Vzdálená správa Tomáš Kalný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

MS Windows.
Úvod do operačního systému Windows
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Serverové systémy Windows
Internet.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Remote control and administration. Podle technického řešení Harware Software klient/server.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Ovládací panely obecně.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Pracovní prostředí počítače
Ovládací panely Síť a internet.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Operační systémy - úvod
Remote control, využití v teleKonzultaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Pracovní prostředí počítače
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Kofigurace & napájení Windows
Propojování sítí (1) Propojování sítí je možné realizovat, např. pomocí: Repeater: zesilovač, který předává veškeré informace z jedno-ho síťového segmentu.
Malování - uložení a otevření obrázku
Transkript prezentace:

Vzdálená správa Tomáš Kalný

Vzdálená správa Služba která umožňuje ovládat jiný počítač v síti, aniž bychom u něj byli fyzicky přítomni. Vzdálený přístup je založen na principu klienta připojujícího se na server. Vzdálená správa je možno provádět buď textově (pomocí konzole) nebo graficky.

Bitmapové řešení plocha se bere jako jeden obrázek, který je poté zasílán klientovi funguje na principu souřadnic - klient klikne na určité místo, server si přebere souřadnice a na tom samém místě provede akci u sebe plocha je vždy zobrazena v nějakém poměru k originálu

Objektové řešení přenáší se jen informace o objektech na ploše a ty se pak vykreslují v okně klienta u klienta jsou přímo vykreslená okna a tlačítka na které uživatel kliká, podle toho se na serveru dějí příslušné akce a pak se zpětně tlumočí klientovi Jak u bitmapového tak objektového řešení je rychlost závislá na parametrech sítě - nelze jednoznačně určit které je lepší.

VNC bitmapové řešení založené na protokolu RFB (remote framebuffer) používá port 5900, případně 5800 pro webové rozhraní programy: RealVNC, TightVNC, UltraVNC

TightVNC Výhody umožňuje připojení více uživatelů zdarma zobrazuje pohyb myši na hostitelském PC umožňuje připojení přes internetový prohlížeč Nevýhody neumožňuje kopírování souborů na hostitelském počítači vyžaduje nainstalovaný server vyžaduje veřejnou IP adresu

Remote desktop objektové řešení protokol RDP (remote desktop protocol) používá port 3389 programy: Připojení ke vzdálené ploše

Připojení ke vzdálené ploše Výhody součást Windows, není třeba na hostitelském počítači nic instalovat - ale musí se povolit přístup na domácí síti rychlejší než VNC funguje kopírování souborů Nevýhody odhlásí uživatele na hostitelském PC vyžaduje veřejnou IP adresu při rozdílném nastavení rozlišení klienta a hostitele může rozházet ikony po ploše

LogMeIn Výhody webová služba nevyžaduje veřejnou IP adresu kopírování souborů je velmi jednoduché Nevýhody na hostitelském PC musí běžet služba LogMeIn není zdarma (prvních 30 dní ano)

CrossLoop nepotřebuje veřejnou IP adresu vhodné při řešení problému kdy u obou PC někdo sedí Postup připojení Program po spuštění u hostitele vygeneruje kód Tento kód přepíšeme do okna programu u klienta Poté oba kliknou na připojit Hostitel musí odsouhlasit připojení jiného uživatele Spojení navázáno

Alternativy pro Linux TSClient (Terminal Server client) součást Ubuntu (Aplikace -> Internet -> Klient vzdálené plochy umožňuje vybrat protokol, který se k připojení použije  Prohlížeč vzdálené plochy součást Ubuntu (Aplikace -> Internet -> Prohlížeč vzdálené plochy) Pouze pro VNC

Záznam postupu při potížích součást Windows 7 (Ovládací panely ->Poradce při potížích ->Záznam postupu při potížích nebo v nabídce Start příkaz "psr" služba, která umožňuje zaznamenat kroky vedoucí ke vzniku problému po stisknutí tlačítka "Zahájit záznam" se zaznamená každé kliknutí myši, každé stisknutí klávesy a každá akce aplikace v záznamu lze přidávat komentáře po ukončení nahrávání dojde k vygenerování souboru s podrobným popisem každého kroku, lze pak zobrazit i formou prezentace

Děkuji za pozornost