Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fyzika I Test VI 24.3.2010 1. Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fyzika I Test VI 24.3.2010 1. Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející."— Transkript prezentace:

1 Fyzika I Test VI Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející jeho vrcholem a kolmé na rovinu ve které leží. Určete odpovídající moment setrvačnosti, J=? 2. Odříznutím vrchní části o výšce h z kužele o výšce H vznikne komolý kužel výšky H-h. Určete polohu jeho těžiště, Ty=? 3. Plná koule o poloměru R a hmotnosti M rotuje okolo svého středu s úhlovou rychlostí w. Jakou rychlostí, v=?, by se musela pohybovat přímočaře, aby měla stejnou kinetickou energii? 4. Setrvačník ve tvaru válce o poloměru R a výšce H je vyroben z materiálu o hustotě r. Druhý setrvačník má stejný poloměr R, ale je vyroben z materiálu s hustotou n× vyšší. Určete výšku druhého setrvačníku, h=?, pokud oba setrvačníky mají stejný moment setrvačnosti Určete úhlové zrychlení, e =?, otáčení kladky ve tvaru válce o poloměru R a hmotnosti m, zatížené závažím o hmotnosti M. Viz obrázek. Zanedbejte tření.


Stáhnout ppt "Fyzika I Test VI 24.3.2010 1. Tři stejné tyče délky L, hmotnosti M se svaří do tvaru rovnoramenného trojúhelníku, který rotuje okolo osy procházející."

Podobné prezentace


Reklamy Google