1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Elixír do škol – aneb Heuréka na třetí a ještě mnohem víc
Malý průzkum dovedností žáků řešit úlohy
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
„Dobrý začátek vede k dobrému konci.“ Walther.  Motivovat  Rozšířit vědomosti  Zapojit do projektů.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Role školního koordinátora EVVO
ICT ve výuce chemie pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
ICT ve výuce fyziky pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Partnerská schůzka Las Rozas března 2011.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
LIGA LESNÍ MOUDROSTI – THE WOODCRAFT LEAGUE Valná hromada 17. října 2009 v Tuchlovicích Mezinárodní aktivity Jana Kluiberová - Čeyanala.
K podpoře zájmu o vědu a techniku potřebujeme integrované úsilí Jiří Dolejší Ústav částicové a jaderné fyziky, MFF UK Praha Člověk.
Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v.
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Peter Kodyš, Zpracování dat z experimentů fyziky vysokých energií, listopad Příklady. (Zadání)
Návrh nákupu nákladných přistrojů v roce 2004 Zvýšení výkonu linuxové farmy GOLIÁŠ pro zpracování dat.
Jak (ne)zprotivit fyziku (ne)nadaným studentům
Fyzika elementárních částic
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
Interaktivní centrum poznání v NTM Praha - současný stav příprav Jiří Dolejší Ústav částicové a jaderné fyziky, MFF UK Praha Člověk.
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
O (školní) fyzice z různých stran
Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Víme, co chceme Víme, jak to udělat Máme kolegy, kteří jsou ochotni přispět Máme studenty,
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
1 Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v rámci.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Elixír do škol Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha.
1 Fyzika a popularizace Jiří Dolejší, Martin Spousta, + již zmínění Tomáš Davídek, Pavel Řezníček, Petr Tas + další (např. Jiří Rameš) ÚČJF MFF UK Current.
Věda na scéně Science on Stage
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Návrh programu divadelního představení školy Mozart revue.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Výstava CERN Mgr. Jiří Gruntorád Vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje. 10 let praxe v médiích – rozhlas (Hitrádio Faktor),
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Kariérové poradenství v českém středním školství
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Budoucnost odborného školství
Škola jako partner firmy
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Průmysl České republiky a CERN
Science talent Ostrava
Vzdělávací aktivity ÚSTR
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Transkript prezentace:

1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají s popularizací ATLASu (1P04LA212). JD v rámci projektu „Studenti“ v roce 2007 nečerpal žádné prostředky, všechny byly použity na zveřejňování výsledků, resp. na podporu cest jiných osob do CERN. 2007

2 Popularizace, materiály and all that: V mezích možností pokračuje ladění výukového materiálu, který je určen primárně učitelům a zainteresovaným studentům a který je průběžně zveřejňován na webové adrese Materiál je průběžně používán při vzdělávacích aktivitách (od středoškoláků přes VŠ a učitele po důchodce) a jeho tvorba bude v následujících letech pokračovat.

3

4 V roce 2005 byl přeložen plakát představující standardní model (se souhlasem CPEP), plakáty dotištěné v roce 2006 rozdáváme na popularizačních akcích učitelům a aktivním účastníkům.

5 V roce 2007 bylo do vzdělávacích akcí pro učitele zařazena „laboratorní práce“ s miniaturní mlžnou komorou – budí zájem.

6 Organizace resp. pomoc při cestách do CERN:

7

9 Středoškolské projekty byly docela komplexní, zde prezentace na Přehlídce popularizačních počinů ve fyzice požádané Českou fyzikální společností …

10 Standardní CERNská návštěva podle scénáře Visit Office je po dlouhé cestě do Ženevy poněkud zklamáním: Hodinová rutinní přednáška, návštěva experimentu často vede do haly LHCb s reliktem Delphi, oběd, nashledanou. Letos jsem tento problém řešil s Mickem Storrem a Jamesem Gilliesem, výsledek ve hvězdách … – Z projektu dále podpořena krátká cesta studenta MFF UK Martina Rybáře, nákup tiskárny a materiálu na popularizaci.

11 Nový druh akce – týdenní školení pro učitele – připravováno na březen 2008

12 Bilance za čtyři roky: desítky přednášek použitelné a používané materiály účast na akcích EPPOG několik exkurzí škol, Fykos … velká česká akce – Den CERNu 2004 pořady v médiích … středoškolští kantoři a studenti jsou systematicky infikováni informacemi o CERNu Jsme (je tu okruh lidí ochotných spolupracovat!) připraveni na spouštění LHC