Na to aby jsi mohl začít hrát RPG Numínia budeš potřebovat znalost spisovného jazyka českého / slovenského, znalost RPG pravidel a především pořádnou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Advertisements

Dramatické a pohybové činnosti v Mš
Něco málo o hře Diablo 3: Jde o akční RPG (Role-Playing Game) hru, která je dalším dílem série Diablo, jejíž předchozí díly jsou: Diablo,Diablo 2 a datadisk.
Hra a její atributy doc. PhDr. D. Tomajko, CSc..
Second Life „Druhý život“ Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Martin Adam Švadlenka. Úvod Téma Desková aplikace Zadání Vytvořit funkční deskovou aplikaci, která by dokázala spustit hru Lodě, podobnou těm které známe.
MMORPG. Lineage II: The Chaotic Chronicles  je počítačová fantasy hromadná online hra na hrdiny (MMORPG) vytvořená korejskou obchodní společností NCsoft.
58. ročník MO Soustředění řešitelů Kategorie A Nadreálná čísla Jiřetín 2008.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Proč je důležité studovat Principy
Daniel Mikeš, I4.E Vedoucí práce: Lukáš Masopust.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
IN YOUR EYESANASTACIA.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
BASKETBAL.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Extreme Golf 1. Turnaj v extrémním golfu na sněhu.
Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
OKTechMasters Vytvoř si vlastní hru Created by Terri Street for OKTechMasters, 2000.
Skyrim: The Elder Scrolls V Tetyana Izay. Obsah Herní systém RPG Základní informace Úvod do příběhu Příběh hry Hlavní hrdina Vlastní pohled na hru.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
WWW – hypertextový informační systém
Vzhůru Jakub Dybowicz. -K aždý den se najde člověk který je k počítači, televizi nebo podobným přístrojům, připojen imaginárním řetězem. Každý takoví.
South park: the stick of truth
Counter - Strike Global Offensive
Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.
Hráči počítačových her
Nashova rovnováha v elementárním redistribučním systému
 Vyvoď z úryvku téma, kterým se podle tebe budeme dnes zabývat? Proč si to myslíš?  Poraďte se ve skupině čemu se dnes budeme věnovat. Proč si to myslíte?
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Osmé MaSo, 49 družstev z 28.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
SQUASH „uzavřený sport“
Budování atmosféry multimediálního díla
1. Drž ruku mou! Ó Pane, já jsem bídný | a nemohu ni krok jít bez tebe. | Drž ruku mou! A pak, ó milý Jezu, | směle za tebou půjdu do nebe.
Návrh a realizace multiuživatelské hry Tomáš Wasserbauer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Nedbalová MartinaDubová KateřinaNedbalová MartinaDubová Kateřina.
PYRAMIDA Celá čísla.
Hra a její atributy Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D. Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D.
Dagmar Weisbauerová Co je to MMORPG?  Massive(ly)-Multiplayer Online Role- Playing Game  Neboli :Hromadná Online hra na hrdiny  Po č íta č.
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_12 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
Název školy:Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_17 Téma:Vypravování Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.
Nejlepší hry a aplikace pro Apple NATÁLIE JERMANOVÁ.
Profi Gamer ● 1. Úvod ● 2. Něco o nás ● 3. Web ● 4. Cheaty ● 5. Návody ● 6. Hry ● 7. Jak se stát profi. hráčem ● 8. Herní kluby ● 9. Jak vytvořit hru ●
Nešťastných 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Vztahy a pravidla soužití – vrstevnická skupina
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Mediální manipulace rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a fea04/
Plánované rodičovství
Hry pro nevidomé.
Nešťastných 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_19
Informační a komunikační technologie
Osobnosti zážitkové pedagogiky
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Transkript prezentace:

Na to aby jsi mohl začít hrát RPG Numínia budeš potřebovat znalost spisovného jazyka českého / slovenského, znalost RPG pravidel a především pořádnou dávku představivosti.

Hra pracuje na principu Textového RPG, to znamená, že děj tvé postavy píšeš ty a případné zápletky děje, či změnu prostředí píše vypravěč.

Pravidla RPG jsou velice snadná, do * uzavíráme aktivitu, co postava dělá (*Zamává.* ) a bez hvězdiček značíme promluvu tvé postavy (Ahoj). Takže ve výsledku to vypadá asi takto : *Zamává.* Ahoj!

Za postavu píšeme třetí osobou čísla jednotného. Překlepy (*Zaamva) opravujeme pomocí dvou lomítek // (// * Zamává* ), nebo v nich uzavíráme vše co je mimo RPG hru (// Text zprávy //)

RPG (zkratka z angl. Role playing game, česky překládaná, jako hra na hrdiny) je druh hry, kde hráči zaujímají role postav, které si vytvoří a za které v samotné hře jednají. Hráč takový svět svou fiktivní rolí tedy odvíjí a na základě sobě vlastní libovůle do jisté míry spoluvytváří. Na svět RPG hry proto musí dnem i nocí dohlíží člověk, který znovu a znovu formuje hru, vytváří nová prostředí, nové děje, dějové zápletky. Ručí za bezpečnost hry, za své vytvořené postavy. Ale je i jakousi sovou, která dnem i nocí hlídá pravidla hry.

Za svou postavu ovšem člověk ručí sám. Pokud se rozhodne, že bude masový vrah, tak se jistě nemůže dočkat milého zacházení od ostatních hráčů. Jistě v slušném měřítku, nebudeme si nadávat vulgárními výrazy. Jeho postava bude pronásledována, zatknuta a nebo i možná zabita.

Ty a tvá postava, jste odlišní. Jistě můžete jsi vytvořit postavu podobnou vašemu povahovému charakteru, vzhledu. Ale i můžete mít postavu, která je přesným opakem vaší osobnosti. Proto je přirozené, že vaše postava není vy. To co se dozvíte mimo RPG vaše postava neví, to co vidíte mimo RPG vaše postava nevidí. Hrajete za novou bytost, určujete jak se bude chovat, oblékat, ale jakmile usednete za obrazovku a pustíte Numínii, tak se musíte vtělit do své postavy.