Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

3.národní seminář k projektu RegMet
ECVET v Programu celoživotního učení
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Metainformační infrastruktura ČR koncepce a současný stav Bronislava Horáková VŠB-TU Ostrava, CAGI sdružené pracoviště-Institut geoinformatiky
Celostátní síť pro venkov
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
MIDAS MetaPortál Seminář INSPIRE a metainformace, Praha, 2007 Horáková, Růžička, Ožana.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
GI(T) v Evropě - zkušenosti a výsledky českého zapojení v evropské „síti“ Ing. Eva PAUKNEROVÁ, CSc.
INSPIRE a metadata pro VS ISSS Hradec Králové, 2005Dr. Ing. Bronislava Horáková, RNDr. Petr Kubíček, CSc., CAGI.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Implementace EQAVET v ČR
INSPIRE Stav a výhled.
Geoaplikace roku Pátý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je aktuálně zaměřen na uplatnění GI(T) jako.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Možnosti využití MIDAS pro RGI a ZRUIN MIDAS Možnosti využití MIDAS pro RGI a ZRUIN Dr. Ing. Bronislava Horáková, CAGI, OK2
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
NEMOFORUM 2004 CZ-INSPIRE RNDr. Josef Hojdar, RNDr. Petr Kubíček, Doc. Milan Konečný,
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
TTnet (Training of Trainers Network)
Dlouhodobobý smluvní výzkum z veřejných prostředků HS „Krizová rizika pro MŽP ČR, 2016“ Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě

Zapojení do mezinárodních aktivit CAGI člen „kandidát“ EUROGI

Formy zapojení do mezinárodních aktivit a)Prezentace výsledků dosažených v ČR b) Účast při tvorbě srovnávacích studií (zaměřené na členské země EUROGI a/nebo na kandidátské země před vstupem do EU) c) Výměna zkušeností mezi jednotlivými zeměmi nebo jejich skupinami (AGI, HUNAGI, RAVI, AFIGEO, GeoForum aj.) d) Účast v mezinárodních projektech - účast v projektu GINIE zahrnuje a; b; c; e e) Účast na konzultacích nebo přípravě doku- mentů s evropskou působností (INSPIRE)

Evropský projekt Geographic Information Network in Europe V březnu ´02 CAGI vybrána za řešitele 2 subprojektů

Podprojekty GINIE a zapojení prezentace projektů a metaIS 29.září - 1.října v Praze (Paříž, ) ( Ispra, ) (Dublin, ) (Mnichov, ) (Budapešť, ) (Řím, březen 2003) Účast českých zástupců byla možná díky programu Access Networking

Širší rámec workshopů GINIE - vazba na oficiální struktury na úrovni EU a jednotlivých států  “SDI” - Ispra; “Data Policies” - Paříž  oba workshopy časovány tak, aby předcházely klíčovým jednáním v procesu tvorby a projednávání dokumentů INSPIRE ;  výstupy prezentovány na těchto jednáních; účast vedoucích příslušných WGs na wokshopech GINIE  Evropská směrnice PSI diskutována na všech WS  eEUROPE 2002: „EXPLOITATION OF PUBLIC SECTOR INFORMATION“ s cílem: (i) posílit rozvoj služeb poskytova- ných soukromým sektorem nad datovými zdroji veřejného sektoru; (ii) zvýšit konkurence schopnost evropských zemí a EU °Přístup ke geoinformacím pořízeným veřejným sektorem

Širší rámec workshopů GINIE - vazba na oficiální struktury na úrovni EU a jednotlivých států pokračování ”GI Capacity Building in the EU Accession Period”  Praha, 29.září - 1.říjen 2002; záštita ministra V. Mlynáře  místní organizátor: CAGI; účast zástupců Nemofora  Evropská komise zastoupena Delegací EK v Praze a výzkumným centrem EC-JRC v Ispře; zastoupeno 16 zemí  souhrnná zpráva do konce dubna, srovnávací technická zpráva do konce května 2003

Výstupy workshopů strukturované přehledy za jednotlivé země zpracovány předem a prezentovány na WS; diskuse o +/- a formulace závěrů a doporučení; Souhrnná zpráva - o průběhu projektu a přehled doporučení (v angličtině) Technická zpráva - podrobná srovnávací studie (v angličtině) překlady do různých evropských jazyků postupně k dispozici na webových stránkách a

Výstupní zprávy workshopů a jejich publikace, překlady, distribuce a užití na národní a EU úrovni

„Case Studies“ - prezentace výsledků z ČR v zahraničí 1) Atlas ŽP Prahy 2) Viniční trati 3) povodně ) příklady MIDAS a JANITOR pro INSPIRE v praxi

WEBCASTLE - evidence a vyhledávání případových studií metainformační systém s využitím internetových technologií (WWW) ISO případové studie dokumentují využívání GIT v různých oblastech příprava členové EUROGI –Bližší informace vedoucí subprojektu:

ERA model v CASE studiu

WEBCASTLE - evidence a vyhledávání případových studií

Děkuji za pozornost.