Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
České vysoké učení technické v Praze
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Středočeské Inovační Centrum Středočeské inovační centrum, spolek, Pražská 636, Dolní Břežany,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
OP VVV.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference projektu
Polytechnické vzdělávání v praxi
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina

RIS kraje Vysočina  Zahájení prací 2011 – zpracovatel ARR Ostrava  Zpracování průmyslového profilu kraje Vysočina 1. Analytická část – analytický profil kraje 2. Dotazníkové šetření – osloveno 284 subjektů a. vědecké instituce (Ústav biologie obratlovců AV ČR, VÚ bramborářský Havlíčkův Brod, Ústav teoret. A aplikované mechaniky AV ČR, VÚ lesního hospodářství a myslivosti) b. Inst. veřejné správy – profesní komory a klastry c. Vysoké školy d. podniky

RIS kraje Vysočina  Návrhová část 1. Prioritní osa A – inovační infrastruktura a transfer technologií a. Rozvoj inovační infrastruktury b. Stimulace aktivit aplikovaného výzkumu na VŠ 2. Prioritní osa B – lidské zdroje a PR inovačních aktivit a. Odborný rozvoj stávajících i nových výzkumných pracovníků b. Motivace žáků ZŠ a SŠ ke studiu tech. oborů c. Další vzdělávání na téma věda, výzkum, inovace pro širokou veřejnost d. Propagace a medializace RIS a výzkumných aktivit

RIS kraje Vysočina  Návrhová část 3. Prioritní osa C – mezinárodní spolupráce a. Vytváření příležitostí k zapojení subjektů kraje do mezinárodních výzkumných týmů a projektů b. Informační a poradenský servis o programech podpory mezinárodní spolupráce  Příloha návrhové části = seznam rozvojových projektů

RIS kraje Vysočina  Návrhová část byla projednána v roce 2012 (KHK, OHK, CzechInvest, VŠPJ a Centrum excelence Telč)  Leden 2013 – seminář pro zastupitele KÚ  Současně probíhá SEA (do 6/2013)  Oficiální projednání v orgánech kraje (předpoklad září 2013)

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina Čajkovského 37, Jihlava Tel.: