Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice, 20 dkg másla nebo Hery, 2 celá vejce, 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce mléka, 2 lžičky sody, 50 dkg hladké mouky
Na krém 1,5 hrnku mléka, 1,5 polévkové lžíce hladké mouky, 1,5 polévkové lžíce solamylu, 1 vanilka, 8 dkg krupice cukru, 20 dkg másla, Vše uvaříme, do studeného krému zašleháme 20 dkg másla.
Na polevu 30 dkg nahrubo nasekaných ořechů, 8 dkg cukru krupice, 3 polévkové lžíce medu, 12 dkg másla,
Postup na těsto Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do ůplného rozpuštění. Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na cca 180°C) a pečeme cca na 15-20 minut
Poté vmícháme 2 celá vejce (pozor, aby se vejce neuvařila-směs nesmí být příliš horká)
Po zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto.
Hmotu rozdělíme na 2 stejné porce a vyválíme z nich placky, které dáme ( každou zvlášt´) na pečící plechy
Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na cca 180°C) a pečeme cca na 15-20 minut
Příprava krému pro slepování jednotlivých plátů, placek Všechny suroviny (mimo tuk) společně svaříme a po vychladnutí vmícháme tuk-máslo. Jednu placku vychladlého medovníku pokapeme rumem
Pomažeme krémem a slepíme společně s druhou upečenou plackou medovníku tak, aby ořechová poleva byla nahoře. Nejlepší je nechat medovník uležet zabalený v alobalu a v chladu.
Druhou placku potřeme polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin: Všechny suroviny společně smícháme a na pánvi osmažíme. Horkou řídkou směs rozetřeme na placku těsta