Distribuovaná simulace pomocí OOPN Ivan Schwarz. Motivace Význam distribuovaných aplikací Nutnost nástroje pro modelování, simulaci a prototypování distribuovaných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Stručný úvod do UML.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Softwarový systém DYNAST
Informační systémy ZMVŠ. ERP ERP (Enterprise Resource Planning) –Enterprise Resource Planning (ERP) je informační systém, který integruje a automatizuje.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Projekt empirického výzkumu
Tvorba webových aplikací
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Migrace kódu a procesů Přednášky z distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Dokumentace informačního systému
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Realizační tým ICZ duben 2005
Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.
Databázové modelování
STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Databázové systémy Informatika pro ekonomy, př. 18.
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
Distribuované algoritmy - přehled Přednášky z Distribuovaných systémů Ing. Jiří Ledvina, CSc.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Hybridní architektura pro webové simulátory Tomáš Kulhánek 1,2, Marek Mateják 1, Filip Ježek 3, Pavol Privitzer 1, Jan Šilar 1, Martin Tribula 1, Jiří.
Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Velké databáze High Performance Databases Miroslav Křipač Vývojový tým IS MU Služby počítačových sítí,
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Architektury IS Jan Růžička Institute of geoinformatics VSB-TU Ostrava 17.listopadu 15, Ostrava-Poruba,
MASSIV Middleware pro tvorbu online her. Obsah prezentace Úvod Prostřeky poskytované Massivem Využití jádra Massivu v Demu Zhodnocení projektu Prezentace.
Vrstvy ISO/OSI  Dvě skupiny vrstev  orientované na přenos  fyzická vrstva  linková vrstva  síťová  orientované na aplikace  relační vrstva  prezentační.
Generátory tvorby hodnoty
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Analýza marketingového mixu ve vybraném podniku
WS s obchodníky Termíny spuštění nových služeb
Tradiční metodiky vývoje softwaru
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
I. Dvořák Zahajovací setkání
Tradiční metody vývoje softwaru
Projekt krajských evidencí
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Přednášky z Distribuovaných systémů
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Distribuovaná simulace pomocí OOPN Ivan Schwarz

Motivace Význam distribuovaných aplikací Nutnost nástroje pro modelování, simulaci a prototypování distribuovaných systémů Objektově-orientovaný distribuovaný simulační nástroj Proč distribuovaný simulátor ? Proč mobilita objektů ?

Cíle práce Navrhnout prostředky pro distribuovaný objektově-orientovaný systém určený pro simulaci a rychlé prototypování Realizace na konkrétním systému – distribuovaný PNtalk Důraz na transparentní vzdálené zasílaní zpráv a migraci objektů Navazuje na PNtalk Radka Kočího

Základní rysy systému I Mobilita objektů Transparentní distribuce Uniformní objektový model Jemnozrná granularita Striktně decentralizované řešení Rozšíření metaprotokolu o podporu distribuovaného zpracování

Základní rysy systému II Předávání parametrů referencí Další způsoby předávání parametrů (by-move, by-visit) Ovládání mobility objektů programátorem Podpora dynamického přidávání a odebírání uzlů

Služby systému Lokace objektů Vzdálené zasílání zpráv Mechanismus přesunu objektů Distribuovaný logický čas Distribuovaný garbage-collector

Rozšíření metaprotokolu Nové metody metaprotokolu PNObject a PNtalkProcessor Alternativní způsoby předávání parametrů – úprava performMessage: Vzdálené vytváření objektů – newOn: (remoteNew:) Strategie přesunu objektů

Lokace objektů Slabá lokace – každý uzel drží informaci o poloze objektu, na který existuje reference Silná lokace – metoda přeposílacích adres (forwarding addresses) Při přesunu objekt zanechá na uzlu svou novou adresu, požadavky jsou pak směrovány na tuto adresu

Harmonogram práce pro letošní rok Září - studium Smalltalk verze PNtalku od Radka Kočího a z toho plynoucí rozšíření stávající meta-úrovně systému PNtalk Říjen – řešení problému lokace objektů v distribuovaném prostředí Listopad - analýza a realizace algoritmů pro vzdálené zasílaní zpráv Prosinec – analýza a výběr algoritmů pro přesun objektů v distribuovaném prostředí Leden – řešení synchronní komunikace + analýza možnosti alternativních způsobů předávání parametrů Únor – realizace distribuovaného logického času s systému Březen – realizace distribuovaného garbage-collectingu Duben - vytvoření case study a funkčnosti (hlavně z hlediska výkonnosti, škálovatelnosti, …)