ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Právní základ 4 nařízení –Všeobecné (1083/2006) –ERDF (1080/2006) –ESÚS (1082/2006) –Prováděcí nařízení(1828/2006)
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Regionální rozvojová agentura jižní Moravy OP přeshraniční spolupráce Rakousko – Česká republika Vladimír Gašpar, ředitel RRA.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
PROCES PRÁVNÍHO NAVÁZÁNÍ SCHVÁLENÉHO PROJEKTU. ROZHODOVÁNÍ naplánování bez výhrad (mohou být ale doporučení, jejichž plnění kontroluje příslušná pobočka.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013.
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU. KONTROLA VÝDAJŮ kontrolor pro vedoucího partnera projektu i partnera projektu z České republiky → Centrum.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Plzeň, 9. března 2005 POPIS PRIORIT A OPATŘENÍ.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Jihočeský kraj – Krajský úřad Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE OP Česká republika – Bavorsko OP Česká republika – Rakousko Jihočeský kraj – Krajský úřad 29. června 2009 Tento seminář je spolufinancován.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Rozpočtová a fiskální politika
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
PROCES PROPLÁCENÍ A KONTROLY VÝDAJŮ PROJEKTU
Krajský úřad Karlovarského kraje
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Ing. Stanislava Správková
Rozpočtová a fiskální politika
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Rozpočtová a fiskální politika
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

ÚVOD

ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení dotační sazby - maximálně 85 % z ERDF, rozšíření dotačního území o okresy Tábor a Jindřichův Hradec, nový prvek – princip vedoucího partnera projektu, nové struktury – Auditní orgán a Certifikační orgán, nové dokumenty – partnerská dohoda a dvojjazyčná žádost (EUR), větší důraz na propagaci a publicitu programu a projektů.

PROJEKTOVÍ PARTNEŘI na projektu se podílí minimálně 2 partneři: – 1 z České republiky, – 1 ze Svobodného státu Bavorsko. aplikován princip vedoucího partnera – vedoucí partner projektu, – partner projektu.

PRINCIP VEDOUCÍHO PARTNERA projekt musí zahrnovat partnery z obou zemí a musí splnit minimálně 2 ze 4 kritérií: – společná příprava, – společná realizace, – společné financování, – společný personál. projekt musí mít významný dopad pro české a bavorské příhraničí.

VHODNÍ PŘÍJEMCI (PARTNEŘI) stát a jeho organizační složka, územní samospráva a její organizační složka, příspěvková organizace, hospodářská a agrární komora, školská právnická osoba, veřejná a státní vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení, Česká televize a Český rozhlas, Správa železniční dopravní cesty, státní organizace obecně prospěšná společnost, zájmové sdružení právnických osob, občanské sdružení, organizační jednotka sdružení, nadace a nadační fond, církve, státní podnik, akciová společnost a společnost s ručením omezeným (minimálně 80% podílem veřejnoprávních osob na kapitálu a při hlasování), veřejná soukromá škola

ÚZEMNÍ VYMEZENÍ PROGRAMU Karlovarský kraj (okresy Karlovy Vary, Sokolov a Cheb) Plzeňský kraj (okresy Rokycany, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Tachov, Domažlice a Klatovy) Jihočeský kraj (okresy Prachatice, Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Tábor, Písek a Strakonice)

OBSAHOVÉ VYMEZENÍ PROGRAMU Prioritní osaoblast podpory Prioritní osa 1 Hospodářský rozvoj, lidské zdroje a sítě hospodářská spolupráce a rozvoj ekonomického prostoru, cestovní ruch, volný čas a rekreace, profesní vzdělávání a trh práce, výchova a všeobecné vzdělávání, věda, výzkum, kultura, zdravotní a sociální péče, civilní ochrana a ochrana před katastrofami, sítě (včetně Dispozičního fondu) Prioritní osa 2 Rozvoj území a životního prostředí doprava, informační a komunikační systémy a technologie životní prostředí a ochrana přírody, územní plánování a rozvoj venkovského prostoru

FINANČNÍ RÁMEC alokace pro Českou republiku EUR prioritní osa EUR prioritní osa EUR maximální dotace z ERDF 85 %, maximální dotace ze SR 5 %, maximální výše projektunení stanovena, minimální výše projektu EUR (maximální výše pro projekty Dispozičního fondu)

DISPOZIČNÍ FOND pokračuje i v období , spravován euroregiony, maximální velikost projektu – EUR (celkové výdaje), přípustné i investiční projekty menšího charakteru, na úrovni dílčích projektů nemusí být aplikován princip vedoucího partnera projektu.

HARMONOGRAM zahájení programu do konce roku 2007 programový dokument odeslán v prosinci 2006 prosazení implementační struktury nejvhodnější z hlediska žadatele 1. Monitorovací výbor, který by prováděl výběr projektů 1. čtvrtletí roku 2008

DOPORUČENÍ již nyní hledat vhodného partnera na bavorské straně a získat ho pro svůj záměr, začít pracovat na vytvoření projektového záměru a vzájemně jej už od počátku diskutovat s bavorským partnerem, zvážit financování projektu, zaměřit se na kvalitní popis projektu, sledovat aktuální informace –

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Tomáš Fiala Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor regionální přeshraniční spolupráce Na Příkopě Praha 1 tel.: fax: mob.: