Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Advertisements

Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Portugalsko Dobrý den, mé jméno je Viktorie Žuganová a připravila jsem si pro vás prezentaci o Portugalsku.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Terezie Dvořáčková VIII.B
Madagaskar Nicola Skalická 7.třída
Seychely, mauricius, komory
Kamerun.
SRBSKO.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Maledivy.
Portugalsko Info a obrázky.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Střední Amerika.
Maledivy Martin Hroch.
BENELUX.
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Jižní Afrika.
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
IZRAEL-MRTVÉ MOŘE Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
Nový Zéland.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Maledivy Martin Hroch.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Geografické údaje Řecka
FINSKO.
Registrační číslo projektu
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Vzdělávací oblast/obor
Bělorusko.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Nový Jižní Wales.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
Jan Sazama Dominik Kuksa
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Kanada.
Dominikánská republika
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Oceánie – Cookovy ostrovy
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
Austrálie- přírodní poměry Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_22_Austrálie- přírodní poměry Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Island Jakub Jenšovský.
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
INDONÉSIE.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Mikronésie.
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
Co jsme si odnesli z Evropy
Melanésie
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Transkript prezentace:

Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic of Seychelles Český název: Seychelská republika Užívaný název: Seychely Anglický název: Seychelles Autor prezentace: Fidrmucová Míla Seychely

Kontinent: Afrika, Klima: tropický pás Neobydlené ostrovy byly objeveny Portugalci roku Rozloha: 455km 2 Národnostní složení: Kreolové 90%, Indové 5%, Malgaši 3%. Náboženské složení: křesťané (95 %), muslimové (3 %), hinduisté (2 %). Počet obyvatel (2006): Státní zřízení: republika

Seychelské ostrovy zahrnují cca 110 ostrovů dvou rozdílných skupin: a)granitové b)korálové.

Obydlených ostrovů je cca 46, z nichž hlavní jsou Mahé, Praslin a la Digue – ostrovy granitového původu. Vnější tzv. korálová skupina sestává ze 74 ostrovů a ostrůvků a většina z nich je pouze několik metrů nad hladinou moře. MahéPraslin La Digue

Ostrov Mahé je největší (154m 2 ) z ostrovů s: hlavním městem Victoria ( obyv.), hlavním městem Victoria ( obyv.), největším mezinárodním letištěm, největším mezinárodním letištěm, nejvyšší horou Morne Seychellios 903 m, nejvyšší horou Morne Seychellios 903 m, největším počtem hotelů, největším počtem hotelů, více než 60sáti plážemi, více než 60sáti plážemi, (Beau Vallon či Anse Royal). (Beau Vallon či Anse Royal).

Ostrov Mahé

Hlavní město: Victoria

Mezinárodní letiště

Úřední jazyky: angličtina, kreolština Domluvíte se skvěle i francouzky. Úřední jazyky: angličtina, kreolština Domluvíte se skvěle i francouzky.

Na Praslinu je národní park v Vallé de Mai ( Údolí Máje) s více než palmami Coco - de –Mer s největšími kokosy na světě dosahující až 9 kg. Ostrov Praslin: je druhý největší ze seychelských ostrovů, nachází se cca 50 km severovýchodně od Victorie.

Praslin

Praslin

La Digue

Praslin

Těží se mořská sůl. Pěstují se banány, kokosové ořechy, skořice, vanilka. Vyváží se: ryby, skořice, vanilka, kopr, kokos. ořechy, banány.

Reliéf: ostrovy jsou většinou ploché nebo mírně zvlněné.

Peněžní jednotka: seychelská rupie – SRs, která se dělí na 100 centů.

Při vstupu na Seychely není vyžadováno žádné očkování, ani turistické vízum, let trvá cca. 12 hodin.

Ostrov Takamaka

Na Seychelách je v zimě o 3 hodiny a v létě o 2 hodiny více oproti středoevropskému času.

Už jste začali šetřit?