Výhody e-mailu Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_121_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
VY_32_INOVACE_IKTO2_0960 PCH
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy práce s počítačem – lekce V.
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Informatika Internet.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Online a Offline komunikace
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Elektronická pošta, vytvoření ové schránky
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Internet.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
11. SLUŽBY INTERNETU.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Elektronická pošta Název školy
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
ový klient počítačový program sloužící k přijímání,odesílání ů nejčastěji ukládá poštu na lokální disk a server poskytovatele ové schránky.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ .
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
Elektronická pošta.
(1) (Electronic Mail) je služba určená pro zasílání zpráv (pošty) mezi uživateli Každý uživatel, který chce přijímat poštu, musí mít zřízenou.
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy

ová adresa

Jak najde cestu k adresátovi ? Nejprve hledá server – podle textu Teprve pak zda daný adresát existuje existuje – doručí mu neexistuje – zpráva se vrátí zpět (plná schránka)

Způsoby práce s em Prostřednictvím služby WWW servery: Seznam.cz Centrum.cz Google.com + přístup odkudkoliv Prostřednictvím poštovního programu (Mozillla Thunderbird, Microsoft Outlook) - poštu z poštovního serveru stáhne do pc do spec.nainstalovaného programu (poštovní klient) + nejsme omez.prostorem více nástrojů (kontr.pravopisu, filtry pro třídění zpráv..) - nemůžeme pracovat kdekoliv

Dobré mravy při práci s em Podpis na konci u Přílohy – ne moc velké Nerozesílejte spamy(nevyžádané y) Nezapomínat doplnit předmět zprávy POZOR ! Poskytování osobních dat (např.adresy..) Neposkytovat své přístupové údaje Poskytnutí ové adresy