LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zajímavé druhy dřevin v naší zahradě ( s jedlými plody )
Advertisements

Prezentaci vytvořil Jan Havlík
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vinařství Kašík L.P Víno s tradicí. Úrodná půda, vinná réva, slunce, vinařovo srdce. To jsou již po staletí hodnoty,které tvoří jeden celek.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ OVOCE A PLODY
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Složitá a slavnostní menu
Simona Keková, KMD FreeDeK
Rostliny v okolí lidských obydlí
Ovoce patří mezi plody. Dělíme je na: MALVICE PECKOVICE BOBULE
Nápoj na bázi koktejlu z ovocných šťáv..
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Ramón Bilbao Crianza 2010 Inspirace pro každý den. Obnovená klasika, která vyzrává v sudech z amerického dubu. Vyvážené, komplexní víno s ovocnou chutí.
Lukáš Kurek, KMD FreeDeK
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Aneta Kiková, KMD FreeDeK
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výroba vína II.
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM Pláže se zlatým pískem je téma spojené s pozemským rájem. Ale pláže, stejně jako téměř všechny krajiny této planety, jsou pro.
Zdroj obrazového materiálu
KUPÁŽ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojíchauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM.
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
ENOLOGICKÝ VLIV TANINŮ
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: Moderní škola
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Obrázkové čtení se spojkou I.
Austrálie a Oceánie - hospodářství
Šumivá vína 245,00Kč Bohemia sekt brut 245,00Kč
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
PLÁŽE SE, ZLATÝM PÍSKEM.
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Prezentaci vytvořil Jan Havlík Obr. 1. Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází.
„Vedete proseko? Jako myslím bohemku, teda sekt. Ne pravej šampus, prostě nějaký bubliny.“ 1 bar 1,5-2,5 bar > 2,5 bar (IT), (ES), (FR), (D), (EN) fermo,
Transkript prezentace:

LEO TORRONTÉS 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA Odrůda: 100% Torrontés Historie: Bodegas Valentin Bianchi řídí již třetí generace rodiny, jež byla součástí velké italské migrace do Argentiny začátkem 20. stol. Valentin Bianchi přijel do Argentiny v roce 1910, roku 1928 založil své vinařství a spolu s vinicemi a nazval jej El Chiche. Vinařství změnilo název pouze v roce 1951, kdy se do obchodu zapojili jeho potomci. Ještě než roku 1968 Valentin Bianchi zemřel, stalo se Bodegas Valentin Bianchi jedním z hlavních argentinských vinařství. Za svůj úspěch byl Valentin oceněn rodnou Itálií. Barva: Světle žlutá. Aroma: Intenzivní vůně bílých květů a tropického ovoce, jako jsou broskve a ananas, zahalená do citrusového aroma grapefruitů a limetek. Chuť: Jemná a dobře strukturovaná odrážející typický výraz argentinské odrůdy Torrontés. Zrání: 1 měsíc v láhvi. Snoubení: Můžete si vychutnat samotné, báječně se snoubí s bílým masem, rybami či s typickou argentinskou specialitou – empanadami.   Ideální teplota podávání: 10° to 12°C Analýtika vína: Alkohol: 12, 6% Kyseliny: 6, 79 g/L pH: 3, 12 Zbytkový cukr: 4.90 g/L O řadě vín LEO: Slavné argentinské vinařství Casa Bianchi a Nadace Lionela Messiho vytvořili řadu tradičních argentinských vín za účelem podpory projektů zaměřených na zdravotní péči a rozvoj vzdělání sociálně znevýhodněných dětí. O odrůdě Torrontés: Původ odrůdy Torrontés je ve španělské Galícii, ale spíše uslyšíte o vínech této odrůdy ze suchých klimatů v pohoří Argentiny, produkujících plně charakteristická a nezaměnitelná bílá vína. Torrontés je výrazné bílé víno se sladkou vůní růží a liči, s podtóny tropického exotického ovoce. Lehčí vína se prezentují tóny citrusu a jablek. Barevné odstíny mohou být od světlé žluto-zelené, až po sytě zlatou.

LEO MALBEC 2011 CASA BIANCHI SAN RAFAEL, MENDOZA, ARGENTINA Odrůda: 100% Malbec Historie: Bodegas Valentin Bianchi řídí již třetí generace rodiny, jež byla součástí velké italské migrace do Argentiny začátkem 20. stol. Valentin Bianchi přijel do Argentiny v roce 1910, roku 1928 založil své vinařství a spolu s vinicemi a nazval jej El Chiche. Vinařství změnilo název pouze v roce 1951, kdy se do obchodu zapojili jeho potomci. Ještě než roku 1968 Valentin Bianchi zemřel, stalo se Bodegas Valentin Bianchi jedním z hlavních argentinských vinařství. Za svůj úspěch byl Valentin oceněn rodnou Itálií. Barva: Intenzívní fialově-červená. Aroma: Intenzivní aroma čerstvých švestek a černých třešní s jemným dotekem kouře. Chuť: Harmonické, středně plné víno sametové chuti, ve které dominují nasládlé taniny s dobře vyváženou kyselinou. Zrání: 1 měsíc na láhvi. Snoubení: Vhodné k hovězím steakům , k empanádám plněným hovězím masem a čokoládovým dezertům. Ideální teplota podávání: 15° to 17°C Analýza vína: Alkohol: 14, 7% Kyselost: 4, 95 g/L pH: 3, 72 Zbytkový curk: 3.47 g/L O řadě vín LEO: Slavné argentinské vinařství Casa Bianchi a Nadace Lionela Messiho vytvořili řadu tradičních argentinských vín za účelem podpory projektů zaměřených na zdravotní péči a rozvoj vzdělání sociálně znevýhodněných dětí. O odrůdě Malbec: Malbec, taktéž znám jako Cot, Auxerrois, Cot de Bordeaux původně pochází z regionu Cahors v jihozápadní Francii a je jednou ze šesti odrůd, uznaných pro výrobu červených cuvée v Bordeaux. Stal se prémiovou modrou odrůdou v Argentině, kde našel skvělé klimatické a půdní podmínky pro pěstování a místní vína z této odrůdy získala světový věhlas, o čemž svědčí i mnoho medailových ocenění na odborných soutěžích. Dává vína příjemné chuti a středního těla, s typicky zemitými tóny a intenzivní purpurovou barvou.

A4 ANTA BANDERAS 2009 ANTA BANDERAS RIBERA DEL DUERO D.O., ŠPANĚLSKO Odrůda: 100% Tempranillo Historie: Projekt ANTA Natura se zrodil v uskupení rodiny Ortega, která se v roce 1999 rozhodla uskutečnit svůj sen a započala s budováním vinařství v srdci regionu Ribera del Duero, aby zde na více než 230 ha vlastních vinic produkovala vysoce kvalitní vína. Naturel rodinné firmy, touha rozvinout a zpestřit segment vína a jeho půvab, to vše stálo u zrodu projektu ANTA Natura. Deset let poté, v červnu roku 2009, po vstupu herce Antonia Banderase do společnosti, bylo vinařství přejmenováno na ANTA BANDERAS. Barva: Čistě rudá. Vůně: Usiluje o maximální ovocný výraz. Škála ovocných vjemů je prezentována v opravdové harmonii mezi paletou červeného ovoce (jahody, maliny, červený rybíz) a tmavého ovoce (borůvky, ostružiny, černý rybíz a švestky). Chuť: Taninově bohatá, se sladkým a zakulaceným závěrem s tóny ušlechtilého dřeva. Zrání: 4 měsíce v nových franc. (90%) a amer. (10%) dubových sudech, následně 3 měsíce na lahvi. Snoubení s jídlem: Úžasně se doplňuje se středomořskou kuchyní a kořeněnými pokrmy. Ideální teplota podávání: 15° - 17°C Analytika vína: Alkohol: 13, 8% Kyseliny: 5, 41 g/L pH: 3, 6 Zbytkový cukr: 2.4 g/L Pár slov o Tempranillu: Tempranillo je odrůda s téměř černými hrozny, obecně pěstovaná pro výrobu plných červených vín ve své domovině, Španělsku. Je hlavní odrůdou v Rioja a je často nazývána „královskou odrůdou Španělska“. Její jméno je zdrobnělinou španělského „temprano“ („raný"), v závislosti na skutečnosti, že dozrává o několik týdnů dříve, než ostatní španělské modré odrůdy. V posledních 100 letech byla vysazována v Jižní Americe, USA, Jižní Africe, Austrálii a Kanadě. Vína z Tempranilla se mohou pít mladá, ale ta nejdražší zrají až několik let v dubových sudech. Vína mají rubínovou barvu, aroma květin a bobulového ovoce, švestek, tabáku, vanilky, kůže a bylin.

ANTA BANDERAS AC ANTA BANDERAS 2009 RIBERA DEL DUERO D.O., ŠPANĚLSKO Odrůda: 100% Chardonnay Historie: Projekt ANTA Natura se zrodil v uskupení rodiny Ortega, která se v roce 1999 rozhodla uskutečnit svůj sen a započala s budováním vinařství v srdci regionu Ribera del Duero, aby zde na více než 230 ha vlastních vinic produkovala vysoce kvalitní vína. Naturel rodinné firmy, touha rozvinout a zpestřit segment vína a jeho půvab, to vše stálo u zrodu projektu ANTA Natura. Deset let poté, v červnu roku 2009, po vstupu herce Antonia Banderase do společnosti, bylo vinařství přejmenováno na ANTA BANDERAS. Barva: Slámově žlutá se zelenkavými odlesky. Vůně: Po tropickém ovoci, velmi svěží, s tóny čerstvě posečené trávy. Chuť: Svěží, vyvážená, s příjemnou dlouhou dochutí. Snoubení s jídlem: Vhodný k lehkým pokrmům jako jsou mořské plody a ryby. Ideální teplota podávání: 8-12°C Analytika vína: Alkohol: 13% Pár slov o Chardonnay: Bohatost je slovo, které nejlépe vystihuje odrůdu Chardonnay a vysvětluje jeho popularitu. Jeho aroma je distingované, delikátní, těžko vystižitelné, o to snadněji rozpoznatelné. Často voní po jablkách, citrusech, broskvích a tropickém ovoci. Je tak delikátní, že i přidané malé procento jiné odrůdy dokáže často zastřít jeho odrůdové aroma i chuť. Dub obvykle přebije ovocnost Chardonnay, pokud fermentuje či dlouho vyzrává v nových sudech.

NUDO MACABEO JUMILLA SPAIN Odrůda: 100% Macabeo Historie: Region Jumilla nese po staletí důležitou tradici výroby kvalitních a originálních vín, za což mu právem náleží statut D.O., dle apelačního systému z roku 1966. Oblast se rozkládá mezi provinciemi Murcia a Albacete a je typická svými širokými údolími a pláněmi obklopenými horami. Vinice jsou zde vysazovány od dob hispánské romanizace. Protíná se zde magická kombinace odrůd, hnědo-vápenité půdy s bohatou kapacitou pro vodu, orientace a zatížení vinic a klimatu. Barva: Čistá lehce zlatá barva. Vůně: Vůně čerstvého ovoce jako jsou hrušky a meloun. Chuť: Víno středně plné chuti, vyvážené s dlouhou dochutí. Snoubení s jídlem: Sýry, bílé grilované maso. Ideální teplota podávání: 10-12º C Analytika vína: Alkohol: 12 %

NUDO SAUVIGNON BLANC 2010 BODEGAS LA ESPERANZA SINGLE VINEYARD - JUMILLA D.O., ŠPANĚLSKO Odrůda: 100% Sauvignon Blanc Historie: Region Jumilla nese po staletí důležitou tradici výroby kvalitních a originálních vín, za což mu právem náleží statut D.O., dle apelačního systému z roku 1966. Oblast se rozkládá mezi provinciemi Murcia a Albacete a je typická svými širokými údolími a pláněmi obklopenými horami. Vinice jsou zde vysazovány od dob hispánské romanizace. Protíná se zde magická kombinace odrůd, hnědo-vápenité půdy s bohatou kapacitou pro vodu, orientace a zatížení vinic a klimatu. Barva: Perfektně čistá, slámově žlutá s jemným zelenkavým odleskem. Vůně: Vykazuje tropické aroma ananasu, manga a banánu. Chuť: Delikátní, po žlutém ovoci a květinách. Snoubení s jídlem: Vhodné k plodům moře, jako jsou škeble, krevety, pstruh nebo tuňák. Ideální teplota podávání: 10 °C Analytika vína: Alkohol: 13%   Pár slov o Sauvignonu Blanc: Hrozny Sauvignonu blanc mají zelenou slupku. Odrůda pochází z regionu Bordeaux v jižní Francii a její název je odvozen od francouzského sauvage („divoký") a blanc („bílý"), díky svému historickému původu. Je vysázena v mnohých vinařských regionech světa a dává pikantní, suchá a osvěžující bílá vína. Společně s odrůdou Riesling byl Sauvignon jednou z prvních ušlechtilých odrůd, lahvovaných v obchodovatelném množství pod šroubovým uzávěrem, převážně producenty z Nového Zélandu. Víno je vhodné konzumovat mladé, neboť zráním nezískává na kvalitě, vyjma některých v sudu vyzrávajících vín z Pessac-Leognan a Graves v Bordeaux, jež mohou následně zrát i patnáct let. Suché a sladké bílé Bordeaux, kde hlavní odrůdovou složkou je právě Sauvignon blanc, je opravdovým chuťovým zážitkem.