Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním."— Transkript prezentace:

1 Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním stroji k přeměnám energie? Pokud ano, napiš k jakým. 4) Zapiš jméno muže, který se zabýval konstrukcí a vylepšováním parního stroje. 5) Uveď století, ve kterém došlo poprvé k praktickému použití parního stroje. 6) Vyjmenuj tři příklady konkrétního využití parního stroje. 7) Jaká je účinnost parního stroje? 8) Vysvětli, proč se v současné době parní stroj nepoužívá. 9) Uveď jednotku fyzikální veličiny – výkon. 1


Stáhnout ppt "Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním."

Podobné prezentace


Reklamy Google