. Krásné fotografie od Carsten Petera byly prezentovány prvně v lednu 2011.

Jeskyňáři byli ohromeni vším Jeskyňáři byli ohromeni vším. Zkamenělým vodopádem, vápencovými kaskádami potaženými zelenými řasami.

Neobvykle velká sbírka kamenů, drahokamů, se tvořila po staletí ve formě krystalků kalcitu okolo zrnek písku, a rozšiřila se v průběhu času ...

Největší komora Doong Syn je pět kilometrů dlouhá, 200 m vysoká a 150 metrů široká.

V jeskyni, nikdo před tímto průzkumem nebyl V jeskyni, nikdo před tímto průzkumem nebyl. Včetně lidí z místní džungle, protože vstup je malý ve srovnání s jinými Vietnamskými jeskyněmi (10 m vysoký a 30 m široký) a vzhledem k velkému množství podzemních vod, které vydávají mohutný až hrozivý zvuk..

Schované v mini Dolině-jungle, čtvrtinu míle pod povrchem Jeskyně je více než 6 kilometrů dlouhá

Obrovský sluneční paprsek se ponoří do jeskyně, jako vodopád Obrovský sluneční paprsek se ponoří do jeskyně, jako vodopád. Před námi je obrovský stalagmit.

Zřícení: čtvrt míle pod povrchem džungle Dolines se vytvořil systém, ve kterém část stropu jeskyně se zhroutila, což umožňuje vytváření nových ekosystémů... Rostliny v této oblasti ukázaly možnou adaptaci v kontaktu se změnami životního prostředí.

Vidíme, že část jeskyně se kdysi zhroutila…

Po zhroucení stropu jeskyně se dovnitř dostane denní světlo a umožní vytvářet nové a unikátní ekosystémy.

Nová jeskyně je 200 metrů vysoká a 150 metrů široká, zdá se být téměř dvakrát větší než současný rekordman – jeskyně Deer Cave v Malajsii.

Tento obrovský posun vegetace je způsoben tropickými deštnými strouhami … .

Čtvrt míle pod povrchem.

Je úžasné, že můžeme ještě nyní objevit taková velkolepá a neznámá místa.

Po prozkoumání průchodu jeskyní na šestém kilometru, byla cesta zablokována impozantní a masivním vápencem nazvaným "Velká zeď Vietnamu."

Po překonání "Velká zdi Vietnamu" jsme zjistili, že jsme došli na konec jeskyně.

Upravil a celé pro vás přeložil … Vladimír 2011