Systém řízení kvality.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Řízení jakosti, standardy
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Aplikace služeb pro zvýšení konkurenceschopnosti, vlastnosti a služby na podporu prodeje výrobků Vratislav KOZÁK
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Školení zaměstnanců Kvalita, environment a BOZP
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
Význam informací v podnikání
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
1.Management? 2.Management jakosti?
Základní principy SJ a jejich zavádění do praxe; normy ISO 9000 a ISO ISO normy 1.roč. nav. MSP Mgr. Kateřina Járová ZS 2013/ FVHE VFU.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Vymezení pojmu kvality a její vnímání Projekt OP LZZ CZ 1.04/ / PRAHA 17. – Ing. Zuzana Freibergová Tento.
Akreditace klinických laboratoří Ing. Martina Bednářová Seminář NASKL, let akreditace.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Ekonomika informačních systémů
Nauka o podniku Seminář.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Systém managementu jakosti QMS
Systém managementu jakosti
Poskytování služeb jako ekonomická činnost. Tvorba podnikatelského plánu Analogie s výrobními podniky Nutno mít na zřeteli charakteristické vlastnosti.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Prosperita organizace
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Management systému řízení kvality
Katedra řízení podniku
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
POŽADAVKY NA SYSTÉM MANAGEMENTU – VOLBA STANDARDŮ
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Ing. Zdeněk Blažek AGROTECH Firma AGROTECH je komplexním dodavatelem zboží a služeb v oblasti označování zboží. Dodáváme samolepící etikety, termotransferové.
STANDARDIZACE V HYGIENĚ VÝŽIVY. Certifikace – nepovinná aktivita Povinné aktivity: Nařízení ES 178/2002, Nařízení ES 852/2004…, zákonné vyhodnocení provádějí.
Systém managementu jakosti
UNIVEZITA SPOLUVYTVÁŘÍ SVOU ZEMI
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Standardizace v hygieně výživy
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Systém managementu SSHR
Systém managementu SSHR
Transkript prezentace:

Systém řízení kvality

Modely QMS QMS – Quality Management Systém Systémový přístup k řízení kvality V Evropě jako ISO normy – International Organization for Standardization Písemný plán Zajišťuje plnění očekávání zákazníků z hlediska požadované kvality ISO 9000:2000 – vyžadují, aby podniky písemně popsaly, co dělají a budou dělat pro zlepšování kvality. Uvádějí všechny pracovní postupy podniku, jak je kvalita řízena, sledována, kontrolována a zaznamenávána

Zavádění kvality QMS podle norem ISO Konzultační firmy – posoudí stav řízení a dodržování kvality Podle provedené analýzy se stanoví postup vedoucí k získání certifikátu ISO Konzultační firma připravuje firmu na certifikační řízení – manuály, dokumentace, zaměstnanci se seznamují s politikou kvality Shoda mezi konzultanty a pracovníky – žádost o osvědčení kvality Nezávislí auditoři porovnají dokumentaci s tím jak firma v praxi dodržuje v řízení kvality Další inspekce probíhají v časových intervalech 1x za 12 – 24 měsíců Firmy, které získali ISO, mohou používat její logo v názvu firmy

Výhody QMS Ve firmě je zaveden řád Důvěryhodnost podniku – odběratelé, dodavatelé, banky Konkurenční výhoda

Nevýhody QMS Byrokracie Nákladná Nutně nezaručí kvalitu výrobků ani poskytovaných služeb

Systém řízení kvality TQM Total quality Management

QMS – výrobní, výrobková, prodejní koncepce – transakční marketing Podnikatelská a manažerská filozofie – založená na prosazování kvality a řídících praktik, které vedou k celkové kvalitě organizace TQM – marketingová koncepce, vztahový marketing – není obecný návod na její získání, může ji získat každý podnik QMS – výrobní, výrobková, prodejní koncepce – transakční marketing Zásady TQM: Podnik je systém vzájemně propojených lidí Jakákoliv podniková činnost má vliv na kvalitu Dodavatelé jsou součástí systému kvality Na kvalitu se pohlíží z pohledu zákazníka a spotřebitelů

TQM QSM Popis Strategie trvalých zlepšení u všech činností podniku – zapojení všech zaměstnanců Norma – zajišťuje zákazníkům, že organizace může dosáhnout garantované kvality Charakteristika Zahrnuje všechny podnikové aktivity a zaměstnance Metodický přístup ke kvalitě Hnací síla Lidé Postupy Cíl Trvale zlepšovat kvalitu a uspokojovat zákazníky Získat certifikát a soulad se specifikací Kultura Konkurenční výhoda tehdy, pokud je zapojen každý pracovník Lpění na písemných postupech a jejich dodržování