K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Advertisements

"Podpora Technologických platforem v ČR z Operačního programu Podnikání a inovace " Mgr. Jan Martínek, Ph.D. odbor implementace strukturálních.
Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
© 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest - Regionální kancelář Brno
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ing. Zuzana Matějíčková ředitelka odboru implementace.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
29. května 2008 Operační program Podnikání a inovace Soňa Michálková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Sněm RVŠ dne 19. května 2011 Vladimír Kebo
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 – 2013 téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D Praha
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Podpora podnikání ze SF
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti T I S K O V Á K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 4. prosince 2007 Boscolo Carlo IV, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Martin Říman ministr průmyslu a obchodu

 navazuje na Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) zkráceného programovací období let  realizován prostřednictvím 15 jednotlivých programů podpory, tedy 6 věcných priorit  celková alokace ze SF v letech 2007 – 2013 včetně národního spolufinancování tvoří téměř 100 mld. Kč  Globální cíl: je zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a přiblížit inovační výkonnost sektoru průmyslu a služeb úrovni předních průmyslových zemí Evropy OPPI Operační program Podnikání a inovace (OPPI)

Harmonogram Vyhlášené programy OPPI  Od 1. března 2007 ( příjem registračních žádostí od 1.3. ):  ROZVOJ – ukončené první kolo příjmu plných žádostí; předpokládaná II. výzva k ; kolová výzva  MARKETING – ukončení příjmu plných žádostí I. výzvy k , kontinuální, časově omezená výzva  Od 1. června 2007 ( příjem registračních žádostí od 1.6. ):  ICT v PODNICÍCH – ukončení příjmu plných žádostí  INOVACE – Inovační projekt – ukončené první kolo příjmu plných žádostí, předpokládané vyhlášení II. výzvy  POTENCIÁL - ukončení příjmu plných žádostí pro I. výzvu  EKO-ENERGIE – ukončení registrace žádostí 1. 7., plné žádosti od , ukončení příjmu plných žádostí

Harmonogram  Od 1. července 2007 (úvěrové programy realizované ve spolupráci s ČMZRB, a.s.):  START, PROGRES, ZÁRUKA Předpokládané vyhlášení dalších programů k  ICT a strategické služby – registrace žádostí od  NEMOVITOSTI - registrace žádostí od  INOVACE – Patent – registrace žádostí od  POTENCIÁL (II. výzva) – registrace žádostí od  ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA - registrace žádostí od Další programy  PROSPERITA – probíhá pre-notifikační jednání s EK  SPOLUPRÁCE – dosud není shoda na přístupu k realizaci programu, vazba na OP VaVpI, možná bude nutno notifikovat

Stav implementace OPPI  dosud přijato 2674 registračních žádostí (ve výši požadované dotace více jak 20,5 mld. Kč)  1158 plných projektových žádostí (v objemu 4,7 miliard Kč)  předpoklad MPO, že do konce roku 2007 budou již vydána první ROZHODNUTÍ o přidělení dotace v programech podpory ROZVOJ a MARKETING  MPO předpokládá v první vlně výzev uvolnění finančních prostředků v celkové výši 5,6 miliardy Kč Aktuální stav OPPI:

OPPP Operační program Průmysl a podnikání (OPPP)  pro OPPP bylo celkem vyčleněno na 347,8 mil. € (cca 9,4 mld. Kč) včetně národního spolufinancování  celková alokace v letech 2004 – 2006 ze SF byla € (cca 7,5 mld. Kč)  MPO uvolnilo na realizované úspěšné projekty pro konkrétní firmy k dotace ve výši 5,057 mld. Kč  možnost dočerpání prostředků až do roku 2008!  do konce roku 2008 zbývá v resortu průmyslu a obchodu vyplatit cca 4,3 mld. Kč

graf čerpání OPPP

Aktuální informace naleznete na zelená linka Děkuji za pozornost!