Distribuovaný mail server Prezentace diplomové práce Petr Chudeš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SÍŤOVÉ SLUŽBY DNS SYSTÉM
Advertisements

Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Požadované vybavení pro připojení a komunikaci s IS OTE (CDS)
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Analýza síťového provozu
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Informatika Internet.
Moderní počítačové sítě iSCSI
INTERNET - TERMINOLOGIE
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Obhajoba diplomové práce
Databázové systémy Architektury DBS.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
BlackBerry 1Ottová Tereza BlackBerry (Manažerská informatika 1)
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Elektronická pošta Název školy
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Základy informatiky část 6
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Klomfar Petr.  Adresářová služba  specializovaná databáze optimalizovaná pro čtení a vyhledávání.  popisující objekt pomocí atributů. Na rozdíl od.
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
1 Adresář exportérů. 2 Bezplatná, ale značně omezená prezentace firmy:  základní identifikační a kontaktní údaje  Anotace (max. 250 znaků)  popis činnosti.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
XMPP a firemní komunikace Lukáš Jelínek
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_POCITACOVA_SIT.
Unix a Internet 8. Elektronická pošta
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
INTERNET - TERMINOLOGIE
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ - TOPOLOGIE SÍTÍ
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Distribuovaný mail server Prezentace diplomové práce Petr Chudeš

Stručný popis obsahu DP cíle práce: seznámit s principy a technikami pro budování takového systému vysvětlit pojem distribuovaný poštovní systém a popsat jeho klady a zápory vybrat některé SW produkty pro tvorbu mail DS a popsat jejich architekturu navrhnout architektury dvou odlišných systémů splňující zadané požadavky

Stručná charakteristika distribuovaného mail systému Co to je? poštovní systém skládající se z více pošt. a jiných serverů, které spolupracují na poskytování služeb elektronické pošty výhody – výkon, spolehlivost, kapacita, škálovatelnost nevýhody – cena používané techniky a služby – adresářové služby, clustering, rozkládání zátěže, frontend-backend topologie Distribuovaný poštovní systém

Navrhovaný systém č.1 Poštovní systém pro organizaci s geograficky značně vzdálenými pobočkami, připojenými k Internetu. Hlavní server WAN (SSL/TLS) Internet Internet Komponenty systému: hlavní server - servery v popředí - adresářový server poštovní servery na pobočkách poštovní server v pobočce

Navrhovaný systém č.2 Poštovní systém pro poskytovatele služeb (ISP), schopný obsloužit miliony uživatelů. Modifikace poštovního systému provozovaného portálem Atlas.cz. Internet Komponenty systému: 3x poštovní server Původní systém: 2x adresářový server 2x frontend server WebMail server SMTP POP a IMAP WebMail Distribuovaný poštovní systém Modifikovaný systém: Modifikace: dynamický cluster pošt. serverů dyn. cluster frontend serverů SMTP, POP a IMAP znásobení adresář. serverů znásobení WebMail serverů Další případné modif.:

Děkuji za pozornost Konec prezentace