Stolní tenis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Advertisements

Základní pohybový systém
KOPANÁ.
Tato prezentace byla vytvořena
Hry třetího tisíciletí
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Máte doma malou Kvitovou, pořípadě malého Berdycha? Přijďte se přihlásit do tenisového klubu Ovečky Petry.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Tenis Menu.
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Tenis – hra 21. století Kryštof Jirků, březen 2011.
Vojtěch Navrátil. Co zde najdete ?  Co je tenis ?  Jak vypadá tenisový kurt ?  Žebříček ATP-mužů  Test  Přihláška do tenisového klubu.
STREETBALL.
VOLEJBAL 2.
Je kolektivní halový sport…
Hledáme nové talenty od věku 5-10 let.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Volejbal.
HÁZENÁ 2.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
ATLETIKA.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
Nabídka pro „Školy v p ř írod ě “ Sportovní areál s možnostmi sportovního vyžití pro děti.
STOLNÍ TENIS.
Hoďme tělem vesnická olympiáda
Úvod Firma Gravity s. r. o. poskytuje sportovní kurzy nejen na zlepšení fyzické zdatnosti, ale i jen tak pro radost.Firma Gravity s. r. o. poskytuje sportovní.
Stolní tenis.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Mé záliby a koníčky.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Beach tenis.
BADMINTON.
TENIS Mgr. Jan Charousek Liberec Historie tenisu  Hry s odrážením míče rukou, dřevěnou pálkou nebo raketou mají původ ve starověku. K nejznámějším.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
BADMINTON.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Regenerace ve sportu Stolní tenis Tomáš Kurečka TVS RVS III
STOLNÍ TENIS Iveta Vacenovska en route to victory over Zhou Yihan Photo by: Adel Hakouz Posted on 02/10/ Qatar Open - ITTF Pro Tour by courtesy.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
TENIS.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
Cimbál Denisa Zpěváková Sekunda
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
KOLEKTIVNÍ SPORTY MATEMATIKA.
Tenis
Curling Noblesa na ledu….
Výhody stolního tenisu v areálu dětského hřiště
Transkript prezentace:

Stolní tenis

Co to stolní tenis je ?? Stolní tenis nebo také ping-pong (podle zvuku, který vydávají při hře údery míčku) je bezkontaktní míčový sport hraný s pálkou. Na rozdíl od podobných sportů, jako jsou tenis, badminton nebo squash tvoří hrací plochu rozdělenou síťkou na dvě poloviny u ping-pongu horní deska stolu nad úrovní země, podél které se pohybují hráči. Hraje se buď ve dvou soupeřících hráčích (tato varianta se nazývá dvouhra) nebo ve dvou soupeřících dvojicích hráčů (tato varianta se nazývá čtyřhra).

Něco z historie Stolní tenis se vyvinul ze společenské hry, která byla kolem roku 1880 přivezena z Číny do Británie. Postupný přerod na sportovní odvětví umožnilo používání celuloidového míčku, díky kterému se odskok míčku na stole stal pravidelným a předvídatelným - a začalo tedy mít smysl v této hře soutěžit a počítat body

Vyhrát nad protivníkem zápas Co je cílem hry ?? Vyhrát nad protivníkem zápas

Nejlepší hrač stolního tenisu světa Ma Lin (čínsky pchin-jinem Mǎ​ Lín, znaky 馬琳); * 19. února 1980) je čínský stolní tenista, dlouholetý člen absolutní světové špičky a v současnosti (srpen 2009) třetí hráč světového žebříčku ITTF[1].Byl ovšem i dlouho světovým hráčem číslo jedna. Stolní tenis začal hrát v šesti letech a od r. 1994 je členem číského národního týmu. Ma Lin

Český hráč stolního tenisu (6. června 1971) Havířov je současný český stolní tenista. Jedná se o nejúspěšnějšího současného českého stolního tenistu, který se již přes deset let pohybuje v absolutní evropské i světové špičce - nejlépe v dosavadní kariéře na 16. místě mezinárodního žebříčku ITTF - aktuálně (srpen 2007) na 24. místě. PETR KORBEL