1. 2 Hypertextové odkazy Na stránce se mohou nacházet místa, na která když klepnete myší, dostanete se na jinou stránku, na jiný server nebo na jinou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Advertisements

<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
HyperText Markup Language
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
Obrázek v prostředí MS-WORD
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_08.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Základy práce s počítačem – lekce V.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
TEXTOVÝ EDITOR.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Protokoly a adresy na internetu
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
KASKÁDOVÉ STYLY 1. 2 PRVNÍ STANDARD (CSS1) BYL PŘEDSTAVEN V ROCE 1996, PROTO STARŠÍ PROHLÍŽEČE ("ČTYŘKOVÉ" VERZE) IE A NN KASKÁDOVÉ STYLY NEPODPORUJÍ.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
WWW – hypertextový informační systém
Power Point– popis prostředí
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Základní pojmy v informatice –II.
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Referát č.8 Daniela Venusová.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Internet.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Tvorba internetových stánek V programu Microsoft FrontPage Petr Neterda
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Internet – pojmy, služby
Inf Bezpečný počítač.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Elektronická pošta.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Tvorba webových stránek
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1

2 Hypertextové odkazy Na stránce se mohou nacházet místa, na která když klepnete myší, dostanete se na jinou stránku, na jiný server nebo na jinou pozici jedné a téže stránky – této možnosti se říká „HYPERTEXT“ Místo, které umožní přepnout na jinou stránku se nazývá „HYPERTEXTOVÝ ODKAZ“ Jak poznáme na internetové stránce hypertextový odkaz? Podle toho, že když na takové místo nastavíte šipku myši, změní se šipka na symbol ruky Text je obvykle modrý a podtržený čarou – to však není pravidlo! Hypertextovým odkazem kromě textu může být i obrázek, video či zvukový soubor Hypertextový odkaz většinou změní barvu již při prvním kliknutí (např. z modré na červenou apod..), tak poznáte, že už jste si už daný odkaz prohlíželi

3 Hypertextový odkaz může být proveden téměř na cokoliv… Nejčastěji na: Na jinou stránku jiného serveru Na jinou stránku stejného serveru Na jiné místo stejné stránky Na obrázek Na zvukový soubor, program, dokument, tabulku, prezentaci, animaci, reklamu… Na živé vysílání realaudio nebo realvideo Na

4 Jak se informace z internetu dostane do počítače?  Obsluha internetu je z hlediska uživatelského velmi jednoduchá – stačí napsat správnou adresu do příkazového řádku a informace „putují“ do počítače.  Ve skutečnosti však neputuje celá stránka jako jeden kus, ale před svou cestou se rozdělí na spoustu malých kousků – tzv. paketů  Každý paket má v sobě zaznamenány údaje o to, odkud a kam míří (podobně jako dopis) a díky tomu se v internetu neztratí.  Každý paket si pak sám za sebe razí cestu internetem k cíli – do našeho prohlížeče.  Každý paket se snaží nalézt tu nejrychlejší a nejkratší cestu.  V mnoha případech je ale jedna stránka rozdělená na mnoho paketů co míří do našeho prohlížeče různými internetovými cestami – tzn. jedna část stránky k nám putuje jinou cestou než jiná část téže stránky.  Pro internet nehraje roli umístění serverů, je jedno zda načítáte data ze serveru vzdáleného 5 kilometrů anebo kilometrů od vás.

5