JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
BEZPEČNOST ÚSPOR VE II. A III. PILÍŘI Ministerstvo financí ČR.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Role Finanční správy ČR v důchodové reformě
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Generální finanční ředitelství
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Veřejné finance a penzijní systémy - klíčová východiska Státem provozovaný penzijní systém ve své stávající podobě je součástí veřejných rozpočtů váhově.
Důchodová reforma Vladimír Bezděk Sdružení Lípa; ; Harachov.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Nemocenského a důchodového pojištění v roce 2013 Ing.Antonín Vacík, ředitel OSSZ PM Zásadní změny, připravované zákony Lidé na prvním místě…
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Systém organizace finanční správy
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Správa sociálního zabezpečení
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
1 Novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí října 2015 – IFA JUDr. Zdeňka Tesařová, LLM.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Sekce sociálně pojistných systémů
Správa sociálního zabezpečení
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Otto Trefný.
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Právo sociálního pojištění
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
PODNIKATELSKÁ RADA 23. zasedání
Transkript prezentace:

JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí

JIM Účinnost zákona č. 458/2011 Sb. Původně navrhovaná účinnost od 1. ledna 2013 Plánovaný záměr realizace od 1. ledna 2014 Platná účinnost JIM od 1. ledna 2015 při současném zachování účinnosti důchodové reformy od 1. ledna 2013

JIM Vztah projektů JIM a důchodové reformy JIM je na důchodové reformě nezávislý Důchodová reforma je na JIM závislá → nutná legislativní opatření, tak aby při rozdílném časovém okamžiku účinnosti mohla důchodová reforma fungovat

JIM Návrh řešení fungování důchodové reformy Na principu samostatného peněžitého plnění odváděného zaměstnavateli organům finanční správy (pouze v případě účastníků opt-outu se sazbou 5 %) Dobrovolné důchodové pojištění stále pod OSSZ (pro účastníky opt-outu se sazba o 3 p.b. sníží)

JIM Řídící výbor projektu JIM Předložení návrhu zákona o pojistném na důchodové spoření v paragrafovaném znění a důvodové zprávy (MF a MPSV) Zpracování dílčích harmonogramů Zpracování odhadu finanční náročnosti realizace

JIM Harmonogram prací GFŘ (2012) – důchodová reforma Březen - vnitřní připomínkové řízení (legislativní úpravy zákona), výběrové řízení IT Duben – vnější připomínkové řízení, výběrové řízení na IT, realizace metodických postupů, mediální kampaň Květen - personální zabezpečení, začátek školení zaměstnanců Listopad - příprava smluv s ČNB, Českou poštou, penzijními společnostmi, IT testy, rozsáhlá mediální kampaň pro zaměstnavatele, OSVČ i penzijní fondy Prosinec - podpisy smluv s ČNB a dalšími subjekty

D ě kuji za Vaši pozornost