Město Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihomoravský kraj - procvičování
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Poloha Krajské město: Brno Počet obyvatel:
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Jihomoravský kraj.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Procházka městem Brnem
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Středočeský kraj.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jihomoravský kraj.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Jihomoravský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k rozlohou a počtem obyvatel patří k největším krajům ČR největším krajům ČR nejdůležitější zemědělská.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
znak vlajka Ročníková práce
Darek Matwikow Jan Jelínek
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Vypracoval: David Šuman 5. ročník INFORMACE O KRAJI  Krajské město…………….….………Brno  Hejtman kraje…………….. Michal Hašek  Počet obyvatel…………………
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
VYSOČINA.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Brno-historie II. Mgr. Hana Hoberlová.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
1. ÚKOLY: Najdi, kde leží Jihomoravský kraj. Vyjmenuj kraje se kterými sousedí. Vyhledej, se kterým krajem má nejmenší hranici. 2.
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jan Staník NÁZEV:Jihomoravský kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Švédsko Open Presentation.
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_16_Brno brno.
Velká města České republiky.
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Rasy, národy a náboženství
Transkript prezentace:

Město Brno

ČR – Brno Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Město Brno • Druhé největší město České republiky s téměř 370 000 obyvateli • Leží v centrální části Evropy • Je moravskou metropolí a výchozí turistickou destinací za poznáním přírodních a kulturních krás regionu jižní Morava.

Město Brno • Na sever od Brna začíná chráněná oblast Moravského krasu • Směrem na jih se rozprostírají vinice se stylovými vinnými sklípky • Město je obklopeno smíšenými lesy, které nabízejí mnoho příležitostí pro turistiku a cykloturistiku

Historie Brna • Kdysi kupecká osada vzniklá před osmi staletími na soutoku Svratky a Svitavy • Odolala husitskému i švédskému obléhání • Zažila Napoleonovo tažení ke Slavkovu i kruté následky rakouské porážky v bitvě tří císařů • Stala se průmyslovým centrem habsburské monarchie, „rakouským Manchesterem“

Brno dnes • Ve 20. století získalo moderní tvář díky stavbám ve stylu funkcionalismu • Nejvýznamnější památkou moderní architektury je vila Tugendhat - památka UNESCO

Brno dnes • Dnes je Brno sídlem univerzit a významných orgánů justice • Nabízí bohaté možnosti kulturního vyžití v divadlech, muzeích, galeriích, kinech a klubech

Výstaviště • Obrovský hospodářský a společenský význam představuje pro metropoli výstaviště, které má už osmdesátiletou tradici a je místem konání řady mezinárodních veletrhů, výstav a kongresů

Brněnský kraj

Brněnský kraj • Vznikl 1. ledna 1949 na základě správní reformy z roku 1948 • Část Moravy obklopující město Brno + některé české obce severně a jižně od moravských Svitav • Centrem Brno • Rozloha: 7 449 km².

Historický vývoj • 1. července 1960 bylo na základě další správní reformy území Brněnského kraje přerozděleno mezi kraj - Jihomoravský (většina území) - Východočeský (okolí Svitav a Moravské Třebové) • Od 1. ledna 2000 patří většina území někdejšího Brněnského kraje kraji Jihomoravskému • Od 30. května 2001 se Brněnský kraj nazývá Jihomoravský kraj

Konec