Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Dotační možnosti pro obce a města
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Individuální projekt kraje „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Individuální projekt „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Individuální projekt kraje
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální oblasti v MSK II“ Ing. Dana Sačková Mgr. Denisa Staníková Krajský úřad Moravskoslezského kraje

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Identifikace operačního programu a výzvy Operační program:Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa:Sociální integrace a rovné příležitosti Oblast podpory:Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva:Výzva pro kraje pro předkládání IP v rámci 3.1 Období realizace: – Financování projektu: Celkové způsobilé výdaje ,- Kč Prostředky Evropského sociálního fondu (85%) ,65 Kč Prostředky státního rozpočtu (15%) ,35 Kč Informace o projektu: – Sociální věci – Evropské projektywww.kr-moravskoslezsky.cz v-socialni-oblasti-v-msk-ii http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/cz/eu/podpora-vzdelavani-a-supervize- v-socialni-oblasti-v-msk-ii

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Cíle projektu Hlavním cílem projektu je zajistit odborné vzdělávání pracovníků zadavatelů a poskytovatelů sociálních služeb v různých oblastech sociální práce a realizovat supervizi pro pracovníky sociálních odborů úřadů obcí Specifické cíle: Zvýšení odborných kompetencí cílové skupiny prostřednictvím podpory minimálně 588 osob Zvýšení kvality poskytovaných sociálních služeb vyškolením minimálně 1177 úspěšných absolventů kurzů Získání a prohloubení vědomostí a dovedností cílové skupiny realizací 24 kurzů a 5 navazujících workshopů (celkem 1307 účastnických míst) Podpora supervize u pracovníků sociálních odborů úřadů obcí v MSK realizací 765 hodin supervize

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita č. 1 Podpora supervize v Moravskoslezském kraji –Úvod do supervize –Vzdělání supervizorů pro potřeby sociálních služeb v MSK –Zajištění supervize pracovníkům v sociální oblasti zařazeným do úřadů v MSK

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita č. 2 Podpora rozvoje dovedností v oblasti práce se specifickou skupinou uživatelů –Specifika práce s lidmi s poruchami autistického spektra – základní kurz –Specifika práce s lidmi s poruchami autistického spektra – prohlubující workshop –Specifika práce s lidmi s demencí – základní kurz –Specifika práce s lidmi s demencí – prohlubující workshop –Práce s klientem s rizikem v chování a pravidla šetrné sebeobrany –Preterapie –Sexualita a partnerství osob s mentálním postižením

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita č. 3 Podpora rozvoje dovedností v oblasti práce s lidmi se zdravotním postižením –Alternativní a augmentativní komunikace – základní kurz –Alternativní a augmentativní komunikace – prohlubující workshop –AAK a návik gest jazykového programu Makaton –Bazální stimulace – základní kurz –Bazální stimulace – návazný kurz –Právní způsobilost a opatrovnictví – základní kurz –Právní způsobilost a opatrovnictví – prohlubující workshop –Základy znakového jazyka

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita č. 4 Podpora rozvoje dovedností v oblasti komunikační a při řešení konfliktů –Komunikační dovednosti v přímé práci s klientem –Úvod do mediace –Výcvik mediace –Výcvik krizové intervence –Facilitace v procesu řízené diskuse – základní kurz –Facilitace v procesu řízené diskuse – návazný kurz

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita č. 5 Podpora rozvoje dovedností v oblasti soc.práce na obcích a u poskytovatelů soc.služeb –Teorie a metody sociální práce - obecný vhled do oblasti soc. služeb –Transformace a deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb –Psychiatrické minimum –Case management pro poskytovatele sociálních služeb –Manažerské a rozvojové procesy v organizacích poskytujících soc. služby a na obcích –Kvalifikační kurz pro pracovníky v soc. službách se zamřením na služby sociální prevence

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Vybrané informace o projektu Cílová skupina: –zadavatelé sociálních služeb – pracovníci působící na odborech sociálních věcí, zařazených do úřadů obcí s pověřeným obecním úřadem a Krajského úřadu MSK –poskytovatelé sociálních služeb a další subjekty poskytující služby napomáhající sociální integraci cílovým skupinám – pracovníci přímé péče (pracovníci v soc.službách, zdravotní a ošetřovatelský personál), sociální pracovníci, vedoucí pracovníci Co projekt nabízí: –intenzivní vzdělávání (specializované výcviky, jejichž využitelnost bude i po ukončení projektu), vícedenní kurzy –supervizi pro pracovníky sociálních odborů úřadů obcí MSK Předpokládané výstupy: –realizace 24 vzdělávacích kurzů a 5 pracovních workshopů –zajištění supervize v celkovém rozsahu 756 hodin pro pracovníky zařazené do úřadů obcí v MSK –přímá podpora 588 osob –vyškolení 1177 úspěšných absolventů

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora vzdělávání v sociální oblasti v MSK III Období realizace: duben 2014 – červen 2015 Co projekt nabízí: množství akreditovaných vzdělávacích kurzů a výcviků zaměřených především na specifika výkonu agendy sociálně právní ochrany dětí nové ucelené vzdělávací programy vždy specificky zaměřené na práci s konkrétní cílovou skupinou aktivity zaměřené na zvyšování rodičovských kompetencí, a to především realizaci pobytů rodin s dětmi s postižením společně s odborníky a pracovníky sociální služby Dílčí cíle projektu: –zvýšení odborných kompetencí cílové skupiny prostřednictvím podpory minimálně 275 osob –zvýšení kvality poskytovaných sociálních služeb vyškolením minimálně 756 úspěšných absolventů kurzů Tento projekt svou náplní doplňuje předchozí projekt a oba společně reagují na poptávku po vzdělávacích aktivitách vyjádřenou cílovou skupinou Informace o projektu: – Sociální věci – Evropské projektywww.kr-moravskoslezsky.cz iii / iii /

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Vzdělávání pro pracovníky sociálních odborů obcí MSK vykonávajících agendu SPOD –Péče o pracovníka –Sociálně-právní ochrana dětí –Náhradní rodinná péče –Týrané, zanedbávané a zneužívané dítě Každá oblast obsahuje množství vzdělávacích aktivit Vzdělávací programy – ucelené vzdělávání zaměřené na specifické oblasti sociální práce –Vzdělávací program pro pracovníky v oblasti sociální práce s dětmi se zdravotním postižením a jejich rodinami –Vzdělávací program zaměřený na oblast paliativní péče –Vzdělávací program pro pracovníky zabývající se prevencí sociálně patologických jevů –Vzdělávací program pro romské poradce a terénní pracovníky ve vyloučených lokalitách –Vzdělávání pracovníků v oblasti terénní sociální práce s rodinami s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí a vyloučených lokalit Zvyšování kompetencí v oblasti podpory rodiny a podpory dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby –Vícedenní pobyty pro celé rodiny –Putovní kulatý stůl Semináře na aktuální témata v sociální oblasti

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu DĚKUJEME ZA POZORNOST!