Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod září 2007.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Informační poradenské středisko
REKVALIFIKACE - základní segment VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Při vzdělávání dospělých vychází naše škola z Programů profesního vzdělávání dospělých,
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
NABÍDKA ÚSEKU CŽV Střední škola technická AGC a.s.
Opravář zemědělských strojů
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Programátor CNC strojů
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
v centrum celoživotního vzdělávání
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
Důvod vzniku krajských stipendií
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Transkript prezentace:

Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ   Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ Ing. Roman Cieślar Ing. Dušan Mikmek Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE 26. - 27.4.2012, Ostrava

Informace o škole zřízena 3. února 1936 jako Závodní škola Třineckých železáren součást TŽ v letech 1936 – 1952, 1957 – 1991 od 1.9.2009 jsou znovu zřizovatelem TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. STUDIUM JE BEZPLATNÉ žákům vybraných oborů nabízejí firmy ve skupině Třinecké železárny – Moravia Steel finanční příspěvky a garantují zaměstnání absolventům technických oborů Počet studentů – 618

Nabídka studijních oborů pro školní rok 2012/2013 4-leté studijní obory ukončené maturitní zkouškou Elektrotechnika 26-41-M/01 (Automatizační technika) Ekonomika a podnikání 63-41-M/01 (Management obchodu a služeb) Hutník – operátor 21-43-L/01 Mechanik elektrotechnik 26-41-L/01 Mechanik strojů a zařízení 23-44-L/0 2-leté denní nástavbové studium Podnikání 64-41-L/51

Nabídka učebních oborů pro školní rok 2012/2013 3-leté učební obory ukončené závěrečnou zkouškou Elektrikář – silnoproud 26-51-H/02 Hutník 21-52-H/01 Instalatér 36-52-H/01 Obráběč kovů 23-56-H/01 Strojní mechanik 23-51-H/01 (Zámečník) Kuchař – číšník 65-51-H/01 3-leté učební obory ukončené závěrečnou zkouškou Stravovací a ubytovací služby (Kuchařské práce) 65-51-E/01 Truhlářská a čalounická výroba 33-56-E/01 Pečovatelské služby 75-41-E/01 Šití oděvů 31-59-E/01 Strojírenské práce 23-51-E/01 Zednické práce 36-67-E/01

Celoživotní vzdělávání Střední odborná škola Třineckých železáren nabízí vzdělávací kurzy pro firmy i soukromé osoby v těchto oblastech: profesní příprava: plynová zařízení, zdvihací zařízení, dopravní, apod., systém jakosti a EMS: legislativa QMS a EMS, metrologie, FMEA, apod., počítačová příprava: SAP, MS Office, kurzy svařování, zprostředkování externích kurzů: certifikovaná příprava, konference, semináře. Nabízíme také re/kvalifikační kurzy k získání požadované kvalifikace v návaznosti na studijní a učební obory školy.

Nejčastější kurzy kurzy svařování obsluha jeřábů, vázání břemen obsluha plynových zařízení obsluha tlakových nádob řízení motorových manipulačních vozíků práce ve výškách přezkoušení podle vyhlášky č.50/1978 Sb. (elektroprofese)

Další údaje Personální zajištění – 5 kmenových zaměstnanců: zástupce ředitele pro celoživotní vzdělávání, 2 referenti vzdělávání, technolog svařování (vedoucí svářečské školy), instruktor svařování cca 50 smluvních lektorů na dohodu o provedení práce, smlouvu o lektorské činností (živnostenský list) Rok 2011 tržby – 12.174 tisíc Kč, proškoleno 5.929 účastníků

Kvalifikační kurzy zkušenosti s rekvalifikačními kurzy pro úřad práce (např. obsluha CNC strojů, Programování- SurfCAM, SolidWorks) zkušenosti s realizací kvalifikačních kurzů na základě požadavků firem („Hutník-Valcíř“, „Koksař“, „Hutník-ocelář“, „Kuchař-číšník“, „Obráběč kovů“, apod.) nabídka vzdělávacích kurzů pro firmy i soukromé osoby dostatečné prostorové vybavení školy (dostatek učeben) samostatný organizační útvar „Celoživotní vzdělávání“ v rámci školy provázání teoretické přípravy s praxí široká skladba oborů a tím možnost nabídnout různé programy DV

Kvalifikační kurzy orientace na výsledky - zaměření tréninku na jasně specifikovaný cíl a řešení zcela konkrétních situací přímo z provozních pracovišť zákazníka přizpůsobení obsahu jednotlivých dílčích kvalifikací potřebám společnosti a sestavení kurzu na míru, včetně tréninkových situací, nejvhodnější kombinace témat, aktivit a odborníků pro danou oblast efektivita kurzu, úplné přizpůsobení času a místa realizace kurzu, výhodnější cenová nabídka individuální přístup a maximální vstřícnost k řešení požadavků

Děkujeme Vám za pozornost.