Vertikální lití a formování způsobem DISA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Advertisements

Třebechovická slévárna a strojírna
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Společnost KASI, spol. s r. o
Optimalizace modelováním procesu
Třebechovická slévárna a strojírna
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH GUT „go future“ G U T GmbH Giesserei Umwelt Technik - slévárenská zařízení – - informační.
Tato prezentace byla vytvořena
2 Informace o společnosti Výrobní program Certifikace Lisovna plastů Lisovna gumy Významní zákazníci Kontakty Kde nás najdete?
Tato prezentace byla vytvořena
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Poloautomatická licí linka.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PROCESORY Základní přehled.
Integrace v řízení (fúze, akvizice, holding) Jiří Řezáč.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
přehled základních technologii zpracování kovů
STAVEBNICE LEGO SLAVÍ 50 LET
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Autor:Ing. Bc. Pavel Kolář Předmět/vzdělávací oblast: Základy přírodních věd - Fyzika Tematická oblast:Termika Téma:Kruhový děj Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Stavba transformátoru Transformace proudu a napětí
Digitální učební materiál
Případová studie Robotické pracoviště
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_TECHNOLOGIE_T_11
Tato prezentace byla vytvořena
Strojírenství Strojírenská technologie Odlévání (ST32)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
ROVER-CZECH S.R.O.. Výroba Údržba Zásobníky materiálu.
Strojírenství Strojírenská technologie Výroba spékaných výrobků (ST30)
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Statistika a vyhodnocení formovací směsi.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
P Í S K O V Á N Í Ústav přístrojové a řídící techniky FS ČVUT.
6. cvičení ZFIF Kalkulace nákladů II Další dvě metody:
Strojírenství Strojírenská technologie Odlévání (ST32)
RT diagnostika kontinuálního lití oceli velkých profilů
BC Research Inc. Technologies. Čím se BC Research zabývá S použitím technologie podnikatelského modelu Integrator, nachází nejlepší řešení pro rozvoj.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Tato prezentace byla vytvořena
Kloubové mechanismy Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA
Výhody WiseFusion Synergický pusní MIG & WiseFusion Jak zvýšit produktivitu a kvalitu?
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Surfcam Velocity. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a pracná,
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
TECHNOLOGIE VÝROBY FOREM PRO TLAKOVÉ LITÍ KOVŮ OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
SOFTWARE Operační systémy.
Posklizňová úprava zrna
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
VÝROBA A ZNAČENÍ LITIN Litiny jsou slitiny Fe s C + další prvky,
Systémy AVO - test.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-20
MODELY A JÁDRA OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U MODELY A JÁDRA OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Základy slévárenské technologie a výroby odlitků
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Cyklus čtyřdobého motoru
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Golden czech hands, s.r.o.
Vibrační stůl s nastavitelnou frekvencí a odstředivou silou
Lití - klasika Lití je způsob výroby polotovarů a součástí, kdy se roztavený materiál vlije nebo vtlačí do formy. Po ztuhnutím materiálu ve formě vznikne.
Lití do kokil kokila je trvalá, drahá forma
Odlitky.
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Transkript prezentace:

Vertikální lití a formování způsobem DISA

Společnost DISA byla založena v roce 1900 v Dánsku. Uvedením technologie vertikálního bezrámového formování DISAMATIC V roce 1962 získala přední místo mezi firmami nabízejícími své technologie slévárnám. Nebývalí úspěch, který tímto formovacím způsobem společnost DISA zaznamenala se stal hnacím motorem pro další expanzi v oblasti slévárenství. Uvedením stroje DISA 230 na veletrhu GIFA v roce 1999 se objevila nová generace formovacích linek DISA. Tímto určila společnost nové standardy pro vysoce kvalitní,cenově efektivní výrobu tvarově složitých odlitků. Stroj DISA 280 o rozměrech formy 850 x 1 200mm nabídl velikost formy, jež umožňuje konkurovat horizontálním formovacím linkám. DISA začala pronikat i do jiných odvětví slévárenství a převzetím mnoha podniků jako BMD, GOFF, Georg Fischer nebo Savelli se z ní stal velký koncern.

Metoda DISAMATIC Cyklus se skládá ze 6ti po sobě jdoucích kroků - 1. Ze zásobníku formovací směsi je vstřelena dávky směsi do lisovací komory. Mezi tím jsou poloautomatickým zakladačem založena jádra - 2. Obě dvě modelové desky naproti sobě stlačí směs a tím vznikne buchta, která má z každé strany jednu polovinu profilu odlitku - 3. Sklopná deska se pomocí mechanismu odklopí nahoru - 4. Píst posune buchtu na automatický dopravník kde vznikají skládáním buchet k sobě formy - 5. Píst se vrací do základní polohy. Mezi tím může probíhat lití - 6. Sklopná deska se vrací do základní polohy čímž se uzavře komora a může začít další cyklus 1. sand shot 2. mould squeeze 3. stripping-off the swing plate 4. mould close-up and strin transport 5. stripping-off the squeeze plate 6. Closing the moulding chamber

K vlastnímu formovacímu stroji patří: - zásobník formovací směsi - jednotka pro výměnu modelových desek - poloautomatický zakladač jader - automatický dopravník forem - synchronizovaný pásový dopravník

Na počátku letošního roku vypustila společnost Disa novou vertikální Linku DISA 130 s ještě lepšími vlastnostmi než měli předchozí stroje. DISA neustále posouvá standardy ve slévárenství a pracuje na vývoji nových zařízení a technologií. Optimali­zací procesů celosvětově podporuje slévárny zaměřující se na výrobu vysoce jakostních odlitků. Vertikální formování je díky výhodám které nabízí jednou z  nejpoužívanější metodou pro výrobu odlitků. Ať už je to kvůli produktivitě metody nebo třeba absenci problémů se vztlakem.

Jak řekl patron slévačů: „Bez formy není odlitek."