1 www.pvt.cz E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Nakládání s písemnými dokumenty a datovými zprávami a skartační řízení
REÁLNÉ ZAČÁTKY ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE S VEŘEJNOU SPRÁVOU Vladislav Krásný PilsCom, s.r..o.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Lenka Jandová Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Elektronická podoba GP a ZPMZ
Elektronický podpis.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Centrální ohlašovna Ministerstva životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Celní správa České republiky
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Střednědobé uložení digitálních dokumentů a jejich autenticita (Miroslav Čejka, GORDIC spol. s r.o.)
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? e-Faktura Ing. Vladimír Beneš.
Elektronická fakturace Jan Petr, Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.
Komerční využití systému ISDS
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
ISSS Hradec Králové Ing. Michal Faltýnek ředitel odboru 47 Zkušenosti z elektronického podávání daňových přiznání.
GP Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Elektronický podpis v daňové správě
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Digitalizace a archivace dokumentů státní sociální podpory
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
ISSS 2007 Příležitosti a úskalí elektronické komunikace Hradec Králové, 2. dubna 2007 Vít Drbohlav.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Elektronická podatelna KrÚ Vysočina Schéma el. podatelny El. podatelna z pohledu občana El. podatelna z pohledu úřadu Integrace se SSL KrÚ Vysočina Problémy!!!
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.
Technické řešení PostSignum QCA
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Spisová služba a správní řád Mgr. Tomáš Lechner ISSS 2006, Hradec Králové2 Obsah prezentace b Přehled související legislativy b Příjem podání.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Jakub Strnka. Legislativní rámec  zákon 300/2008 Sb.  o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů  novela zákona č. 499/2004 Sb.  zákon.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
EGonovi tluče srdce!!!.
OBSAH ZPŮSOBY KOMUNIKACE OBCH S PDS CO JE TO ESB ?
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Seminář k problematice el. podatelen a úředních desek
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš

2 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Legislativa Zákon o elektronickém podpisu č. 227/2000 (226/2000) Vyhláška ÚOOU č.366/2001 Sb. Nařízení vlády č.304/2001 Sb. Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen 016/01.01 (v návrhu 016/02.01)

3 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Elektronická podatelna (EPod) pracoviště pro příjem a odesílání datových zpráv (nařízení vlády) podání učiněné elektronickou poštou (Standard ISVS) podání na technických nosičích dat

4 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Oblasti problémů EPod věcné rozpory legislativy problematické užití elektronického podpisu (EP) čas podání a přijetí podání archivace dokumentů přílohy k podání dostupnost EPod

5 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Rozpory v legislativě nejednotnost terminologie technické „nesrovnalosti“ nerealizovatelné požadavky na EPod požadavky nad rámec ZoEP (ověření el. podpisu pouze v zabezpečené místnosti)

6 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Čas podání a přijetí určování času podání odpověď EPod, potvrzení příjmu podání elektronická „doručenka“

7 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Užití EP ověření certifikátu, nikoliv el. podpisu jednotný identifikátor problematické určení doby podání nelze určit validitu certifikátu vytváření kopie CRL EP „podatelny“

8 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Archivace dokumentů odkaz na zákon o archivnictví převod elektronických dokumentů na papírové doba archivace automatická archivace elektronické pošty

9 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Přílohy k podání malý počet agend bez příloh „digitalizace“ příloh, datové formáty velikost podání tisk příloh

10 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Dostupnost EP v pracovní době úřadu potvrzení přijetí podání automatická kontrola náležitostí

11 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Existuje řešení?

12 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Existuje, ale není jednoduché Úprava legislativy Změna organizace úřadů Uznaní on-line i off-line komunikace Použití „bezpečných“ archivačních systémů Užití časových razítek (TSA) „Minimalizace“ počtu podatelen

13 Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Děkuji za pozornost Přeji hezký den. Petr Budiš