Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková. Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie mechanická Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Proč se tělesa zahřívají při tření?
ENERGIE CO VŠECHNO SKRÝVÁ….
FYZIKA 8.Ročník Práce 01 – MECHANICKÁ PRÁCE.
Polohová ( potenciální ) energie
MECHANICKÁ ENERGIE souvisí s konáním mechanické práce polohová energie
Mechanická práce a energie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Lidská motorika Čtyři konstrukty vytvářejí lidskou motoriku
Mechanika tuhého tělesa
MATEMATICKÝ MODEL „BUNGEE JUMPING“ Petr KRATOCHVÍL Zpracováno dne Petr KRATOCHVÍL Zpracováno dne
VZÁJEMNÁ PŘEMĚNA POLOHOVÉ A POHYBOVÉ ENERGIE TĚLESA
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
Pohybová energie tuhého tělesa
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
Mechanická práce a energie
VY_32_INOVACE_11-05 Mechanika II. Práce a energie– test 1.
Skupenství a vnitřní energie ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Souvislost změny vnitřní energie a změny skupenství tělesa. Souvislost změny.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Vnitřní energie tělesa
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Přeměny energieje EU peníze školám EU peníze školám
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
23.1 Mechanická energie a její přeměny
Druhy energie Druhy energie - polohová, - pohybová, - tepelná
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _616 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Energie Kinetická energie: zákon zachování energie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_182_Mechanická energie AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK,
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_FYZIKA1_14 Tematická.
ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět: FYZIKA Ročník: 8.
Cena elektrické energie
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_MECHANICKA.
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
Při pohybu těleso mění polohu a opisuje čáru...
Jednotky délky Miroslava Maňásková. 1 ABCD 446 cm500 dm4,6 m50 cm 30,46 km0,5 km390 dm39 mm NAJDI DVOJICE 246 dm500 mm50 m460 mm 1390 cm460 m500 m3,9.
Jednotky objemu Miroslava Maňásková.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_41_16 Název materiáluZákon zachování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_33_05 Název materiáluPráce a.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení, kdy těleso má polohovou (potenciální) energii, na čem polohová.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení, kdy těleso má polohovou (potenciální) energii, na čem polohová.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
Mechanická práce Výkon Polohová energie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
VY_32_INOVACE_15 15 ENERGIE autor: Mgr. Miroslava Mahdalová
Kinematika - příklady.
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
Test – (řešení) 1) Vodní pára je v tomto stroji pracovní látka.
Fyzika I Test VI Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející.
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Energie VY_32_INOVACE_05_Energie Autor: Pavlína Čermáková
Přeměna polohové energie v pohybovou a naopak
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Účinky síly. Účinky síly Síla a tvar tělesa Najdeš příklady, jak působením síly změnit tvar tělesa ? Jak nazýváme tělesa s dočasnou změnou tvaru.
Test – (řešení) 1) Vodní pára je v tomto stroji pracovní látka.
Polohová energie NÁZEV ŠKOLY
Fyzika 7.ročník ZŠ Pohybová a polohová energie tělesa Creation IP&RK.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Třída 3.A 10. hodina.
Třída 3.A 12. hodina.
Třída 3.B 8. hodina.
Energie.
Transkript prezentace:

Práce a energie ve sportu Miroslava Maňásková

Práce a energie při skoku do výšky: musí vykonat práci na své zvednutí před výskokem si energii uskladní ve své pohybové energii při skoku koná práci a přitom mění svou pohybovou energii na polohovou SKOKAN DO VÝŠKY:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? FOTBALISTA PŘED VÝKOPEM:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? GYMNASTA NA HRAZDĚ:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? LUKOSTŘELEC:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? SKOKAN NA LYŽÍCH:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? ATLET PŘI VRHU KOULÍ:

Při různých sportech urči: Na co potřebuje sportovec práci?? V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem?? Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie?? SKOKAN DO VÝŠKY:

PROJEKT 1) Na co potřebuje sportovec práci? 2) V jaké formě energie si "uskladní" práci před výkonem? 3) Mění se tato energie při výkonu na jiné formy energie? Najdi jiné sporty, ve kterých dochází k přeměnám energie. Sepiš, kdy se koná práce a jaké druhy energie znáš. Pro každý sport urči:

Příklad zpracování: PŘEMĚNY ENERGIE Skokan o tyči: - musí vykonat práci na své zvednutí - před výskokem si energii uskladní ve své pohybové energii - při skoku mění svou pohybovou energii na polohovou Druhy energie: - pohybová polohová Práce: