Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal Kopaná Fočus.
Advertisements

Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Beach rugby
BASKETBAL II..
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
HC LUBENEC Vedoucí týmu: P.Strunz Kapitán týmu: V.Fišer.
Nepropásni svou šanci a staň se SPARŤANEM!. Pokračuj i Ty ve stoleté a Zlaté tradici…
FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ ČSRU OBSAH: ZÁKLADNÍ PRINCIPY SOUTĚŽE SOUTĚŽNÍ CYKLUS VZHLEDEM K ROČNÍM OBDOBÍM TRÉNINKOVÁ ZÁTĚŽ HRÁČE V PRŮBĚHU ROKU NÁVRHY.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Kultura a sport v Kanadě
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lední hokej.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Nabídka reklamních ploch
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Zimní sporty.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
SOFTBALL 1.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
CURLING.
Lunick Destin Ondongo 1ITb
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
FYZIOLOGICKÉ ASPEKTY SPORTOVNÍCH HER: LEDNÍ HOKEJ
VOLEJBAL 1.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Basketbalová pravidla
Nejprestižnější soutěž Liga Mistrů Hrají ji jen nejlepší týmy z celé Evropy.
Technika řízení LH Přednáška 3
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
TJ Sokol Vikýřovice.
O putovní pohár J. Verfla
Kineziologie Střelba v ledním hokeji
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Hokej Patrik Bařica 5.B.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Curling Noblesa na ledu….
Transkript prezentace:

Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí a 2 čároví rozhodčí. Na soupisce na každý zápas může být napsaných 22 hráčů z toho jsou 2 brankáři.

HOKEJOVÝ PUK -někdy nazývaný kotouč -velikost průměr 76,2 mm a výška 25,4 mm a hmotnost od 156 do 170 gramů -puk vystřelený od hráče může dosahovat rychlosti až 160km/h

HOKEJOVÁ VÝSTROJ

hoKEJKA -je zhotovena ze dřeva nebo umělé hmoty -může být omotána izolační páskou -maximální rozměr je 163 cm

HOKEJOVÉ HŘIŠTĚ -je ledová plocha na které můžou byt reklamy sponzorů -je ohraničena mantinely -maximální rozměry 61 x 30 m -minimální rozměry 56 x 26 m -na hřišti je 9 vhazovácích bodů a 5 kruhu -na ploše jsou 3 červené čáry a 2 modré čáry o rozměrech 30 cm

HOKEJOVÉ TURNAJE A SOUTĚŽE National Hockey League (NHL) je jedna z nejprestižnějších hokejových lig na světě v účastni se 30 tymu z USA a Kanady Kontinentální hokejová liga (KHL) byla založena v roce 2008 - V současné době je považována za druhou nejlepší hokejovou ligu světa

Extraliga ledního hokeje (ELH) nejvyšší soutěž ledního hokeje pořádá na území ČR soutěž vznikla v sezoně 1993/1994 - hraje se 52 kol se 14 tymy dále pokračuje předkolo play-off a play-off